Sådan bruger du Dropbox Rewind

Opdateret Feb 12, 2024
person icon

Denne artikel handler om en funktion, der er tilgængelig for brugere af Dropbox Backup-planen, eller Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus eller Enterprise.

Denne funktion er hverken tilgængelig i Dropbox-mobilappen eller for brugere på Dropbox Backup Beta.

Dropbox Rewind er et værktøj, du kan bruge til at fortryde et stort antal ændringer på en gang. Det er især nyttigt, hvis du ved et uheld mister mange data, f.eks. hvis en virus har inficeret din konto.

Hvis du ikke har brug for et stort antal ændringer, kan du gøre følgende:

warning icon

Vigtigt! Standardperioder og -muligheder for filgendannelse gælder ikke for de filer, som slettes direkte fra Send og spor-funktionen. Hvis du sletter en fil fra Send og spor, slettes den permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller dataanalyser kan ikke gendannes, når filen er slettet.

Med Dropbox Rewind kan du fortryde:

• Filredigering, omdøbning, tilføjelse og sletning.
  • Handlinger, der er foretaget i delte mapper, også dem, der ejes af andre personer.
  • Handlinger i Dropbox-teammapper, som du er medlem af, og som du har redigeringsadgang til.

Følgende fortrydes ikke af Dropbox Rewind:

• Ændringer, der er foretaget før kontoens versionshistorik.
  • Permanent slettede filer.
  • Ændringer i Paper-dokumenter (medmindre du bruger 2020-udgaven af Dropbox Paper).
  • Ændringer i filer eller mapper, der ejes af andre teams.
  • Filhistorik (tilbagespolingen bliver bare tilføjet i din historik).
  • Ændring af fil- eller mappemedlemskab – hvis du for eksempel var blevet fjernet fra en delt mappe, føjer Dropbox Rewind dig ikke til mappen igen.
    • Kontakt support, hvis du vil spole en mappe, som du har afbrudt delingen af, tilbage.

Se denne video for at få et hurtigt overblik over Dropbox Rewind.

Sådan bruger du Dropbox Rewind

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Spol dine mapper tilbage:
    • For at spole hele din Dropbox-konto tilbage skal du klikke på "..." (tre prikker) ud for Organiser og derefter klikke på Spol mappen tilbage.
    • For at spole en bestemt mappe tilbage skal du pege på navnet på mappen, klikke på "..." (de tre prikker) ved siden af Aktivitet og derefter klikke på Spol mappen tilbage. Dette vil spole alle mapper i den pågældende mappe tilbage.
  3. Klik på Prøv Rewind.
  4. Klik på grafen for at vælge en dag.
    • Vi anbefaler, at du vælger en dag lige før hændelsen fandt sted, hvilket normalt vises som en spids på grafen.
  5. Klik på Fortsæt.
  6. Find den tidligste ændring, du vil fortryde, på listen Finjuster, og klik på den blå streg under den.
    • Alle filændringer over den blå streg vises nedtonet – det betyder, at de vil være nulstillet efter tilbagespolingen.
  7. Klik på Fortsæt.
  8. Klik på Spol tilbage. Du modtager en e-mail, når tilbagespolingen er færdig.
highlight icon

Bemærk! Hvis du er på et Dropbox-team og følger vejledningen på trin 2 for at spole hele din Dropbox-konto tilbage, spoler den kun dine personlige filer og delte mapper tilbage. Hvis du vil spole en teammappe tilbage, skal du følge vejledningen på trin 2 for at spole en bestemt mappe tilbage og derefter gentage dette for hver teammappe.

I Dropbox Backup

1. Åbn præferencerne i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  3. Klik på Administrer sikkerhedskopier.
  4. Vælg den sikkerhedskopi, du vil administrere, til venstre.
  5. Klik på Spol sikkerhedskopi tilbage for at gendanne en tidligere version af din sikkerhedskopi.
  6. Klik på Prøv Spol tilbage i højre sidepanel.
  7. Klik på grafen for at vælge en dag.
    • Vi anbefaler, at du vælger en dag lige før hændelsen fandt sted, hvilket normalt vises som en spids på grafen.
  8. Klik på Continue.
  9. Find den tidligste ændring, du vil fortryde, på listen Finjuster, og klik på den blå streg under den.
    • Alle filændringer over den blå streg vises nedtonet – det betyder, at de vil være nulstillet efter tilbagespolingen.
  10. Klik på Continue.
  11. Klik på Spol tilbage. Du modtager en e-mail, når tilbagespolingen er færdig.
highlight icon

Bemærk! Dropbox Rewind er ikke tilgængelig i Dropbox-mobilappen.

Se, hvordan du kan kontrollere, hvilken version af Dropbox Backup du bruger
.

Administratorer: Administrer indstillingerne for dit teams Dropbox Rewind

Som standard er det kun administratorer for Dropbox-teamkonti, der kan bruge Dropbox Rewind. Administratorer kan dog ændre denne indstilling for at give teammedlemmer adgang til at bruge Dropbox Rewind. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Spol tilbage under Indhold.
  5. Klik på rullemenuen ud for Indstil, hvem der kan spole mapper tilbage, og vælg Alle i dit team eller Kun teamadministratorer.
    • Hvis du vælger Alle i dit team, kan teammedlemmer også spole deres private mapper, delte mapper og teammapper tilbage.
    • Hvis du vælger Kun teamadministratorer, kan teammedlemmer iklke spole nogen mapper på deres konto tilbage.
highlight icon

Bemærk! Administratorer kan ikke logge på som et teammedlem for at spole teammedlemmets konto tilbage. De kan kun tillade, at teammedlemmet spoler sin egen konto tilbage.

Hvad skal jeg gøre, når jeg har brugt Dropbox Rewind?

Vi anbefaler, at du gør følgende, efter at du har brugt Dropbox Rewind:

• Tjek din konto på dropbox.com for at sikre dig, at de rigtige ændringer er blevet foretaget.
  • Vent, til alt indhold er blevet synkroniseret med forbundne enheder, før du foretager nogen ændringer.

Hvis du gerne vil spole tilbage til et tidligere tidspunkt, kan du gøre det ved at følge vejledningen i brug af Dropbox Rewind og vælge et tidligere tidspunkt i grafen Filaktivitet eller på listen Finjuster

Kan jeg fortryde Dropbox Rewind?

Ja. Du kan fortryde Dropbox Rewind ved at spole din konto tilbage til et tidspunkt, før den første tilbagespoling fandt sted.

Hvis du f.eks. bruger Rewind i dag kl. 16 for at spole din konto tilbage til, hvor den var for tre dage siden. Hvis du fortryder, kan du bruge Rewind igen og genindlæse din konto til et tidspunkt før i dag kl. 16.

Hvor langt kan jeg spole tilbage med Dropbox Rewind?

Dropbox Rewind kan kun fortryde ændringer, der er foretaget inden for kontoens versionshistorik