Instellingen voor selectieve synchronisatie voor teams beheren

Dit artikel is voor Dropbox Business-beheerders. Als je een Dropbox Business-teamlid bent, kun je je eigen instellingen voor selectieve synchronisatie beheren.

Wanneer een Dropbox Business-teamlid wordt toegevoegd aan een teammap of teamruimte, worden alle mappen die met het teamlid zijn gedeeld automatisch gesynchroniseerd met de harde schijf van zijn of haar computer. Via selectieve synchronisatie voor teams kunnen beheerders specifieke mappen echter zo instellen dat deze niet automatisch worden gesynchroniseerd.

Meer informatie over selectieve synchronisatie

Beheerders hebben ook de mogelijkheid om slimme synchronisatie voor teams te gebruiken, naast selectieve synchronisatie voor teams. Zo kunnen ze zorgen dat sommige mappen worden gesynchroniseerd met de computers van teamleden, dat sommige worden geblokkeerd voor synchronisatie en dat sommige worden gesynchroniseerd als tijdelijke alleen-online aanduidingen.

Meer informatie over slimme synchronisatie

Selectieve synchronisatie voor teams inschakelen

Als een beheerder de synchronisatie van specifieke mappen met de computers van teamleden wil uitschakelen, moet eerst selectieve synchronisatie voor teams worden ingeschakeld.

Selectieve synchronisatie voor teams inschakelen als teambeheerder:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen in de linkerzijbalk.
  4. Klik op Synchroniseren onder Inhoud.
  5. Klik op Inschakelen naast Selectieve synchronisatie voor teams.
  6. Klik op Opslaan.

Specifieke mappen instellen om niet te synchroniseren

Standaard worden alle mappen die met teamleden worden gedeeld, automatisch gesynchroniseerd met de computers van teamleden wanneer ze lid worden van het team. Beheerders kunnen echter via selectieve synchronisatie voor teams specifieke mappen zo instellen dat deze niet automatisch worden gesynchroniseerd.

Opmerkingen:

• Met deze beheerinstelling wordt niet de synchronisatie opgeheven van mappen die al worden gesynchroniseerd met de computers van teamleden. Het zorgt er alleen voor dat mappen niet automatisch worden gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden.
  • De instellingen voor selectieve synchronisatie van teamleden hebben voorrang boven deze beheerinstelling. Ze worden door deze beheerinstelling niet belemmerd om zelf synchronisatie in of uit te schakelen voor hun computer.
  • Een map kan niet worden ingesteld om te synchroniseren met de computers van teamleden als deze zich in een map bevindt die niet wordt gesynchroniseerd.

Specifieke mappen instellen om niet te synchroniseren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Inhoud.
  4. Klik op ... (drie puntjes) naast een map.
  5. Klik op Standaardinstelling voor synchronisatie wijzigen.
    • Opmerking: je moet instellingen voor selectieve synchronisatie van teams inschakelen (instructies hierboven) om over deze optie te beschikken.
  6. Klik op Start als niet-gesynchroniseerd om te voorkomen dat de map automatisch wordt gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden.

Een nieuwe teammap instellen om niet te synchroniseren met de computers van teamleden:

1. Klik op Teammap maken net zoals je zou doen om een nieuwe teammap te maken.
  2. Vink het vakje naast Start als niet-gesynchroniseerd aan.