Machtigingen voor delen in Dropbox beheren

Als je een map deelt met iemand, kun je bepalen welke machtigingen die persoon heeft voor je map. Leden van een gedeelde map hebben drie mogelijke rollen: redacteur, lezer of eigenaar.

• Redacteur: Alle leden die je deze machtiging geeft, kunnen bestanden in die map toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • Lezer: Alle leden die je deze machtiging geeft, kunnen bestanden in de gedeelde map bekijken en er opmerkingen aan toevoegen, maar geen bestanden toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • Eigenaar: Slechts één lid kan eigenaar zijn van een map. De maker van een gedeelde map is automatisch de eigenaar, tenzij die persoon iemand anders instelt als eigenaar.

Meer informatie over rollen en machtigingen voor leden van een gedeelde map

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

De toegang van een lid tot een gedeelde map wijzigen

Je kunt de toegangsmachtigingen van een lid wijzigen door de onderstaande instructies voor jouw apparaat uit te voeren.

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op het pictogram voor delen (persoon).
  4. Klik op [x] mensen hebben toegang.
  5. Klik op de naam van het gewenste lid.
  6. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de naam van het lid en selecteer Kan bewerken of Kan weergeven.

In de Dropbox-desktopapp

1. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map.
  2. Klik op Delen...
  3. Klik op de naam van het gewenste lid.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de naam van het lid en selecteer Kan bewerken of Kan weergeven.

In de mobiele Dropbox-app

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "⁝" (drie puntjes verticaal op Android) of "..." (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) naast het item (bestand of map) dat je wilt beheren.
  3. Tik op Mapinstellingen.
  4. Tik op het gedeelte onder [x] leden.
  5. Tik op de naam van het lid van wie je de toegangsrechten wilt wijzigen.
  6. Tik op Toegang.
  7. Tik op Kan bewerken of Kan weergeven.

Voorkomen dat leden andere mensen uitnodigen voor een gedeelde map

Als eigenaar van een gedeelde map kun je verhinderen dat leden anderen uitnodigen voor de map. Voer hiervoor de onderstaande instructies uit die van toepassing zijn op jouw apparaat.

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van de map aan en klik op het pictogram voor delen (persoon).
  4. Klik op het pictogram voor instellingen (tandwiel).
  5. Selecteer je voorkeuren in het vervolgkeuzemenu naast Toegang beheren.
  6. Klik op Opslaan.

In de Dropbox-desktopapp

1. Open de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop of klik met Command ingedrukt op de gedeelde map.
  3. Selecteer Delen…
  4. Klik op het pictogram voor instellingen (tandwiel).
  5. Selecteer je voorkeuren in het vervolgkeuzemenu naast Toegang beheren.
  6. Klik op Opslaan.

In de mobiele Dropbox-app

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "⁝" (drie puntjes verticaal op Android) of "..." (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) naast het item (bestand of map) dat je wilt beheren.
  3. Tik op Mapinstellingen.
  4. Tik op Beheer.
  5. Tik op Alleen de eigenaar.

Rollen en machtigingen voor leden van een gedeelde map

Leden van een gedeelde map hebben drie mogelijke rollen: lezer, redacteur of eigenaar.

Opmerking: de machtigingen in de onderstaande tabel kunnen verschillen voor gebruikers van een Dropbox Business-team, omdat beheerders de instellingen voor delen kunnen beheren voor hun team.

Eigenaar

Redacteur

Lezer

Acties voor bestanden

Inhoud van de map weergeven

Leden van de gedeelde map en hun rol bekijken

Opmerkingen toevoegen aan bestanden in de map

*

Inhoud van de map bewerken

Acties van leden

Leden uitnodigen en verwijderen

*†

De rol van andere leden wijzigen

*

Uitnodigingen intrekken en leden opnieuw uitnodigen

*

E-mailberichten naar leden verzenden

Andere leden eigenaar maken

De map verlaten

Bepalen wie kan worden uitgenodigd voor de map

Bepalen wie het lidmaatschap van de map kan beheren

Gedeelde mappen verplaatsen naar teammappen

Acties voor mappen

Delen van de map opheffen

*Dit is de standaardinstelling voor gedeelde mappen. De eigenaar van een gedeelde map kan deze instelling wijzigen.

† Als een gedeelde map binnen een Dropbox Business-team is gemaakt, kunnen alleen leden van dat team leden uitnodigen en verwijderen.