Samla filer från andra med Dropbox filinlämningar

Med Dropbox filinlämningar kan du samla in och ta emot filer direkt i ditt Dropbox-konto. För filinlämningar gäller följande:

• Alla kan skicka en fil som du har begärt, även om de inte har något Dropbox-konto.
  • Alla filer du samlar in organiseras automatiskt i en Dropbox-mapp som du väljer.
  • Andra som laddar upp filer till din filinlämning har inte åtkomst till ditt Dropbox-konto. Det är bara du som kan visa filerna andra har laddat upp om du inte väljer att dela dem.
Obs! Alla filer som samlas in med en filinlämning tar upp plats i ditt Dropbox-konto. För att vara helt säker på att du kan ta emot de filer du har begärt kan du kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har. Finns det inte tillräckligt med lagringsutrymme för filerna du vill begära får mottagarna ett felmeddelande när de försöker ladda upp.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att skicka stora filer.

Avsnitt i den här artiklen:

Skapa en filinlämning

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på Ny begäran till höger.
  4. Ange ett namn på din begäran under Titel.
  5. Om du vill kan du lägga till information om begäran under Beskrivning
  6. Under Mapp för uppladdade filer visas sökvägen till en ny mapp för dina begärda filer. Vill du byta till en annan plats klickar du på Byt mapp.
  7. Välj datum och tidpunkt genom att klicka i kryssrutan intill Ange tidsgräns. Du kan även markera Tillåt sena uppladdningar och välja en tidsram (endast tillgängligt för kunder med Dropbox Professional och Business).
  8. Klicka på Skapa.
  9. Skriv mejladress, namn eller grupp för den person (eller de personer) du vill begära filer från. De får ett mejl om din begäran.
    • Vill du hellre kopiera en länk klickar du på Kopiera intill Dela en länk istället. Du kan klistra in länken i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där du vill att andra ska kunna komma åt den.
  10. Klicka på Dela. Du får en mejlbekräftelse och ett mejl när filerna har laddats upp till din filinlämning.

Obs! Målmappen för uppladdade filer är som standard privat. Det går att dela de uppladdade filerna genom att välja en delad mapp när du skapar inlämningen eller genom att dela filerna eller mappen när filerna har laddats upp.

Om du är administratör för Dropbox Business behöver du lära dig hur du hanterar filinlämningar för ditt Dropbox Business-team.

Ändra en filinlämning

Så här ändrar du en filinlämning som redan är skapad:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på (ikonen med tre punkter) till höger om begäran.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Det går att redigera både Titel och Beskrivning i din begäran. Dropbox Professional- och Business-kunder kan även lägga till eller uppdatera en tidsgräns.
  6. Klicka på Spara.

Stänga en filinlämning

Det går att stänga en filinlämning när du vill sluta ta emot filer. När en filinlämning är stängd kan andra med en inbjudningslänk inte ladda upp filer till din Dropbox.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar  på den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på (ikonen med tre punkter) till höger om filinlämningen.
  4. Klicka på Stäng filinlämning. Du ser dina stängda filinlämningar i fliken Stängda filinlämningar.

Obs! Det går att öppna en stängd filinlämning på nytt. I fliken Stängda filinlämningar klickar du på (ikonen med tre punkter) till höger om filinlämningen och sedan på Öppna igen.