Sådan bruger du Dropbox til at spare plads på harddisken

Opdateret Feb 27, 2024
person icon

Hvis du er administrator på en Dropbox-teamkonto, og du gerne vil administrere dit teams harddiskplads, kan du se Sådan administrerer du dit teams standardindstillinger for Kun online.

Du kan synkronisere dine filer tre forskellige steder med Dropbox:

I Dropbox-mappen på din computer.

I en webbrowser på dropbox.com.

I Dropbox-mobilappen på din Android-enhed, iPhone eller tablet.

Du kan indstille filer til enten:

• Kun online: En fil, der er angivet til Kun online, gemmes i skyen og optager ikke lagerplads på din computer eller mobilenhed.
  • Tilgængelig offline: Hvis en fil er tilgængelig offline, kan du åbne den fra Dropbox-mappen på din computer eller fra din mobilenhed uden at skulle have adgang til internettet. Disse filer optager lagerplads på din enhed.
highlight icon

Bemærk!

• Du kan også spare lagerplads på din enhed ved at bruge selektiv synkronisering.
  • Systemkrav til brug af Kun online for filer:
    • Windows: 7 og nyere.
    • Mac: OS 10.12 og nyere.

Sådan markerer du filer som Kun online

I Dropbox-computerappen er der to måder, hvorpå du kan angive filer til kun at blive gemt online.

• Du kan administrere filer direkte i Dropbox-mappen og markere dem som Kun online enkeltvis.
  • Du kan bruge værktøjet Administrer harddiskplads, som gør det muligt at sortere filer for at markere dem som Kun online.

Du kan også indstille filer til Kun online i Dropbox-mobilappen. Filer, der kun gemmes online, optager ikke lagerplads på din lokale harddisk.

highlight icon

Bemærk! Når du åbner en filer, der er Kun online, fra Dropbox-mappen på din computer, downloades den automatisk og bliver tilgængelig offline. Det betyder, at du skal have nok plads på harddisken til at downloade filen, før du kan åbne den. Du kan ændre det tilbage til Kun online ved at følge instruktionerne nedenfor.

Sådan ændrer du manuelt filer til Kun online i Dropbox-computerappen:
  1. Åbn Stifinder.
  2. Åbn mappen Dropbox.
  3. Gå til den fil eller mappe, du vil ændre til Kun online.
  4. Højreklik på filen eller mappen.
  5. Klik på Opret som kun online.
    • Hvis du vil gemme filen eller mappen på harddisken i stedet, skal du klikke på Gør tilgængelig offline.
  1. Åbn Finder.
  2. Åbn mappen Dropbox.
  3. Gå til den fil eller mappe, du vil ændre til Kun online.
  4. Højreklik på filen eller mappen.
  5. Klik på Opret som kun online.
    • Hvis du vil gemme filen eller mappen på harddisken i stedet, skal du klikke på Gør tilgængelig offline.

Du kan angive filer til kun at blive gemt online med værktøjet Administrer harddiskplads:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer).
  3. Klik på Administrer harddiskplads for at åbne værktøjet.
    • Du kan se og sortere filer efter størrelse og datoen for seneste ændring.

4. Markér afkrydsningsfelterne ud for de filer, der kun skal gemmes online.
  5. Klik på Flyt til kun online.

Der vises en bekræftelse, som viser den mængde harddiskplads, du har frigivet. De filer, der angives til kun at blive gemt online, fjernes desuden fra listen over foreslåede filer i værktøjet Administrer harddiskplads

Sådan angiver du filer til Kun online i Dropbox-mobilappen:
  1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Gå til den fil eller mappe, du vil ændre til Kun online.
  3. Tryk på ““ (lodrette prikker) for at se flere muligheder.
  4. Slå Gør tilgængelig offline fra.

Symbolet skifter til at være nedtonet. Det betyder, at filen eller mappen er Kun online.

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Gå til den fil eller mappe, du vil ændre til Kun online.
  3. Tryk på ““ (lodrette prikker) for at se flere muligheder.
  4. Slå Gør tilgængelig offline fra.

Symbolet skifter til at være nedtonet. Det betyder, at filen eller mappen er Kun online.

Sådan indstiller du filer til Kun online som standard

Sådan vælger du, at alle de filer, du tilføjer i din Dropbox-mappe, er Kun online som standard:

1. Klik på Dropbox-ikonet i dit meddelelsescenter (Windows) eller menulinjen (Mac).
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Synkronisering.
  5. Klik på rullelisten ud for Standard for nye filer.
  6. Vælg Kun online.

Denne indstilling betyder, at alle filer og mapper, som du fremover føjer til Dropbox-mappen på din computer, kun vil være online, og at nye filer, der tilføjes, ikke vil optage plads på din computer. Disse betingelser gælder ikke med tilbagevirkende kraft for eksisterende filer og mapper, som kan indstilles til kun online ved at følge trinnene i det foregående afsnit.

highlight icon

Bemærk: Hvis du opretter et dokument direkte på din computer og flytter det til din Dropbox-mappe, vil det stadig være tilgængeligt offline, medmindre du manuelt indstiller det til at være kun online.

Ofte stillede spørgsmål om Kun online

Hvad betyder Kun online?

Når du sætter en fil til Kun online, bliver den gemt online og optager ikke mere plads på din computer eller mobilenhed. Filer, der er Kun online, optager lagerplads på dropbox.com.

Hvad betyder tilgængelig offline?

Hvis en fil eller mappe er tilgængelig offline, kan du åbne den fra Dropbox-mappen på din computer eller i Dropbox-mobilappen, selvom du ikke har forbindelse til internettet. Det betyder, at den optager lagerplads på din computer eller mobilenhed og på dropbox.com. Hvis en fil eller mappe ikke skal optage lagerplads på din enhed, skal du indstille den til Kun online.

Hvordan kan jeg se, om en fil er Kun online eller tilgængelig offline?

Hvis du bruger Windows, kan du tjekke synkroniseringssymbolet, som er beskrevet i denne artikel.

Hvis du bruger Mac, kan du tjekke synkroniseringssymbolet, som er beskrevet i denne artikel.

Bemærk! Hvis du ikke har indstillet en fil eller mappe til kun at være online, er alle filer og mapper i Dropbox-mappen på din computer tilgængelige offline. Se, hvordan du gør dine filer og mapper tilgængelige offline.

Hvorfor kan jeg ikke åbne en fil, der er Kun online, fra Dropbox-mappen på min computer?

Du skal have forbindelse til internettet for at kunne åbne filer, der er angivet til Kun online, fra Dropbox-mappen på din computer.

Hvorfor kan jeg stadig se filer, der er Kun online, i Dropbox-mappen på min computer?

Du kan se en fil eller mappe, som er angivet til Kun online, i Dropbox-mappen på din computer, men det er kun en pladsholder.

Hvordan kan jeg se, hvor meget lagerplads hver enkelt fil eller mappe optager?

Højreklik på filen eller mappen, og klik derefter på Vis info. Oplysningen vil stå ud for Størrelse.

Hvorfor ser det ud som om, at de filer, som kun er gemt online, optager lagerplads på min harddisk?

Kun online-filer optager lidt plads på din harddisk, da pladsholderen kræver plads til at lagre filnavnet og genvejen til dropbox.com. Den optager dog meget mindre plads, end selve filen ville gøre.

Hvis du angiver fil til Kun online på macOS 10.13 til 12.2, vil du måske bemærke, at filerne ser ud til at optage plads, når du prøver at administrere lagerplads i dine Mac-indstillinger.

Det skyldes, at filstørrelsen beregnes baseret på noget, der kaldes en “logisk størrelse” i stedet for “fysisk størrelse”.

Hvis du vil se, hvilke filer der rent faktisk optager din lagerplads, skal du justere dine Dropbox-indstillinger, så filer, der kun er online, har både den logiske og fysiske størrelse angivet til nul. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Slå Opdater til filer, der kun er online, på Mac til.
    • Bemærk! Det kan tage lidt tid at opdatere indstillingen. Hvis du ikke ser opdateringen efter nogle minutter, skal du lukke Dropbox-computerappen og derefter åbne den igen.

Hvad sker der, hvis jeg sletter en fil, der kun er online?

Hvis du sletter en fil, der kun er online, vil den blive slettet overalt, hvor du bruger Dropbox.