Jak długo Dropbox przechowuje moje usunięte pliki i dane?

Dropbox przez pewien czas przechowuje usunięte pliki i ich wcześniejsze wersje, umożliwiając w razie potrzeby ich odzyskanie. Po upływie tego czasu usunięte pliki są oznaczane do trwałego usunięcia w naszym systemie i kasowane z naszych serwerów. Plików trwale usuniętych nie można już odzyskać ani przywrócić.

Okres odzyskiwania plików zależy od taryfy Dropbox:

Uwagi:

  • Jeśli jesteś członkiem zespołu Dropbox Business, który kupił rozszerzoną historię wersji, możesz odzyskać każdy plik usunięty lub zmieniony w ciągu ostatnich 10 lat.
  • Rozszerzona historia wersji nie jest już dostępna dla użytkowników Dropbox Plus, ale w przypadku wcześniejszego zakupu dodatku rozszerzonej historii wersji, masz cały rok na odzyskanie poprzednich wersji.
  • Pliki mogą zostać usunięte przed końcem okresu odzyskiwania, jeśli są objęte zasadą usuwania danych.

Trwałe usuwanie plików

Gdy oznaczysz swoje pliki do trwałego usunięcia, możesz zainicjować natychmiastowe skasowanie tych plików z naszych serwerów.

Dowiedz się, jak trwale usunąć pliki

Jeśli należysz do zespołu Dropbox Business, Twój administrator mógł ograniczyć Ci możliwość trwałego usuwania plików i folderów, między innymi stosując zasadę przechowywania danych.

Usuwanie konta Dropbox

Jeśli usuniesz swoje konto Dropbox Basic, Plus, Family lub Professional, zainicjujemy usunięcie plików, które przechowujesz na koncie. 

Więcej informacji znajdziesz w sekcji Utrzymanie danych w naszej Polityce prywatności.

Jeśli jesteś członkiem zespołu Dropbox Business, tylko Twój administrator może wyłączyć Twoje konto i usunąć Twoje pliki.

Jak przydatny był ten artykuł?

Przykro nam to słyszeć.
Daj nam znać, co możemy poprawić:

Dziękujemy za przesłanie opinii.
Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł:

Dziękujemy za przesłanie opinii.