Sådan bruger du Dropbox til at spare plads på harddisken

Du kan bruge Dropbox-computerappen til at oprette filer, der kun findes online, så du sparer plads på din computers harddisk.

Bemærk: De indstillinger, du vælger for kun online, er forskellige for hver computer, og de påvirker ikke de andre computere, du bruger Dropbox på.

Indstil en fil eller mappe som kun online eller tilgængelig offline

For at indstille en fil eller mappe som kun online:

1. Åbn Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Åbn mappen Dropbox.
  3. Højreklik på den fil eller mappe, du vil ændre til Kun online.
  4. Klik på Opret som kun online.
    • Hvis du vil gemme filen eller mappen på computerens harddisk igen, skal du gentage dette trin og klikke på Gør tilgængelig offline.

Sådan virker kun online

Hvis du ikke har indstillet en fil eller mappe til kun online, vil alle filer og mapper i Dropbox-mappen på din computer være tilgængelige offline. Det betyder, at de optager plads både på computerens harddisk og på din Dropbox-konto, og at de er tilgængelige, selvom du ikke er forbundet til internettet.

Hvis du indstiller en fil eller mappe til kun online, kan du stadig se filen eller mappen i Dropbox-mappen på din computer, men det er kun en pladsholder, der vises. Du kan kun åbne filen eller mappen, hvis du har forbindelse til internettet. Dropbox fjerner denne fil eller mappe fra computerens harddisk, så den kun optager plads på din Dropbox-konto online.

Når du åbner en kun online-fil, gør Dropbox den automatisk tilgængelig igen offline, men du kan når som helst ændre indstillingen tilbage til kun online.

Sådan bruger du selektiv synkronisering

Du kan også bruge Selektiv synkronisering for at spare plads på harddisken. Det fjerner filerne fra harddisken, så de kun er tilgængelige som kun online-filer. Du vil dog ikke længere kunne se disse filer i Dropbox-mappen på din computer.

Indstil de filer, du tilføjer online, til kun online som standard

Sådan vælger du, at alle de filer, du tilføjer på dropbox.com, er Kun online som standard:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Synkronisering.
  5. Klik på rullelisten ud for Standard for nye filer, og klik på Kun online.

Hvorfor ser det ud, som om kun online-filer optager lagerplads på min harddisk?

Kun online-filer optager lidt plads på din harddisk, da pladsholderen kræver plads til at lagre filnavnet og genvejen til dropbox.com. Den optager dog meget mindre plads, end selve filen ville gøre.

Hvis du bruger kun online-filer med macOS 10.13 til 12.2, kan det se ud, som om kun online-filerne optager plads, når du administrerer lagerpladsen i indstillingerne på din Mac.

Det skyldes, at filstørrelsen beregnes baseret på noget, der kaldes en "logisk størrelse" i stedet for "fysisk størrelse".

Hvis du vil se, hvilke filer der rent faktisk optager diskplads, skal du tilpasse Dropbox-indstillingerne, så de filer, der kun er online, har både en logisk og fysisk størrelse på nul. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Slå Kun online-filer til på Mac .
    • Bemærk! Det kan tage lidt tid at opdatere indstillingen. Hvis du ikke ser opdateringen efter nogle minutter, skal du lukke Dropbox-computerappen og derefter åbne den igen.

Systemkrav, når du bruger kun online-filer

Mac: OS 10.10 eller nyere

Windows: 8 eller nyere