Machtigingen voor gedeelde mappen beheren

Als je een map deelt met iemand, kun je bepalen welke machtigingen die persoon krijgt voor de map. Leden van een gedeelde map hebben drie mogelijke rollen: redacteur, lezer of eigenaar.

• Redacteur: Alle leden die je deze machtiging geeft, kunnen bestanden in die map toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • Lezer: Alle leden die je deze machtiging geeft, kunnen bestanden in de gedeelde map bekijken en er opmerkingen aan toevoegen, maar geen bestanden toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • Eigenaar: Slechts één lid kan eigenaar zijn van een map. De maker van een gedeelde map is automatisch de eigenaar, tenzij die persoon iemand anders instelt als eigenaar.

Meer informatie over rollen en machtigingen voor leden van een gedeelde map

De toegang van een lid tot een gedeelde map wijzigen

Je kunt de toegangsmachtigingen van een lid wijzigen door de onderstaande instructies voor jouw apparaat uit te voeren.

Op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga naar het item (bestand of map) dat je wilt bewerken.
  4. Wijs het bestand of de map aan en klik op Delen.
  5. Klik op de naam van het gewenste lid.
  6. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de naam van het lid en selecteer Kan bewerken of Kan weergeven.

In de Dropbox-desktopapp:

1. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map.
  2. Klik op Delen...
  3. Klik op de naam van het gewenste lid.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de naam van het lid en selecteer Kan bewerken of Kan weergeven.

Op je telefoon of tablet:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Zoek de map die je wilt delen.
    • Op Android-apparaten: tik op de pijl-omlaag.
    • Op iOS-apparaten: tik op  (drie puntjes) of tik op Aantal leden onder de naam van de gedeelde map.
  3. Tik op Delen.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van een lid en selecteer Kan bewerken, Kan weergeven of Verwijderen.
  5. Als je machtigingen wijzigt voor een gedeeld bestand, heb je alleen de mogelijkheid een lid te verwijderen.
  6. Tik op Verzenden.

Bekijk deze video voor meer informatie over het delen van bestanden en mappen

Voorkomen dat leden andere mensen uitnodigen voor een gedeelde map

Als eigenaar van een gedeelde map kun je verhinderen dat leden anderen uitnodigen voor de map. Voer hiervoor de onderstaande instructies uit die van toepassing zijn op jouw apparaat.

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga of zoek naar de gewenste gedeelde map.
  4. Wijs de map aan en klik op Delen.
  5. Klik op het pictogram voor instellingen (tandwiel).
  6. Selecteer je voorkeuren in het vervolgkeuzemenu naast Toegang beheren.
  7. Klik op Opslaan.

In de Dropbox-desktopapp:

1. Open de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop of klik met Command ingedrukt op de gedeelde map.
  3. Selecteer Delen…
  4. Klik op het pictogram voor instellingen (tandwiel).
  5. Selecteer je voorkeuren in het vervolgkeuzemenu naast Toegang beheren.
  6. Klik op Opslaan.

Op je telefoon of tablet:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op ... (drie puntjes) naast de map die je wilt delen.
  3. Tik op Toegang beheren.
    • Android: selecteer je voorkeur onder Wie kan toegang tot deze map beheren?
    • iOS: tik op Beheer en selecteer je voorkeur onder Wie kan toegang beheren?

Rollen en machtigingen voor leden van een gedeelde map

Leden van een gedeelde map hebben drie mogelijke rollen: lezer, redacteur of eigenaar.

Eigenaar

Redacteur

Lezer

Acties voor bestanden

Inhoud van de map weergeven

Leden van de gedeelde map en hun rol bekijken

Opmerkingen toevoegen aan bestanden in de map

*

Inhoud van de map bewerken

Acties van leden

Leden uitnodigen en verwijderen

*

De rol van andere leden wijzigen

*

Uitnodigingen intrekken en leden opnieuw uitnodigen

*

E-mailberichten naar leden verzenden

Andere leden eigenaar maken

De map verlaten

Bepalen wie kan worden uitgenodigd voor de map

Bepalen wie het lidmaatschap van de map kan beheren

Gedeelde mappen verplaatsen naar teammappen

Acties voor mappen

Delen van de map opheffen

Opmerking: De * (asterisk) geeft aan dat dit de standaardinstelling is voor gedeelde mappen. De eigenaar van een gedeelde map kan deze instelling wijzigen.