Radera en medlem från ett Dropbox Business-team

Om någon lämnar företaget kan en administratör antingen

Radera en Dropbox Business-teammedlem

Raderade teammedlemmar förlorar åtkomst till sina Dropbox Business teamkonton och alla filer, mappar och Paper-dokument i dem. När administratörer har raderat en teammedlem kan de återanvända medlemmens licens och bjuda in en annan person till teamet.

Radera en teammedlem:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Välj fliken Medlemmar.
  4. Klicka på kugghjulsikonen intill namnet på personen du vill ta bort.
  5. Välj Radera medlem.
  6. Välj om du vill överföra medlemmens filinnehåll eller radera innehåll på den här medlemmens enheter.
    • Om du väljer Överför medlemmens filinnehåll kan du överföra teamägt filinnehåll till en annan teammedlem.
    • Om du väljerRadera innehåll från denna medlems enheter raderas denna medlems arbetsrelaterade Dropbox-mapp från alla kopplade enheter nästa gång dessa enheter ansluter till nätet.
  7. Klicka på Radera.

Obs! När du har raderat en teammedlems konto har du sju dagar på dig att återställa kontot om du gjort ett misstag. Om du vill överföra kontot måste du göra det inom teamets period för versionshistorik (120 dagar för de flesta team).

Vad händer när jag raderar en teammedlem?

När du raderar en teammedlems konto händer flera saker:

• Teammedlemmen förlorar åtkomst till kontot, inklusive alla filer och Paper-dokument
  • Alla delade länkar skapade med det kontot inaktiveras
  • Dropbox slutar att synka filer med teammedlemmens datorer och mobila enheter.
  • Teammedlemmen får ett mejl om att teamadministratören raderat kontot och att hen inte längre har åtkomst

Kan jag radera mitt eget konto?

Som Dropbox Business teamadministratör kan du inte ta bort ditt eget konto från teamet. I stället måste du utse en annan teammedlem till administratör och sedan låta den nya administratören radera ditt konto.

Kan teammedlemmar radera konton?

Nej! Dropbox Business-teammedlemmar kan inte radera sina egna konton. Du måste be om hjälp från Dropbox Business-teamadministratören för att kunna lämna teamet