Wat is een gratis Dropbox-team?

Als je je Dropbox Business-abonnement opzegt en je team vóór februari 2018 is gemaakt, wordt je team aan het einde van je factureringscyclus omgezet in een gratis team.

Je houdt dan dezelfde teambeheerder en je hebt ook nog steeds toegang tot al je bestanden en mappen.

Opmerking: je kunt geen nieuw gratis team maken.

Wat is het verschil tussen een gratis team en een Dropbox Business-team?

Een gratis team heeft minder opslagruimte en beperkte toegang tot Dropbox Business-functies. En nog enkele belangrijke punten:

• De teambeheerder heeft geen toegang tot de beheerconsole.
  • De opslaglimiet is gebaseerd op individuele accounts en niet op het hele team.
  • Het team kan niet gebruikmaken van Slimme synchronisatie.
  • Alle teammappen veranderen in gedeelde mappen.
  • Het team kan geen teamleden toevoegen of verwijderen.
  • Alle niet-gedeelde bestanden blijven privé.

Klik hier om je team weer te upgraden naar Dropbox Business

Hoe verlaat ik een gratis team?

Wanneer je een gratis team verlaat, raak je de toegang tot de gedeelde mappen en eventuele groepen kwijt. Als je een persoonlijk account hebt gekoppeld, worden je zakelijke bestanden verplaatst naar je persoonlijke account.

Een gratis team verlaten:

1. Meld je aan met de aanmeldgegevens van je team op dropbox.com/team.
  2. Klik op Team verlaten.

Hoe verwijder ik een gratis team?

Wanneer je een team verwijdert, worden alle leden verwijderd uit de gedeelde mappen en groepen en worden hun accounts omgezet in persoonlijke Dropbox-accounts.

Je moet teambeheerder zijn om een team te kunnen verwijderen. Dat doe je zo:

1. Meld je aan met je beheerdersaccount.
  2. Ga naar dropbox.com/team/settings.
  3. Klik op Team verwijderen.

Wat gebeurt er als een lid van een gratis team de eigen opslaglimiet overschrijdt?

Als een teamlid de opslagruimte overschrijdt, heeft dat geen gevolgen voor de andere leden van het team.

Als een teamlid over de eigen opslaglimiet heen gaat, worden gedeelde mappen of bestanden alleen met dat teamlid niet meer gesynchroniseerd. Er worden geen bestanden verwijderd en het synchroniseren wordt hervat zodra het teamlid weer onder de opslaglimiet zit.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur