Ontbrekende bestanden in je Dropbox-account terugzetten

Je bestand of map kan ontbreken om een van de volgende redenen:

• Het bestand of de map is verwijderd.
  • Het bestand of de map is verplaatst of hernoemd.
  • Het bestand of de map is bewerkt op een gekoppeld apparaat of vanuit een gedeelde map of teammap.

Daarnaast heeft je apparaat misschien:

• Hardwareproblemen, bijvoorbeeld een defecte schijf
  • Software die een conflict oplevert met Dropbox, zoals:
    • Antivirussoftware die bestanden kan verwijderen of de toegang ertoe kan blokkeren
    • Schijfscan- of back-upsoftware die Dropbox buitensluit

Er zijn verschillende manieren waarop je de ontbrekende bestanden kunt vinden als je ze niet vindt via een zoekopdracht op Dropbox.com.

Dropbox Basic- en Plus-accounts kunnen alle bestandsbewerkingen of verwijderingen terugzetten die in de afgelopen 30 dagen zijn uitgevoerd.

Dropbox Professional- en Business-accounts kunnen alle bestandsbewerkingen of verwijderingen terugzetten die in de afgelopen 180 dagen zijn uitgevoerd.

Dropbox Terugdraaien

Deze functie is alleen beschikbaar voor Dropbox Plus- en Professional-accounts. Meer informatie over het upgraden van je account

Dropbox Terugdraaien is een tool waarmee je een map of een heel account kunt terugzetten naar een eerder tijdstip.

Deze pagina is handig in de volgende situaties:

• Een virus heeft je bestanden versleuteld met ransomware.
  • Je hebt onbedoeld een groot aantal bestanden verplaatst of verwijderd.

Versiegeschiedenis

Op de pagina met je versiegeschiedenis kun je een oudere versie van een bestand bekijken in de voorbeeldweergave en deze terugzetten.

Deze pagina is handig in de volgende situatie:

• Je wilt een oudere versie van een document weergeven of terugzetten.

Meer informatie over versiegeschiedenis

Verwijderde bestanden

Op je pagina met verwijderde bestanden wordt een lijst weergegeven van alle bestanden of mappen die zijn verwijderd.

Deze pagina is handig in de volgende situaties:

• Je wilt verwijderde bestanden of mappen terugzetten.
  • Je probeert ontbrekende bestanden of mappen te vinden.

Meer informatie over verwijderde bestanden

Contact opnemen met Support

Als de bovenstaande methoden niet werken, kun je contact opnemen met Support. We zullen dan ons best doen je te helpen vinden wat je nodig hebt.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur