Sådan bruger du Dropbox' Smart synkronisering

Denne funktion er kun tilgængelig for brugere med Dropbox Plus, Family, Professional eller Business.

Hvis du er Dropbox Business-administrator, og du vil administrere dit teams indstillinger for Smart synkronisering, skal du se denne artikel i stedet.

Smart synkronisering er en funktion i Dropbox-computerappen, som du kan bruge til kun at gemme filer online, så du sparer plads på computerens harddisk. Du kan vælge, hvilke filer der kun skal gemmes online, eller du kan lade Smart synkronisering vælge filer automatisk.

Bemærk! De indstillinger, du vælger for Smart synkronisering, er forskellige for hver computer, og de påvirker ikke de andre computere, du bruger Dropbox på.

Indstil en fil eller mappe som Kun online eller Lokal

Sådan indstiller du en fil eller mappe til Kun online i Smart synkronisering:

1. Åbn Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Åbn mappen Dropbox.
  3. Højreklik på den fil eller mappe, du vil ændre til Kun online.
  4. Hold markøren over Smart synkronisering.
  5. Klik på Kun online. Hvis du vil gemme filen på computerens harddisk igen, skal du klikke på Lokal.

Ikon for indhold, der kun er online Sådan virker Kun online

Hvis du aldrig har slået Smart synkronisering til eller indstillet en fil eller mappe til Kun online, vil alle filer og mapper i din Dropbox-mappe på computeren være “lokale”. Det betyder, at de optager plads både på computerens harddisk og på din Dropbox-konto, og du kan få adgang til dem alle steder, uanset om du er online eller offline.

Hvis du indstiller en fil eller mappe til Kun online, kan du stadig se filen eller mappen i Dropbox-mappen på din computer, men det er kun en pladsholder, der vises. Du kan kun åbne filen eller mappen, hvis du har forbindelse til internettet. Dropbox fjerner den fra computerens harddisk, så den kun optager plads på din Dropbox-konto online.

Når du åbner en fil, der kun er online, ændrer Dropbox den automatisk til at være “lokal” igen, men du kan når som helst ændre indstillingen tilbage til Kun online.

Smart synkronisering sammenlignet med selektiv synkronisering

Du kan også bruge selektiv synkronisering for at spare plads på harddisken. Det fjerner filerne fra harddisken, så du kun har adgang til dem online. Du kan dog ikke se disse filer i Dropbox-mappen på din computer.

Automatisk Smart synkronisering

Du kan aktivere Smart synkronisering, så de filer, du ikke har åbnet fra din computer inden for de seneste måneder, automatisk ændres til Kun online. Du kan også indstille, at de nye filer, du tilføjer, skal være Kun online som standard. På den måde vil de filer, du kun bruger sjældent, ikke optage plads på din computer.

Sådan slår du automatisk Smart synkronisering til

1. Åbn dine præferencer i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Synkronisering.
  3. Vælg Til under Spar automatisk plads på harddisken

Bemærk! Hvis en app på computeren skal bruge en fil lokalt for at kunne køre, vil Smart synkronisering automatisk indstille den til Lokal midlertidigt og ændre den tilbage til Kun online på et senere tidspunkt.

Indstil de filer, du tilføjer online, til kun at blive gemt online som standard

Sådan vælger du, at alle de filer, du tilføjer på dropbox.com, er Kun online som standard:

1. Åbn dine præferencer i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Synkronisering.
  3. Klik på rullelisten ud for Standard for filer tilføjet på web, og klik på Kun online.
    • Hvis automatisk Smart synkronisering er slået til, kan du ikke vælge denne indstilling, da dine filer allerede er indstillet til Kun online som standard.

Derfor optager Kun online-filer lidt plads

De filer, som er Kun online, optager stadig lidt plads på din disk. Det skyldes, at der oprettes en pladsholder med filnavnet og en genvej til dropbox.com, men den optager meget mindre plads end selve filen ville gøre.

Bemærk! På Mac kan Kun online-filer se ud, som om de optager samme plads som selve filen. Det kan du rette ved at følge vejledningerne i afsnittet “Indstil de filer, der kun er online, til den “logiske” størrelse nul” i denne artikel.

Systemkrav til Smart synkronisering

Mac: OS X Mavericks (10.9)

Windows: 7 og nyere versioner

Bemærk! Du kan ikke bruge Smart synkronisering på en mobilenhed, men du kan indstille dine Dropbox-filer til at være tilgængelige offline på en mobilenhed