Veelgestelde vragen over Dropbox Rewind

Bijgewerkt Dec 14, 2023

Dropbox Terugdraaien is een tool waarmee je een map of een heel account kunt terugzetten naar een eerder tijdstip.

Is het resultaat van een terugdraaiactie zichtbaar voor de leden van mijn gedeelde mappen?

Ja. Alle wijzigingen die worden doorgevoerd tijdens de terugdraaiactie, gelden voor alle leden van de gedeelde map.

Wat moet ik doen als ik na het terugdraaien een paar wijzigingen terug wil?

Als het om een paar bestandswijzigingen gaat die je terug wilt, heb je twee mogelijkheden:

Kan ik terugdraaien naar een dag buiten mijn versiegeschiedenis?

Dropbox Terugdraaien kan geen wijzigingen terugdraaien die buiten je versiegeschiedenis vallen.

Wat als ik de juiste bestanden of mappen niet zie?

Als je na het terugdraaien de juiste bestanden en mappen niet kunt vinden, gaat het waarschijnlijk om deze soorten items die Dropbox Rewind niet kan terugzetten:

Waarom zijn mijn bestanden nog steeds versleuteld?

Je bestanden kunnen nog steeds zijn versleuteld in de volgende gevallen:

• De teruggezette bestanden zijn niet vanaf dropbox.com gesynchroniseerd met je apparaat.
  • Je hebt je niet opnieuw aangemeld op je apparaat nadat je je hebt afgemeld.
  • Je hebt je Dropbox-map niet verwijderd voordat je je opnieuw aanmeldde op het apparaat, met als gevolg dat de versleutelde bestanden opnieuw zijn geüpload.

We raden je aan je apparaat te wissen en terug te draaien naar een tijdstip waarop de bestanden nog niet waren versleuteld. Meer informatie over wat je moet doen als je bestanden zijn versleuteld.

Kan ik bestanden of mappen terugzetten op een andere locatie?

Dropbox Rewind kan bestanden of mappen alleen terugzetten op hun bestaande locatie.

Waarom staat er een cijfer tussen haakjes achter mijn bestandsnaam?

Je kunt in de volgende gevallen een cijfer, zoals '(1)' of '(2)', in een bestandsnaam zien:

• Je hebt wijzigingen aangebracht in een bestand terwijl Dropbox bezig was het bestand terug te zetten.
  • Je hebt een ander bestand met dezelfde naam toegevoegd terwijl Dropbox bezig was het bestand terug te zetten.

De versie die door Dropbox is teruggezet, heeft een cijfer in de bestandsnaam om te voorkomen dat je bewerkingen verloren gaan. Je kunt beide versies van het bestand met elkaar vergelijken en de versie verwijderen die je niet nodig hebt.

Dropbox Business: kan ik een teammap terugdraaien?

Standaard kunnen alleen beheerders Dropbox Rewind gebruiken. Als je een teamlid bent en de optie om een teammap terug te draaien niet ziet, neem dan contact op met je beheerder.

Dropbox Business: kan ik meerdere teammappen tegelijk terugdraaien?

Nee. Als je meerdere teammappen wilt terugdraaien, moet je elke map afzonderlijk openen en terugdraaien.

Dropbox Business: zijn de wijzigingen voor iedereen zichtbaar als ik een teammap terugdraai?

Ja. Als je een teammap terugdraait, zien alle leden dezelfde bestanden die zijn teruggezet naar hun oudere versie.

Dropbox Business: kan ik al mijn teammappen in één keer terugdraaien?

Niemand, dus ook de beheerder niet, kan in één keer alle teammappen terugdraaien. Datzelfde geldt ook voor materiaal waartoe iemand geen toegang heeft. Ben je een beheerder en wil je alle teammappen in één keer terugdraaien, of wil je materiaal terugdraaien waartoe je geen toegang hebt, neem dan contact op met Dropbox Support.