Sådan bruger du Dropbox Spol tilbage

Dropbox Spol tilbage er et værktøj, du kan bruge til at fortryde et stort antal ændringer på en gang. Det er især nyttigt i tilfælde af en hændelse, der bevirker, at du mister mange data, f.eks. hvis en virus har inficeret din konto.

Du kan gøre andre ting, hvis du ikke kan se de rigtige filer i din konto:

Funktionen er tilgængelig for Dropbox Plus- og Professional-konti. Se, hvordan du opgraderer din konto

Dropbox Spol tilbage bruger din versionshistorik til at fortryde ændringer i dine filer og mapper.

• Personer med en Dropbox Basic- eller Plus-konto kan gendanne alle filer, der er ændret eller slettet i løbet af de sidste 30 dage
  • Personer med en Dropbox Professional-konto kan gendanne alle filer, der er ændret eller slettet i løbet af de sidste 180 dage

Følgende fortrydes, hvis du spoler en Dropbox-mappe tilbage

• Ændring, omdøbning, kommentarer til, tilføjelser i og sletning af filer
  • Handlinger, der er foretaget i delte mapper, også dem, der ejes af andre personer
    • Indhold, der ejes af et Dropbox Business-team, eller som du kun har læseadgang til, påvirkes ikke

Følgende fortrydes ikke, hvis du spoler en Dropbox-mappe tilbage

• Ændringer af Paper-dokumenter
  • Indhold ejet af teams
  • Filhistorik (tilbagespolingen bliver bare tilføjet i din historik)
  • Ændring af fil- eller mappemedlemskab – hvis du for eksempel var blevet fjernet fra en delt mappe, tilføjer tilbagespolingen dig ikke til mappen igen
    • Kontakt support, hvis du vil spole en mappe, som du har afbrudt delingen af, tilbage

Dropbox Spol tilbage gendanner heller ikke permanent slettede filer eller ændringer, der er foretaget tidligere end din kontos versionshistorik.

Sådan bruger du Dropbox Spol tilbage

Bemærk! Dropbox Spol tilbage er ikke tilgængelig i Dropbox-mobilappen. Sådan bruger du Dropbox Spol tilbage:

1. Log på dropbox.com.
    • Hvis du bruger Dropbox-computerappen, skal du højreklikke på den mappe, du vil spole tilbage, klikke på Spol tilbage og gå til trin 5
  2. Klik på Filer
    • Hvis du er på dropbox.com på din telefon, skal du klikke på (tre prikker) øverst til højre på skærmen.
  3. Hvis du vil spole hele din Dropbox-konto tilbage, skal du klikke på Spol Dropbox tilbage til højre.
  4. Hvis du vil spole en bestemt mappe tilbage, skal du åbne mappen og klikke på Spol mappe tilbage.
    • Alle mapper i den pågældende mappe bliver også spolet tilbage
  5. Klik på Kom i gang. Du får vist en graf, der måler din mappes aktivitet dag for dag.
  6. Klik på grafen for at vælge en dag. Du får vist en liste med de filændringer, der fandt sted omkring den pågældende dag.
    • Vi anbefaler, at du vælger en dag lige før hændelsen fandt sted, hvilket normalt vises som en spids på grafen
  7. Klik på Continue.
  8. Find den tidligste ændring, du vil fortryde, på listen Finjuster, og klik på den blå streg under den.
    • Alle filændringer over den blå streg vises nedtonet – det betyder, at de vil være fortrudt efter tilbagespolingen
  9. Klik på Continue.
  10. Klik på Spol tilbage. Indlæsningsskærmen opdateres, når tilbagespolingen er færdig.
Klik på Spol tilbage, vælg et tidspunkt, klik på Næste, og klik derefter på Spol tilbage.

Hvad skal jeg gøre, når jeg har brugt Dropbox Spol tilbage?

Vi anbefaler, at du gør følgende, efter at du har brugt Dropbox Spol tilbage:

• Tjek din konto på dropbox.com for at sikre dig, at de rigtige ændringer er blevet foretaget
  • Vent, til alt indhold er blevet synkroniseret med forbundne enheder, før du foretager nogen ændringer

Hvis du bliver klar over, at du gerne vil spole tilbage til et tidligere tidspunkt, gør du det ved at følge vejledningen i brug af Dropbox Spol tilbage og vælge et tidligere tidspunkt i grafen Filaktivitet eller listen Finjuster

Kan jeg fortryde Dropbox Spol tilbage?

Ja. Du kan fortryde Dropbox Spol tilbage ved at spole din konto tilbage til et tidspunkt, før den første tilbagespoling fandt sted.

Hvis du f.eks. i dag kl. 16 spoler din konto tilbage til for 3 dage siden, skal du bruge Dropbox Spol tilbage til at gendanne din konto til et tidspunkt før i dag kl. 16.00.

Hvor langt kan jeg spole tilbage med Dropbox Spol tilbage?

Dropbox Spol tilbage kan kun fortryde ændringer, der er foretaget med din kontos versionshistorik.