Een individueel account upgraden naar een teamaccount

Bijgewerkt Dec 18, 2023

Als je organisatie gezamenlijk gebruikmaakt van één Dropbox Basic-, Plus- of Professional-account, kun je dit upgraden naar een Dropbox teamaccount om de samenwerking van teamleden te verbeteren.

Dropbox teams is een abonnement waarmee teams:

• Het risico van gegevensverlies en exemplaren met conflicten beperken.
  • Bestanden beveiligen door voor elk teamlid afzonderlijk aanmeldgegevens in te stellen.
  • Betere controle hebben over het delen en beschikken over ingebouwde methoden om leden te verwijderen die geen deel meer uitmaken van je team.
  • Teamleden toestaan om hun persoonlijke en zakelijke bestanden gescheiden te houden.

Hoe werk je bij naar een teamaccount

Stap 1. Wachtwoord opnieuw instellen

We raden je aan eerst je Dropbox-wachtwoord opnieuw in te stellen. Aangezien je collega's binnenkort afzonderlijke accounts hebben, is het voortaan niet meer de bedoeling dat ze toegang hebben tot jouw account.

1. Meld je aan bij je Basic-, Plus- of Professional-account op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar bovenaan een pagina om het accountmenu te openen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Klik onder Wachtwoord op Wachtwoord wijzigen.

Stap 2. Je account upgraden en teamleden uitnodigen

Nu dat je je wachtwoord opnieuw hebt ingesteld kun je bijwerken naar een Dropbox teamaccount.

Wanneer je de aankoop van je teamaccount hebt afgerond, kun je collega's uitnodigen voor je team.

1. Meld je aan als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden en klik op Leden uitnodigen.
  4. Geef de e-mailadressen op van de mensen die je wilt uitnodigen en klik op Uitnodigen voor team.
    • Gebruik hiervoor de individuele e‑mailadressen van elke persoon die je uitnodigt.
highlight icon

Opmerking: Als je je aanmeldt bij Dropbox met aanmelden met Apple en als je de optie verberg mijn e-mail hebt ingeschakeld moet je je echte e-mailadres toevoegen aan je Dropbox account voordat je kunt bijwerken naar een teamaccount.

Stap 3: Je apparaten op afstand wissen

Vervolgens kun je zorgen dat andere gebruikers geen toegang meer hebben tot je account door op afstand de bestanden te verwijderen van de apparaten die niet meer worden gebruikt.

Stap 4. De uitnodigingen accepteren

Iedereen die je hebt uitgenodigd, ontvangt de uitnodiging per e-mail.Ze moeten deze uitnodiging accepteren om daadwerkelijk lid te worden van je team.

Je collega's krijgen dan een melding dat ze zich op hun apparaten opnieuw bij Dropbox moeten aanmelden. Ze moeten hetzelfde e-mailadres gebruiken die ze gebruikt hebben om zich bij het team aan te sluiten.

highlight icon

Opmerking: Wanneer je collega's zich voor het eerst aanmelden en de Dropbox-map openen, zijn wellicht nog niet alle bestanden die ze nodig hebben beschikbaar in hun account.Je moet eerst de mappen waarin die bestanden staan met hen delen.

Stap 5. Machtigingen instellen voor je mappen

Omdat alle overige aan je account gekoppelde apparaten op afstand zijn afgemeld en gegevens ervan zijn verwijderd, ben jij nu de enige die de bestanden en mappen in je account kan zien.Je kunt ervoor zorgen dat je mappenstructuur en machtigingen er precies uitzien zoals jij het wilt voordat je ze deelt met de rest van het team.

highlight icon

Opmerking: Je moet je collega's uitnodigen voor specifieke mappen, anders hebben ze er geen toegang toe.

Zodra je collega's jouw uitnodigingen accepteren, worden de mappen die je hebt gedeeld automatisch gesynchroniseerd met de apparaten van de nieuwe teamleden waardoor het teammappen zijn geworden.