Licenties toevoegen aan of verwijderen uit zakelijke accounts

Elk lid van een Dropbox Standard-, Advanced- of Enterprise-team moet een licentie hebben. Bepaalde typen beheerders kunnen licenties toevoegen of verwijderen vanuit de Beheerconsole.

Meer informatie over het opzeggen van een Dropbox-abonnement dat je hebt aangeschaft via je computer.

Licenties toevoegen of verwijderen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Selecteer het tabblad Facturering.
  4. Klik op Abonnement beheren.
  5. Klik op Licenties beheren.
  6. Wijzig het aantal licenties in het vak dat wordt weergegeven. Wanneer je licenties toevoegt, wordt de prijs van de licentie weergegeven.
  7. Klik op Licenties toevoegen. Wil je overbodige licenties verwijderen, klik dan op Licenties verwijderen.

Je kunt ook licenties toevoegen via het dashboard Inzichten. Klik hiervoor onder Resterende licenties op Licenties toevoegen.

Meer opslagruimte toevoegen aan je zakelijke account

Dropbox Standard, Advanced en Enterprise geven je team de opslagruimte die het nodig heeft. De precieze hoeveelheid opslagruimte verschilt per abonnement:

• Standard: 5 TB opslagruimte, gedeeld met de leden van het team
  • Advanced en Enterprise: Als je de opslaglimiet bijna hebt bereikt, kunnen we samen een oplossing vinden. Teambeheerders kunnen contact met ons opnemen via de Beheerconsole om de mogelijkheid van extra opslagruimte te bespreken.

Opslagruimte versus aantal bestanden

De prestaties van Dropbox kunnen afnemen als je meer dan 300.000 bestanden hebt. Deze zachte limiet hangt voor een groot deel af van de hardwarespecificaties van je computer. Sommige klanten kunnen zonder problemen meer bestanden opslaan. Sla echter nooit meer dan één miljoen bestanden op één computer op. Deze limiet hangt samen met het aantal bestanden, niet met de grootte ervan.

Als het grote aantal bestanden synchronisatieproblemen lijkt te veroorzaken, kun je met Selectieve synchronisatie bijvoorbeeld alleen bepaalde bestanden synchroniseren met je computer. Deze bestanden blijven in dat geval ook gewoon beschikbaar op de Dropbox-website en op andere computers.

Je kunt ook de bandbreedte-instellingen aanpassen om Dropbox sneller te laten synchroniseren.

Opmerking: De synchronisatie van Dropbox-accounts met veel bestanden kan langer duren. Een vertraagde of langdurige synchronisatie hoeft niet op een probleem te duiden.