Så här konfigurerar du en brandvägg så att den fungerar med Dropbox

Vanligtvis behöver du inte konfigurera brandväggen för att kunna köra Dropbox-klienten. Har webbläsaren en internetanslutning bör klienten kunna använda samma anslutning.

Anpassa dock brandväggsinställningarna för att ge klienten åtkomst till internet om synkning inte fungerar. Att lägga till Dropbox i en lista över program med internetåtkomst brukar lösa problemet.

Alla brandväggsprogram fungerar olika beroende på tillverkaren. I dokumentationen för det brandväggsprogram du använder finns specifika anvisningar. Du kommer förmodligen att behöva göra följande:

• Ge Dropbox åtkomst till port 80 (HTTP) och 443 (HTTPS)
  • Knappen Öppna begär åtkomst till portarna 17600 och 17603.
  • Funktionen LAN-synkning behöver åtkomst till port 17500 (rekommenderas).
  • Lägga till dropbox.com i listan över godkända webbplatser för brandväggen och se till att den inte är svartlistad.
  • Tillåt att *.dropbox och andra Dropbox-domäner använder internet.

Läs mer om domäner som officiellt används av Dropbox.

Proxyservrar

Dropbox stöder de flesta proxyservrar. Använder du en proxyserver för åtkomst till internet kan du göra dina proxyinställningar i Dropbox-klientens preferenser.

Mer information om hur man använder en proxyserver med Dropbox.