Smart synkronisering

Smart synkronisering er en Dropbox-funktion, der hjælper dig med at spare plads på din harddisk. Du har adgang til alle filer og mapper i din Dropbox-konto fra din computer – stort set uden at bruge plads på harddisken. Smart synkronisering kan anvendes af Dropbox Plus- og Professional-kunder og medlemmer af Dropbox Business-teams. Med Smart synkronisering kan du:

• Vælge om individuelle filer eller mapper kun er tilgængelige online eller lokalt på din computer
  • Vælge en standardindstilling for synkronisering af nye filer og mapper, der deles med dig

Med smart synkronisering er indhold på din computer enten kun tilgængeligt online, lokalt eller i mapper i blandet tilstand.

Ikon for indhold, der kun er online

Indhold, der kun er online

Det indhold, der kun findes online, vises i Dropbox-mappen på din computer, men bruger ikke al den plads, som filen ellers ville fylde. Du kan se filen, men indholdet downloades først helt, når du har brug for det. Der er kun downloadet oplysninger om filen, f.eks. filens navn, placering og opdateringsdato.

Ikon for lokalt indhold

Lokalt indhold

Lokalt indhold downloades og gemmes på din computers harddisk. Du kan redigere filerne direkte i programmer på computeren. Indholdet sikkerhedskopieres stadig til Dropbox.

Ikon for mappe i blandet tilstand

Mapper i blandet tilstand

Mapper i blandet tilstand indeholder både lokalt indhold og indhold, der kun er online.

Start med smart synkronisering

Når du starter med at bruge smart synkronisering:

• er der ingen ændring til filer, der allerede er i Dropbox-mappen på din computer
  • Nye filer, der er oprettet online eller på en anden enhed, vises som filer, der kun findes online og ikke optager plads på din enhed

Bemærk! Hvis du vil bruge smart synkronisering, skal du installere Dropbox-skrivebordsprogrammet på din computer.

Klik på dit operativsystem for at se, hvordan du bruger Smart synkronisering:

Mac

Hvordan gør jeg indholdet kun tilgængeligt online?

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
    1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen.
    2. Klik på mappeikonet.
    3. Vælg Åbn mappe.
  2. Find det indhold, du ønsker at gøre kun tilgængeligt online.
  3. Ctrl-klik eller højreklik på filen eller mappen.
  4. Vælg Smart synkronisering.
  5. Vælg Kun online.

Gør indholdet kun tilgængeligt online
Gør indholdet kun tilgængeligt online

Hvordan synkroniserer jeg indhold, der kun er tilgængeligt online, til min computer?

Du kan åbne en fil som sædvanligt via programmet eller Finder. Dropbox downloader hele filen til din computer.

Hvis du vil synkronisere en fil eller mappe uden at åbne den med det samme, kan du gøre den lokal:

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
    1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen.
    2. Klik på mappeikonet.
    3. Vælg Åbn mappe.
  2. Find det indhold, du vil synkronisere til din computer.
  3. Ctrl-klik eller højreklik på filen eller mappen.
  4. Vælg Smart synkronisering.
  5. Vælg Lokal.

Hvordan kan jeg vælge en standardindstilling for nyt indhold?

1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen.
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer, og vælg Præferencer i menuen.
  3. Klik på Synkronisering.
  4. Vælg din arbejdsrelaterede Dropbox-konto.
  5. Rediger valget af smart synkronisering som standard:
    • Administratorstandard: Standardindstillingen, der er valgt af din teamadministrator.
    • Lokal: Alt nyt indhold downloades til din computer.
    • Kun online: Download filer manuelt til din computer, når du har brug for dem.

Windows

Hvordan gør jeg indholdet kun tilgængeligt online?

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
    1. Klik på Dropbox-ikonet fra proceslinjen.
    2. Klik på mappeikonet.
    3. Vælg Åbn mappe.
  2. Find det indhold, du ønsker at gøre kun tilgængeligt online.
  3. Højreklik på filen eller mappen.
  4. Vælg Smart synkronisering.
  5. Vælg Kun online.

Gør indholdet kun tilgængeligt online
Gør indholdet kun tilgængeligt online

Hvordan synkroniserer jeg indhold, der kun er tilgængeligt online, til min computer?

Du kan åbne en fil som sædvanligt via programmet eller Windows Explorer. Dropbox downloader hele filen til din computer.

Hvis du vil synkronisere en fil eller mappe uden at åbne den med det samme, kan du gøre den lokal:

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
    1. Klik på Dropbox-ikonet fra proceslinjen.
    2. Klik på mappeikonet.
    3. Vælg Åbn mappe.
  2. Find det indhold, du ønsker at gøre kun tilgængeligt online.
  3. Højreklik på filen eller mappen.
  4. Vælg Smart synkronisering.
  5. Vælg Lokal.

Hvordan kan jeg vælge en standardindstilling for nyt indhold?

1. Klik på Dropbox-ikonet fra proceslinjen.
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer, og vælg Præferencer i menuen.
  3. Klik på Synkronisering.
  4. Vælg din arbejdsrelaterede Dropbox-konto.
  5. Rediger valget af smart synkronisering som standard:
    • Administratorstandard: Standardindstillingen, der er valgt af din teamadministrator.
    • Lokal: Alt nyt indhold downloades til din computer.
    • Kun online: Download filer manuelt til din computer, når du har brug for dem.

Sådan kan du automatisk spare plads på harddisken

Hvis du ikke har åbnet filer og mapper i et par måneder, indstilles de til Kun online. Sådan ændrer du indstillingen:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer.
  3. Klik på Præferencer i menuen.
  4. Klik på Synkronisering.
  5. Vælg din arbejdsrelaterede Dropbox-konto.
  6. Slå indstillingen Til/Fra under Spar automatisk plads på harddisken.

Bemærk! Denne funktion er kun tilgængelig i Dropbox Plus og Professional.

Hvad er systemkravene til smart synkronisering?

Smart synkronisering fungerer på Microsoft Windows 7 og nyere versioner og på Mac OSX 10.9 og nyere versioner.

Det understøttes ikke at bruge Windows Subsystem til Linux (WSL) til at få adgang til filer med Smart synkronisering. Du kan opleve fejl, eller at filer ser ud til at være tomme, når du forsøger at åbne en fil, der er indstillet som Kun online.

Hvor hurtigt kan Smart synkronisering frigøre plads på min harddisk?

Som regel vil indstilling af filer som Kun online frigøre plads på din harddisk inden for nogle minutter (så længe din computer er online og kan synkronisere med Dropbox). Der er dog en kendt begrænsning i macOS 10.13 (High Sierra):

Apples operativsystem macOS 10.13 (High Sierra) bruger en ny type filsystem med navnet APFS. Med APFS tager operativsystemet et øjebliksbillede af filsystemet og den ledige harddiskplads. Disse øjebliksbilleder bliver muligvis ikke opdateret, efter at du har brugt Smart synkronisering til at indstille Dropbox-filer til Kun online. Det betyder, at den harddiskplads, du har frigjort med Smart synkronisering, ikke nødvendigvis afspejles eller er tilgængelig med det samme, hvis øjebliksbilledet ikke er blevet opdateret.

Harddiskpladsen frigives af operativsystemet over tid, men ventetiden kan variere. Dette er ikke en funktionalitet i Dropbox. Det er bare sådan macOS fungerer.

Jeg har synkroniseret mapper selektivt, hvordan gør jeg mit selektivt synkroniserede indhold kun tilgængeligt online?

Følg trinnene for at ændre indstillingerne for selektiv synkronisering til dine mapper. Når dine mapper ikke længere synkroniseres selektivt, bliver de automatisk til mapper, der kun er tilgængelige online.

Slettes filen fra min Dropbox, hvis jeg gør den kun tilgængelig online?

Nej, hvis du gør en fil kun tilgængelig online, slettes den ikke fra din Dropbox. Når du gør en fil kun tilgængelig online, slettes filindholdet fra din computer, men den fulde fil vil stadig være tilgængelig i din konto online og på dine andre enheder.

Bruger de filer, der kun er tilgængelige online, plads på min lokale harddisk?

De filer, der kun er tilgængelige online, bruger en lille mængde plads på din harddisk til at gemme oplysninger om filen, såsom dens navn og størrelse. Det bruger mindre plads end den fulde fil.

Nogle af de apps, du bruger, skal måske synkronisere filerne igen til computerens harddisk for at virke korrekt, f.eks. programmer med menuen "Seneste"). I nogle tilfælde vil Dropbox forsøge at ændre filen tilbage til Kun online, så snart det er muligt, for at minimere brugen af harddiskplads.

Kan jeg få adgang til indhold, der kun er tilgængeligt online, når jeg ikke har internetforbindelse?

Nej. Det indhold, der kun er tilgængeligt online, er ikke gemt lokalt på din computer. Opret forbindelse til internettet for at få adgang til indhold, der kun er tilgængeligt online.

Kan jeg flytte de filer, der kun er tilgængelige online, i min Dropbox-mappe?

Ja, du kan flytte det indhold, der kun er tilgængeligt online, i Dropbox-mappen på din enhed, og ændringer synkroniseres til dine andre enheder. Hvis du flytter det indhold, der kun er tilgængeligt online, uden for den lokale Dropbox-mappe, downloades indholdet til denne placering.

Hvad sker der, hvis jeg sletter en fil, der kun er tilgængelig online, eller flytter den til min papirkurv?

De handlinger, der foretages for en fil, som kun er tilgængelig online, synkroniseres til din Dropbox-konto og til alle andre, der deler den pågældende fil. Da filen ikke er gemt på din computer, vil filindholdet ikke være tilgængelig i din papirkurv. Du kan gendanne slettede filer fra din Dropbox-konto på nettet.

Få mere at vide om gendannelse af filer

Kan jeg bruge søgefunktionen på min computer for at finde de filer, der kun er tilgængelige online, eller deres indhold?

Du kan bruge søgefunktionen på din computer for at finde de filer og mapper, der kun er tilgængelige online, efter navn. Men de filer, der kun er tilgængelige online, indeholder det fulde indhold af filen, så søgefunktionen på din computer kan ikke søge i filindhold.

Kan jeg have forskellige indstillinger til smart synkronisering på forskellige enheder?

Ja, indstillingerne til smart synkronisering er unikke for hver enhed, du forbinder med din Dropbox-konto.

Kan jeg have lokale filer i en mappe, der kun er tilgængelig online?

Ja, hvis en mappe kun er tilgængelig online, kan du downloade individuelle filer i mappen.

Kan jeg fjerne indhold fra min enhed helt uden at fjerne den fra min Dropbox?

Ja, hvis du ikke vil have, at filer skal vises på enheden, kan du bruge selektiv synkronisering. Selektiv synkronisering hjælper dig med at vælge, hvilke filer der skal vises i dit computerprogram, og hvilke der kun skal være tilgængelige online.

Kan jeg bruge smart synkronisering på min private konto?

Smart synkronisering er tilgængelig i Dropbox Plus, Professional og Business. Hvis du har forbundet en privat konto (Basic) med en Business-konto, kan du ikke benytte Smart synkronisering til den private konto.

Kræver aktivering af smart synkronisering, at en driver skal installeres?

Ja, Smart synkronisering kræver, at en driver (eller systemudvidelse) aktiveres for at blive integreret med dit operativsystems filsystem.

Mac- og Windows-computere bruger normalt drivere til at interagere med andre eksterne enheder, såsom mus og printere. Vores driver tillader Dropbox-klienten at synkronisere filer på dit filsystem, når du åbner dem (til indhold, der kun er tilgængeligt online). Vi har udviklet denne driver til kun at yde den integration, der er nødvendig for at køre smart synkronisering. Driveren arbejder kun med filer i din Dropbox-lagerplads.

Er Dropbox nyt for dig?

Uanset om du ikke har brugt Dropbox før, eller du blot har brug for at få opfrisket din viden, kan du få mest muligt ud af din Dropbox-konto med vores selvstudier eller virtuelle kurser med instruktør .