Domänverifiering och tvingande inbjudan

Artikeln diskuterar en funktion som bara finns för team med Advanced eller Enterprise .

Läs mer om de nya Dropbox Business-planerna.

Dropbox Business erbjuder domänverifiering och tvingande inbjudan för att göra det snabbare och enklare för företag och organisationer att lägga till nya medlemmar.

Domänverifiering gör det möjligt för en teamadministratör att verifiera ägarskap till en e-postdomän i Dropbox. Tvingande inbjudan kan aktiveras när domänverifiering har slutförts.

Tvingande inbjudan innebär att alla inbjudna användare med ett personligt Dropbox- eller Paper-konto som skapats med en mejladress i den verifierade domänen måste välja mellan dessa två alternativ:

• Gå med i teamet med sitt befintliga konto.
  • Om kontot har mest personligt innehåll kan de ändra mejladressen som är kopplad till detta konto till en ny personlig mejladress. Då hålls deras befintliga innehåll skilt från företagskontot.

Obs! Team med Enterprise-plan har även åtkomst till ytterligare två funktioner: domäninsikter och kontotillägg.

Läs mer om domäninsikter och kontotillägg.

Se hur domänverifiering och tvingande inbjudan fungerar på Dropbox blogg.

Steg ett: Skapa domänägarskap

1. Logga in på dropbox.com med administratörskontot.
  2. Öppna adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Under Medlemmar klickar du på Domäner.
  5. Klicka på Lägg till domän.
  6. Ange företagsdomänen vars ägarskap du vill verifiera.
  7. Välj ett av tre verifieringssätt.
  8. Följ anvisningarna på skärmen. När verifieringen är slutförd får du ett meddelande om domänägarskapet.

Vad händer om jag har mer än en domän att verifiera eller om jag vill verifiera en underdomän?

Teamadministratörer kan välja att verifiera en primär domän, som är den överordnade domänen för deras webbplats (till exempel, dropbox.com). Teamadministratörer kan också verifiera underdomäner, som är sekundära domäner i deras webbplats (till exempel, sales.dropbox.com).

När en teamadministratör verifierar en primär domän kommer de att se en kryssruta bredvid Inkludera alla underdomäner. Lämna denna markerad om du vill verifiera alla underdomäner till den primära domänen. Om du verifierar en underdomän visas inte detta alternativ.

Vilket verifieringssätt är rätt för mig?

Det finns tre olika sätt att verifiera domänen:

• Lägga till en metatagg
  • Ladda upp en HTML-fil
  • Skapa en TXT-post

För någon av de två första alternativen (lägga till en metatagg eller ladda upp en HTML-fil) kröver troligen åtkomst till att ändra webbplatsens kod. Det här är ett säkert och relativt snabbt alternativ eftersom Dropbox ser ändringarna så snart de genomförs på webbplatsen.

Om du inte har åtkomst till att ändra webbplatsen direkt eller om webbplatsen inte finns på domänen du vill verifiera, går det att skapa en TXT-post på domänvärdens webbplats.

De flesta domänvärdtjänster bör ha den här funktionen även om stegen varierar. Om du inte hittar stegen för ändring av din DNS-konfiguration, kontakta domänvärdens supportteam eller läs dokumentationen. Dropbox tillhandahåller inte domänvärdssupport.

• Obs! När ändringarna på domänvärden är gjorda kan det ta upp till ett dygn för dem att spridas på webbplatsens domänservrar. Dropbox fortsätter att kontrollera tills processen är slutförd och meddelar när ändringarna träder i kraft.

Steg två: Aktivera tvingande inbjudan på domänerna

När du har etablerat domänägarskap går det att aktivera tvingande inbjudan för respektive domän. Aktivering av tvingande inbjudan innebär att alla befintliga och framtida inbjudningar tvingas, dvs. att användare tvingas att antingen gå med i teamet eller ändra mejladressen på sitt befintliga Dropbox- eller Paper-konto till en mejladress som inte använder den verifierade domänen. Aktivera tvingande inbjudan så här:

1. Logga in på dropbox.com med administratörskontot.
  2. Öppna adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Under Medlemmar klickar du på Domäner.
  5. Klicka på kugghjulsikonen intill domänen med verifierat ägarskap.
  6. Klicka på Ändra tilläggsinställningar.
  7. Välj Inbjudna användare.

När du har slutfört stegen tvingas alla befintliga och framtida inbjudningar till den här domänen.

Vad händer om det inte gick att slutföra domänverifiering?

Om det inte gick att slutföra domänverifieringen går det att göra detta senare med alternativet Korrigera verifiering .

• Obs!Dropbox tillhandahåller inte användarinformation och aktiverar inte tvingande inbjudan förrän du verifierar domänägarskapet.