Licenties of opslagruimte toevoegen aan je Dropbox Business-team

Als je je team wilt uitbreiden maar geen licenties meer hebt, kun je meer licenties toevoegen in de beheerconsole.

Licenties toevoegen aan je Dropbox Business-account

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Selecteer het tabblad Facturering.
  4. Klik op Abonnement beheren.
  5. Klik op Licenties beheren.
  6. Wijzig het aantal licenties in het vak dat wordt weergegeven. Wanneer je licenties toevoegt, wordt de prijs van de licentie weergegeven.
  7. Klik op Licenties toevoegen. Wil je overbodige licenties verwijderen, klik dan op Licenties verwijderen.

Je kunt ook licenties toevoegen via het beheerdashboard. Klik hiervoor onder Resterende licenties op Licenties toevoegen.

Meer opslagruimte toevoegen aan je Dropbox-account

Dropbox Business biedt jou en je teamleden alle opslagruimte die je nodig hebt. De precieze hoeveelheid ruimte verschilt per abonnement:

• Standaardabonnement: 5 TB opslagruimte verdeeld over de leden van het team.
  • Advanced- en Enterprise-abonnementen: Als je de opslaglimiet bijna hebt bereikt, kunnen we samen een oplossing vinden. Teambeheerders kunnen contact met ons opnemen via de beheerconsole om de mogelijkheid van extra opslagruimte te bespreken. Ben je lid van een team? Vraag dan je teambeheerder om namens jou contact met ons op te nemen.

Opslagruimte versus aantal bestanden

De prestaties van Dropbox kunnen achteruit gaan als je meer dan 300.000 bestanden hebt. Deze zachte limiet is voor een groot deel afhankelijk van de hardwarespecificaties van de computer waarop de Dropbox-desktopapp wordt gebruikt. Sommige klanten kunnen zonder problemen meer bestanden opslaan. Sla echter nooit meer dan één miljoen bestanden op één computer op. Deze limiet hangt samen met het aantal bestanden, niet hun grootte.

Als het grote aantal bestanden synchronisatieproblemen lijkt te veroorzaken, kun je met Selectieve synchronisatie bijvoorbeeld alleen bepaalde bestanden synchroniseren met je computer. Deze bestanden blijven in dat geval ook gewoon beschikbaar op de Dropbox-website en op andere computers.

Je kunt ook de bandbreedte-instellingen aanpassen om Dropbox sneller te laten synchroniseren.

Opmerking: De synchronisatie van Dropbox-accounts met veel bestanden kan langer duren. Een vertraagde of langdurige synchronisatie hoeft niet op een probleem te duiden.