Dropbox for Salesforce Marketing Cloud gebruiken

Bijgewerkt Dec 19, 2023
Met de app Dropbox for Salesforce Marketing Cloud kun je rechtstreeks vanuit Marketing Cloud Content Builder bij Dropbox-materiaal, zodat je gemakkelijk met je team en externe partners aan materiaal kunt samenwerken.
person icon

Opmerkingen:

• Deze functie is alleen beschikbaar voor teams met een Dropbox-teamaccount.
  • Alleen Dropbox-teambeheerders kunnen de configuratie van de Dropbox for Salesforce Marketing Cloud-map starten.
  • Je moet een Marketing Cloud-beheerder zijn om Dropbox for Salesforce Marketing Cloud te installeren en een teammap te koppelen aan Content Builder.

Dropbox for Salesforce Marketing Cloud installeren

Voer deze stappen uit om Dropbox for Salesforce Marketing Cloud te installeren:

1. Meld je aan bij Salesforce AppExchange.
  2. Ga naar de vermelding Dropbox for Salesforce Marketing Cloud in Salesforce AppExchange.
  3. Klik op Get It Now bij Dropbox for Salesforce Marketing.
  4. Schakel het selectievakje in om akkoord te gaan met de voorwaarden en klik vervolgens op Confirm and Install.
  5. Klik op Doorgaan.

Een teammap koppelen aan Content Builder

Wanneer je materiaal uit je Dropbox-teammap wilt synchroniseren met Content Builder, moet je deze map koppelen. Dit doe je als volgt:

1. Selecteer het bedrijfsonderdeel waaraan je een Dropbox-teammap wilt koppelen.
  2. Open de Dropbox for Salesforce Marketing Cloud-app via het tabblad AppExchange.
    • Als je niet bent aangemeld bij Dropbox, klik je op Aanmelden bij Dropbox en volg je de stappen.
  3. Klik op Een teammap toevoegen.
  4. Selecteer de Dropbox-teammap die je vanuit Content Builder wilt kunnen openen.
highlight icon

Opmerkingen:

• Bewerk de Dropbox-teammap en het materiaal in de map niet terwijl de synchronisatie wordt uitgevoerd.
  • Deze integratie omvat alleen eenrichtingssynchronisatie van Dropbox naar Content Builder. Wijzigingen die zijn aangebracht in bestanden in Content Builder, worden niet terug naar Dropbox gesynchroniseerd.
  • Wanneer bestanden met dezelfde naam en van hetzelfde type vanuit Dropbox worden gesynchroniseerd, worden eventuele bestaande bestanden in Content Builder overschreven.
  • Wanneer je de naam van een map in Dropbox wijzigt, veranderen de URL's van het materiaal en verdwijnt de map tijdelijk uit Content Builder.
  • Mappen met beperkte toegang in de geselecteerde teammap worden gesynchroniseerd met Content Builder.

Welk materiaal kan ik synchroniseren vanuit Dropbox?

• Content Builder accepteert alleen bepaalde bestandstypen die worden ondersteund door Salesforce Marketing Cloud. De bestanden mogen maximaal 3 MB groot zijn.
  • Materiaal dat is gesynchroniseerd vanuit je Dropbox-account, is in Content Builder voorzien van de tag 'Dropbox'.
  • Wanneer je een bestand of map verwijdert in je Dropbox-account, wordt dat bestand of die map automatisch verwijderd in Content Builder.
  • Wijzigingen aan Dropbox-materiaal overschrijven bestaand materiaal in Salesforce Marketing Cloud.

Waarom synchroniseert mijn Dropbox-account niet meer met Content Builder?

Als de beheerder die de synchronisatie heeft geactiveerd, niet langer een beheerder is of is geschorst of verwijderd uit het team, stopt de synchronisatie tot een actieve beheerder de Dropbox for Salesforce Marketing Cloud-app opent in Salesforce Marketing Cloud. Je kunt voorkomen dat het synchroniseren wordt onderbroken door een serviceaccount te maken (dit is een account dat niet is gekoppeld aan een bepaalde medewerker).

Een andere map koppelen

Je kunt een andere Dropbox-teammap koppelen. Dit doe je als volgt:

1. Open de Dropbox for Salesforce Marketing Cloud-app via het tabblad AppExchange.
    • Als je niet bent aangemeld bij Dropbox, klik je op Aanmelden bij Dropbox en volg je de stappen.
  2. Klik op Kies een andere map.
  3. Klik op Stoppen met synchroniseren van bestanden. Je kunt deze actie niet onmiddellijk ongedaan maken.
  4. Volg de instructies voor het koppelen van een teammap aan Content Builder om een andere teammap toe te voegen.

Dropbox for Salesforce Marketing Cloud verwijderen

Als je de Marketing Cloud Administrator bent, kun je Dropbox for Salesforce Marketing Cloud verwijderen. Dat doe je zo:

1. Meld je aan bij je Marketing Cloud-account.
  2. Klik op je gebruikersnaam.
  3. Klik op Set-up.
  4. Ga naar de zijbalk Platform Tools en klik op Installed Packages onder de subkop Apps.
  5. Klik op Dropbox for Salesforce Marketing Cloud.
  6. Klik op Uninstall.