Instellingen voor selectieve synchronisatie voor teams beheren

Dit artikel is voor Dropbox Business-beheerders. Als je een Dropbox Business-teamlid bent, kun je je eigen instellingen voor selectieve synchronisatie beheren.

Wanneer een Dropbox Business-teamlid wordt toegevoegd aan een teammap of teamruimte, worden alle mappen die met het teamlid zijn gedeeld automatisch gesynchroniseerd met de harde schijf van zijn of haar computer. Via selectieve synchronisatie voor teams kunnen beheerders specifieke mappen echter zo instellen dat deze niet automatisch worden gesynchroniseerd.

Meer informatie over selectieve synchronisatie

Beheerders kunnen naast selectieve synchronisatie voor teams ook slimme synchronisatie voor teams gebruiken. Met slimme synchronisatie voor teams kunnen beheerders sommige mappen synchroniseren met de computers van teamleden, sommige blokkeren voor synchronisatie en sommige synchroniseren als tijdelijke alleen-online aanduidingen.

Meer informatie over slimme synchronisatie

Specifieke mappen instellen om niet te synchroniseren

Standaard worden alle mappen die met teamleden worden gedeeld, automatisch gesynchroniseerd met de computers van teamleden wanneer ze lid worden van het team. Beheerders kunnen echter via selectieve synchronisatie voor teams specifieke mappen zo instellen dat deze niet automatisch worden gesynchroniseerd.

Opmerkingen:

• Met deze beheerinstelling wordt niet de synchronisatie opgeheven van mappen die al worden gesynchroniseerd met de computers van teamleden. Het zorgt er alleen voor dat mappen niet automatisch worden gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden.
  • De instellingen voor selectieve synchronisatie van teamleden hebben voorrang boven deze beheerinstelling. Ze worden door deze beheerinstelling niet belemmerd om zelf synchronisatie in of uit te schakelen voor hun computer.
  • Een map kan niet worden ingesteld om te synchroniseren met de computers van teamleden als deze zich in een map bevindt die niet wordt gesynchroniseerd.

Specifieke mappen instellen om niet te synchroniseren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Inhoud.
  4. Klik op ... (drie puntjes) naast een map.
  5. Klik op Standaardinstelling voor synchronisatie wijzigen.
    • Opmerking: selectieve synchronisatie voor teams moet zijn ingeschakeld om deze optie te kunnen zien.
  6. Klik op de cirkel naast Niet automatisch synchroniseren om de map zo in te stellen dat deze niet automatisch wordt gesynchroniseerd met de computers van nieuwe teamleden.
Als je de map weer automatisch wilt synchroniseren, volg je de bovenstaande instructies maar klik je nu op de cirkel naast Automatisch synchroniseren met de computers van leden.

Een nieuwe teammap instellen om niet automatisch te synchroniseren met de computers van teamleden:
  1. Klik op Teammap maken net zoals je zou doen om een nieuwe teammap te maken.
  2. Schakel het selectievakje uit naast Deze map automatisch synchroniseren met computers van leden.

Selectieve synchronisatie voor teams uitschakelen

Selectieve synchronisatie voor teams is standaard ingeschakeld. Dit biedt beheerders de mogelijkheid om bepaalde mappen zo in te stellen dat ze niet automatisch worden gesynchroniseerd met de computers van teamleden. Als selectieve synchronisatie voor teams is uitgeschakeld, worden alle mappen automatisch gesynchroniseerd met de computers van teamleden. De beheerder heeft dan niet de mogelijkheid om specifieke mappen zo in te stellen dat ze niet worden gesynchroniseerd.

Selectieve synchronisatie voor teams uitschakelen als beheerder:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen in de linkerzijbalk.
  4. Klik op Synchroniseren onder Inhoud.
  5. Klik op Uitschakelen naast Selectieve synchronisatie voor teams.
  6. Klik op Opslaan.