Bedrijfsgegevens centraal opslaan met teammappen

Sommige teams hebben toegang tot de nieuwe teammapstructuur. Als je een paarse map met het pictogram van één persoon op dropbox.com ziet, heb je toegang tot de nieuwe teamruimte. Meer informatie over de teamruimte

Als je deze paarse map niet hebt, gebruikt je team standaard teammappen. Verderop vind je hier meer informatie over.

Teammappen bieden een manier om je belangrijke bedrijfsgegevens in Dropbox te structureren. Teammappen worden gemaakt door een beheerder en zijn een plaats (in bezit van het bedrijf) waar bestanden kunnen worden gedeeld met teamleden en externe medewerkers die aan dezelfde projecten werken.

In dit artikel leer je het volgende:

• Teammappen maken
  • Synchronisatie-instellingen van teammappen beheren
  • Toegangsmachtigingen instellen voor specifieke gebruikers

Teammappen worden eerst gedeeld met Dropbox-groepen. Deze groepen bevatten leden die soortgelijke functies uitoefenen (bijvoorbeeld een financiële groep). Vervolgens stelt de beheerder die de teammap heeft gemaakt, het juiste toegangsniveau (weergeven of bewerken) in voor elke groep.

Submappen van een teammap kunnen ook worden gedeeld met afzonderlijke teamleden en mensen buiten het team. Net als bij groepen kan de beheerder weergave- of bewerkingsmachtigingen instellen voor individuele leden in submappen.

Als je het tabblad Inhoud ziet in plaats van het tabblad Teammappen, heeft je team de nieuwe teammapstructuur. Je kunt deze teamruimte beheren in de contentmanager.

Voer deze stappen uit om aan de slag te gaan met groepen:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Teammappen.
  4. Klik op Een teammap maken.
  5. Geef een naam op voor de teammap.
  6. Voeg een of meer groepen toe die toegang nodig hebben tot de teammap en bepaal of ze weergaverechten of bewerkingsrechten nodig hebben.
    • Wil je groepen maken, ga dan naar de pagina Groepen.
    • Houd er rekening mee dat teammappen moeten worden gedeeld met Dropbox-groepen, niet met mensen.

Nu laten we zien hoe je submappen van teammappen deelt met mensen binnen of buiten het bedrijf. Je maakt als volgt een submap (een map in een teammap):

1. Klik op de teammap.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Nieuwe map.
  3. Geef een naam op voor de submap.
  4. Wijs de nieuwe submap aan en klik op Toegang beheren.
    • Je kunt submappen delen met mensen of andere groepen en je kunt hun machtigingen wijzigen in Kan bewerken of Kan weergeven.
  5. Controleer of de machtigingen correct zijn.

Het is handig als bedrijfsgegevens toegankelijk zijn op één centrale plek. Moedig daarom je teamleden aan om gedeelde mappen waarvan zij de eigenaar zijn te verplaatsen naar een teammap. Een eigenaar van een gedeelde map kan de gedeelde map altijd verplaatsen naar de teammap. Met deze stap dragen eigenaren van gedeelde mappen het eigendom van de bestanden over aan het bedrijf.