Sådan bruger du Dropbox' Smart synkronisering

Denne funktion er kun tilgængelig for de Dropbox-kunder, der har en Plus-, Family-, Professional- eller Business-plan.

Dropbox Business-teamadministratorer kan administrere indstillingerne for Dropbox Smart synkronisering for deres teams.

Smart synkronisering er en funktion i Dropbox-computerappen, som du kan bruge til kun at gemme filer online, så du sparer plads på computerens harddisk. Du kan vælge, hvilke filer der kun skal gemmes online, eller du kan lade Smart synkronisering vælge filer automatisk.

Bemærk! De indstillinger, du vælger for Smart synkronisering, er forskellige for hver computer, og de påvirker ikke de andre computere, du bruger Dropbox på.

Indstil en fil eller mappe som Kun online eller Lokal

Bemærk! Du skal installere Dropbox-computerappen for at bruge Smart synkronisering.

Sådan indstiller du en fil eller mappe til Kun online i Smart synkronisering:

1. Åbn Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Åbn mappen Dropbox.
  3. Højreklik på den fil eller mappe, du vil ændre til Kun online.
  4. Hold markøren over Smart synkronisering.
  5. Klik på Kun online. Hvis du vil gemme filen på computerens harddisk igen, skal du klikke på Lokal.

Ikon for indhold, der kun er online Sådan virker Kun online

Hvis du angiver en fil eller mappe til Kun online, fjernes den fra din harddisk, så den kun er gemt på din konto på dropbox.com. Du kan stadig se filen eller mappen på din computer, men det er kun en pladsholder. Du skal have forbindelse til internettet for at kunne åbne den. Hvis du åbner filen, ændres den fra Kun online til Lokal, og den gemmes på computerens harddisk. Hvis du flytter, sletter eller omdøber filen eller mappen på din computer, bliver ændringerne afspejlet på dropbox.com. Hvis du er offline, opdateres ændringen automatisk på dropbox.com, når du er online igen.

Smart synkronisering sammenlignet med selektiv synkronisering

Du kan også bruge selektiv synkronisering til at spare plads på harddisken. Det fjerner filerne fra harddisken, så du kun har adgang til dem på dropbox.com. Når du bruger selektiv synkronisering, kan du ikke se filerne og mapperne på din computer, og der er ikke nogen automatisk indstilling for selektiv synkronisering.

Automatisk Smart synkronisering

Du kan aktivere automatisk Smart synkronisering, så de filer, du ikke har åbnet fra din computer inden for de seneste måneder, automatisk ændres til Kun online. Når du tilføjer nye filer på dropbox.com, indstilles de som standard også til Kun online.

Sådan slår du automatisk Smart synkronisering til

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac)
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer).
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Synkronisering.
  5. Vælg Til under Spar automatisk plads på harddisken.

Hvis du ikke har åbnet en fil eller mappe fra din computer inden for de seneste måneder, bliver den indstillet til Kun online, så du sparer plads på harddisken. Hvis en app på computeren skal bruge en fil lokalt for at kunne køre, vil Smart synkronisering automatisk indstille den til Lokal midlertidigt og ændre den tilbage til Kun online på et senere tidspunkt.

Indstil filer, der tilføjes på dropbox.com, til Kun online

Du har to muligheder for at angive, at alle de filer, du tilføjer på dropbox.com, som standard indstilles til Kun online:

• Slå automatisk Smart synkronisering til. Se intruktionerne ovenfor.
  • Ret indstillingen i dine præferencer. Sådan gør du:
  1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac)
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer).
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Synkronisering.
  5. Klik på rullelisten ud for Standard for filer tilføjet på web, og klik på Kun online.
    • Hvis automatisk Smart synkronisering er slået til, kan du ikke vælge denne indstilling, da dine filer allerede er indstillet til Kun online som standard.

Derfor optager Kun online-filer lidt plads

De filer, som er Kun online, optager stadig lidt plads på din disk. Det skyldes, at der oprettes en pladsholder med filnavnet og en genvej til dropbox.com, men den optager meget mindre plads end selve filen ville gøre.

Bemærk! På Mac kan Kun online-filer se ud, som om de optager samme plads som selve filen. Det kan du rette ved at følge vejledningerne i afsnittet “Indstil de filer, der kun er online, til den “logiske” størrelse nul” i denne artikel.

Systemkrav til Smart synkronisering

Mac: OS X Mavericks (10.9)

Windows: 7 og nyere versioner

Bemærk! Du kan ikke bruge Smart synkronisering på en mobilenhed, men du kan angive, at dine Dropbox-filer skal åbnes på mobilenheden, mens du er offline.