Sådan bruger du Dropbox Spol tilbage

Administratorer for Dropbox Business-teams skal tilmelde sig for at bruge denne funktion. Du tilmelder dig ved at gå til administratorpanelet, klikke på Indstillinger, klikke på Tidlig adgang og derefter klikke på Tilmeld ud for Dropbox Spol tilbage.

Dropbox Spol tilbage er et værktøj, du kan bruge til at fortryde et stort antal ændringer på en gang. Det er især nyttigt i tilfælde af en hændelse, der bevirker, at du mister mange data, f.eks. hvis en virus har inficeret din konto.

Denne funktion er tilgængelig i Dropbox Plus-, Professional- og Business-konti. Se, hvordan du opgraderer din konto

Hvis du ikke har brug for et stort antal ændringer, kan du gøre følgende:

Dropbox Spol tilbage bruger din versionshistorik til at fortryde ændringer i dine filer og mapper.

• Personer med en Dropbox Plus-konto kan gendanne alle filer, der er ændret eller slettet inden for de seneste 30 dage
  • Personer med en Dropbox Business-konto kan gendanne alle filer, der er ændret eller slettet i løbet af de sidste 120 dage
  • Personer med en Dropbox Professional-konto kan gendanne alle filer, der er ændret eller slettet i løbet af de sidste 180 dage

Du kan fortryde følgende med Dropbox Spol tilbage:

• Filredigering, omdøbning, tilføjelse og sletning
  • Handlinger, der er foretaget i delte mapper, også dem, der ejes af andre personer
  • Handlinger i Dropbox Business-teammapper, som du er medlem af, og som du har redigeringsadgang til

Følgende fortrydes ikke af Dropbox Spol tilbage:

• Ændringer af Paper-dokumenter
  • Ændringer i filer eller mapper, der ejes af andre teams
  • Filhistorik (tilbagespolingen bliver bare tilføjet i din historik)
  • Ændring af fil- eller mappemedlemskab – hvis du for eksempel var blevet fjernet fra en delt mappe, tilføjer tilbagespolingen dig ikke til mappen igen
    • Kontakt support, hvis du vil spole en mappe, som du har afbrudt delingen af, tilbage

Dropbox Spol tilbage gendanner heller ikke permanent slettede filer eller ændringer, der er foretaget tidligere end din kontos versionshistorik.

Sådan bruger du Dropbox Spol tilbage

Bemærk! Dropbox Spol tilbage er ikke tilgængelig i Dropbox-mobilappen. Sådan bruger du Dropbox Spol tilbage:

1. Log på dropbox.com.
    • Hvis du bruger Dropbox-computerappen, skal du højreklikke på den mappe, du vil spole tilbage, klikke på Spol tilbage og gå til trin 5
  2. Klik på Filer
    • Hvis du er på dropbox.com på din telefon, skal du klikke på  (tre prikker) øverst til højre på skærmen
  3. Hvis du vil spole hele din Dropbox-konto tilbage, skal du klikke på Spol Dropbox tilbage til højre.

Dropbox Business: Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, skal du klikke på Spol Dropbox tilbage for at spole personlige filer og delte mapper tilbage.

•  Bemærk! Hvis der vises en lilla mappe med dit navn, skal du åbne mappen og klikke på Spol Dropbox tilbage for at spole dine personlige og delte mapper tilbage.

Klik derefter på en teammappe, og klik på Spol mappen tilbage for at spole teamfilerne tilbage. Gentag dette trin for hver teammappe.

1. Hvis du vil spole en bestemt mappe tilbage, skal du åbne mappen og klikke på Spol mappen tilbage. Alle mapper i den pågældende mappe bliver også spolet tilbage.
  2. Klik på Kom i gang. Du får vist en graf, der måler din mappes aktivitet dag for dag.
  3. Klik på grafen for at vælge en dag.
    • Vi anbefaler, at du vælger en dag lige før hændelsen fandt sted, hvilket normalt vises som en spids på grafen
  4. Klik på Continue.
  5. Find den tidligste ændring, du vil fortryde, på listen Finjuster, og klik på den blå streg under den.
    • Alle filændringer over den blå streg vises nedtonet – det betyder, at de vil være fortrudt efter tilbagespolingen
  6. Klik på Continue.
  7. Klik på Spol tilbage. Du modtager en e-mail, når tilbagespolingen er færdig.
Klik på Spol tilbage, vælg et tidspunkt, klik på Næste, og klik derefter på Spol tilbage.

Hvad skal jeg gøre, når jeg har brugt Dropbox Spol tilbage?

Vi anbefaler, at du gør følgende, efter at du har brugt Dropbox Spol tilbage:

• Tjek din konto på dropbox.com for at sikre dig, at de rigtige ændringer er blevet foretaget
  • Vent, til alt indhold er blevet synkroniseret med forbundne enheder, før du foretager nogen ændringer

Hvis du bliver klar over, at du gerne vil spole tilbage til et tidligere tidspunkt, gør du det ved at følge vejledningen i brug af Dropbox Spol tilbage og vælge et tidligere tidspunkt i grafen Filaktivitet eller listen Finjuster

Kan jeg fortryde Dropbox Spol tilbage?

Ja. Du kan fortryde Dropbox Spol tilbage ved at spole din konto tilbage til et tidspunkt, før den første tilbagespoling fandt sted.

Hvis du f.eks. i dag kl. 16 spoler din konto tilbage til for 3 dage siden, skal du bruge Dropbox Spol tilbage til at gendanne din konto til et tidspunkt før i dag kl. 16.00.

Hvor langt kan jeg spole tilbage med Dropbox Spol tilbage?

Dropbox Spol tilbage kan kun fortryde ændringer, der er foretaget med din kontos versionshistorik.

Har du stadig spørgsmål?

Se en liste over ofte stillede spørgsmål til Dropbox Spol tilbage.