Så här skapar och hanterar du Dropbox filinlämningar

Uppdaterat Feb 05, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för kunder med alla Dropbox-planer.

Du kan använda filinlämningar till att samla in filer från andra även om de inte har ett Dropbox-konto. Filerna visas i den mapp du väljer i Dropbox-kontot.
highlight icon

Anmärkningar:

• Alla får skicka filer till dig, oavsett om de har ett Dropbox-konto eller inte.
  • Alla filer som samlas in med en filinlämning tar upp plats på ditt Dropbox-konto. Kontrollera hur mycket lagringsutrymme som finns tillgängligt för att vara helt säker på att du kan ta emot filerna du behöver. Finns det inte tillräckligt med lagringsutrymme för filerna du vill lämna in får mottagarna ett felmeddelande när de försöker ladda upp.
  • Kunder med Dropbox Basic, Plus och Family kan endast lämna in filer som är upp till 2 GB. För filer som är större än 2 GB kan du använda en delad länk.
  • Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced och Enterprise kan ta emot filer med en storlek upp till 50 GB.

Skapa en filinlämning

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
    • Klicka på Mer om du inte ser Filinlämningar
  3. Klicka på Ny inlämning ovanför listan över filinlämningar.
  4. Ange ett namn på din begäran under Titel.
  5. Om du vill kan du lägga till information om inlämningen under Beskrivning
  6. Under Mapp för uppladdade filer visas sökvägen till en ny mapp för dina inlämnade filer. Ändra målet genom att klicka på Ändra mapp.
  7. Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced och Enterprise kan markera rutan bredvid Ange en deadline för att ange ett datum och en tid för deadline samt välja att tillåta sena uppladdningar eller inte.
  8. Lägg till ett lösenord (valfritt).
    • Obs! Om du använder ett lösenord behöver du dela lösenordet med personer du begär filer från. Du kan dela lösenordet i beskrivningen eller via sms, mejl eller en metod som passar dig.
  9. Klicka på Skapa.
  10. Skriv mejladress eller namn för de personer som du vill begära filer från. De får ett mejl om din begäran.
    • Vill du hellre kopiera en länk klickar du på Kopiera intill Dela en länk istället. Du kan klistra in länken i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där du vill att andra ska kunna komma åt den.
  11. Klicka på Delning. Du får en mejlbekräftelse när du har skickat begäran och ett mejlmeddelande när en fil laddas upp.

Titta på den här videon för att se hur du skapar en filinlämning.

När du har skapat en filinlämning kan du dela den genom att klicka på ikonerna till höger om filinlämningens namn:

• Kopiera mejl (pappersark): Klicka för att kopiera mappens mejladress där kontakter kan skicka filbilagor (max 20 MB per mejl).
    • Obs! Endast tillgängligt för medlemmar i ett team.
  • Skicka mejl (pappersflygplan): Klicka för att skicka filinlämningar via mejl direkt till en mottagare.
  • Kopiera länk (kedjelänk): Klicka för att kopiera en delbar länk för att ladda upp filer.
highlight icon

Anmärkningar:

• Målmappen för uppladdade filer är som standard privat. Det går att dela de uppladdade filerna genom att välja en delad mapp när du skapar inlämningen eller genom att dela filerna eller mappen när filerna har laddats upp.
  • Alla med mejladressen kan ladda upp filer direkt till den associerade Dropbox-mappen från inkorgen genom att skicka filerna som en mejlbilaga. Dela den endast med personer du litar på.

Om du är administratör för ett teamkonto kan du läsa mer om hur du hanterar filinlämningar i ditt team.

Redigera en filinlämning

Du kan redigera öppna filinlämningar.

Så här redigerar du en filinlämning som redan är skapad:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
    •  Klicka på Mer om du inte ser Filinlämningar.
  3. Klicka på Öppnade längst upp till höger.
  4. Klicka på namnet på begäran som du vill redigera.
  5. Redigera Titel och Beskrivning i din inlämning. Du kan även ändra eller radera lösenordet och ändra mappen som filerna skickas till.
    • Obs! Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced och Enterprise kan också lägga till eller uppdatera en deadline.
  6. När du har uppdaterat informationen klickar du på Spara.

Stänga en filinlämning

Det går att stänga en filinlämning när du vill sluta ta emot filer. När en filinlämning är stängd kan andra med en inbjudningslänk inte ladda upp filer till Dropbox-kontot om du inte öppnar inlämningen igen.

Så här stänger du en filinlämning:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
    •  Klicka på Mer om du inte ser Filinlämningar
  3. Klicka på Öppnade.
  4. Klicka på namnet på den filinlämning du vill stänga.
  5. Klicka på Stäng filinlämning. Du kan se stängda filinlämningar på fliken Stängda.

Titta på den här videon för mer information om hur du stänger en filinlämning.

Öppna filinlämningar på nytt

Du kan öppna en filinlämning som du har stängt på nytt. Om du har raderat en filinlämning kan du inte öppna den på nytt.

Öppna en filinlämning på nytt:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
    •  Klicka på Mer om du inte ser Filinlämningar
  3. Klicka på Stängda.
  4. Klicka på namnet på begäran som du vill öppna på nytt.
  5. Klicka på Återaktivera begäran.
  6. Lägg till eller ändra information om du vill. När du är klar trycker du på Spara.

Radera en filinlämning

Du kan radera en inlämning så att den inte visas i Dropbox-kontot.

Så här raderar du en filinlämning:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
    •  Klicka på Mer om du inte ser Filinlämningar
  3. Klicka på Stängda.
  4. Klicka på namnet på den filinlämning du vill radera.
  5. Klicka på Radera inlämning.