Een Dropbox-abonnement of -proefperiode opzeggen dat is aangeschaft met een mobiel apparaat

Als je een telefoon of tablet hebt gebruikt om Dropbox aan te schaffen of een gratis proefperiode te starten, moet je je abonnement opzeggen via iTunes of Google Play, afhankelijk van het type apparaat dat je hebt.

Meer informatie over het opzeggen van een Dropbox-abonnement dat je hebt aangeschaft via je computer.

Een Dropbox-abonnement of -proefperiode opzeggen via een iPhone of iPad

Als je Dropbox hebt aangeschaft met een iPhone, iPad of ander OS-apparaat, kun je het abonnement of de gratis proefperiode opzeggen door de volgende stappen uit te voeren:

1. Tik op Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op iTunes en App Store.
  4. Tik op je Apple ID bovenaan het scherm en tik vervolgens op Toon Apple ID.
  5. Tik op Abonnementen (ongeveer halverwege het scherm).
  6. Tik op Dropbox.
  7. Tik op Abonnement opzeggen of Proefperiode annuleren.
  8. Tik op Bevestigen.
  9. Je account wordt aan het eind van de factureringscyclus gedowngraded naar Dropbox Basic (gratis).

Meer informatie over het opzeggen van je abonnement via het helpcentrum van Apple

Een Dropbox-abonnement of -proefperiode opzeggen met een Android-apparaat

Als je Dropbox hebt aangeschaft met een Android-apparaat, kun je het abonnement of de gratis proefperiode opzeggen door deze stappen uit te voeren:

1. Open de Google Play Store op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op de drie horizontale streepjes (Menu).
  3. Controleer of je bent aangemeld bij het Google-account dat je hebt gebruikt bij het aanschaffen van het abonnement.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Tik op Dropbox.
  6. Tik op Abonnement opzeggen.
  7. Selecteer de reden waarom je opzegt en tik op Doorgaan.
  8. Tik op Abonnement opzeggen of Proefperiode annuleren.
  9. Je ontvangt een e‑mail in je Google-account waarin de opzegging wordt bevestigd. Je account wordt aan het einde van de factureringscyclus gedowngraded naar Dropbox Basic (gratis).

Meer informatie over het opzeggen van je abonnement via het helpcentrum van Google

Wat gebeurt er als ik mijn Dropbox-abonnement of -proefperiode opzeg?

Als je je Dropbox-abonnement of -proefperiode opzegt of als je abonnement is afgelopen, wordt je account aan het einde van de factureringscyclus of proefperiode gedowngraded naar een Dropbox Basic-account (gratis). Enkele belangrijke punten:

• Je houdt toegang tot al je bestanden en mappen.
  • Verwijderde versies van je bestanden worden 30 dagen bewaard, voor het geval je ze nog wilt terugzetten.
  • De synchronisatie van je bestanden wordt stopgezet als je over de gedowngrade (lagere) opslaglimiet heen bent.