Co się dzieje, jeśli członek przekroczy limit miejsca?
Członkowie są powiadamiani za pośrednictwem poczty e-mail, aplikacji komputerowej oraz aplikacji mobilnej, gdy osiągną:
- 90% swojego limitu miejsca
- 100% lub więcej limitu miejsca
Administratorzy są również powiadamiani za pośrednictwem wiadomości e-mail, a zdarzenie pojawia się w dziennikach aktywności.
W zależności od ustawienia synchronizacji Dropbox działa bez zmian w przypadku członków, którzy przekraczają limit miejsca.
Dostępne są trzy opcje:
- Włączony (utrzymaj synchronizację): Dropbox nadal działa normalnie. Członkowie mogą nadal przesyłać nowe pliki, a zobaczą tylko alert o przekroczeniu limitu.
- Włączony (zatrzymaj synchronizację): działanie Dropbox jest ograniczone. Członkowie nie mogą przesyłać nowych plików, dopóki rozmiar ich plików nie zmieści się w limicie.
- Wyłączony (brak limitu): limity miejsca nie obowiązują.
Dropbox działa w pełni normalnie tylko wtedy, gdy włączona jest opcja Włączone (utrzymaj synchronizację).
Co się dzieje z członkami zespołu przekraczającymi limit miejsca, gdy włączone jest zatrzymywanie synchronizacji?
Administratorzy mogą korzystać z limitów powodujących zatrzymanie synchronizacji, aby uniemożliwić członkom, którzy przekroczą limit miejsca, normalne korzystanie z Dropbox. Dzieją się dokładnie te dwie rzeczy:
- Ich konta przestają być synchronizowane.
- Nie mają możliwości przesyłania plików.
Następujący członkowie zespołu będą wówczas mieli dwie opcje:
- Usunięcie plików, aby przywrócić swoje konto do stanu poniżej limitu miejsca.
- Skontaktuj się z administratorem, aby poprosić o więcej miejsca