Samla in filer från andra med filinlämningar

Använd filinlämningar till att samla in och ta emot filer, direkt i ditt Dropbox-konto. Med filinlämningar:

• Alla får skicka filer till dig, oavsett om man har ett Dropbox-konto eller inte
  • Alla filer du samlar in ordnas automatiskt i en enda Dropbox-mapp.
  • Andra som laddar upp filer till din filinlämning har inte åtkomst till din Dropbox. Det är bara du som kan se filerna andra har laddat upp om du inte väljer att dela dem.

Avsnitt i den här artiklen:

Skapa en filinlämning

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på Filinlämningar.
  4. Klicka på Skapa en filinlämning.
  5. Under Vad önskar du? skriver du in ett namn på den mapp där de insamlade filerna ska lagras.
  6. Under Var i din Dropbox vill du att filerna hamnar? visas sökvägen till den nya mapp som fylls på. Vill du byta plats på mappen klickar du på Byt mapp.
  7. Om du är kund med Dropbox Professional eller Business går det att ange en tidsgräns för dessa inlämningar. Ställ in en tidsgräns genom att klicka på Lägg till en tidsgräns. Det går även att välja Tillåt sena uppladdningar och välja en tidsram.
  8. Klicka på Nästa.
  9. Du kan klicka på Kopiera länk för att kopiera filinlämningslänken och skicka den till någon du vill begära in filer från.
  10. Det går även att ange mejladresserna till de personer du behöver filerna från och skicka filinlämningsbegäran direkt från Dropbox.
  11. Klicka på Klar.

Du får ett mejl när andra laddar upp filer till din filinlämning.

Obs! De uppladdade filerna är som standard privata. Det går att dela de uppladdade filerna genom att välja en delad mapp eller genom att skicka en länk till filerna.

Följ dessa steg om du vill ändra din filinlämning efter att den har skapats:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på Filinlämningar.
  4. Klicka på ikonen (ikonen med tre punkter).
  5. Klicka på Redigera.
  6. Det går att redigera både Vad önskar du? och Var i din Dropbox vill du att filerna hamnar?
  7. Klicka på Spara.

Stänga en filinlämning

Det går att stänga en filinlämning när du vill sluta ta emot filer. När en filinlämning är stängd kan andra med en inbjudningslänk inte ladda upp filer till din Dropbox.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på Filinlämningar.
  4. Klicka på ikonen (ikonen med tre punkter).
  5. Klicka på Redigera.
  6. Klicka på Stäng förfrågan .
  7. Visa stängda filinlämningar under fliken Stängda

Obs! Det går att öppna en stängd filinlämning på nytt. Håll muspekaren över den filinlämning du vill öppna under fliken Stängda och klicka på Öppna igen.

Tar filförfrågningar upp lagringsutrymme på mitt Dropbox-konto?

Alla filer som samlas in för en filförfrågan tar upp plats på ditt Dropbox-konto. För att vara helt säker på att du kan ta emot de filer du har begärt kan du kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har på ditt konto.

Obs! Du måste ha tillräckligt med utrymme i ditt Dropbox-konto för att ta emot de filer som skickas med en filinlämning. Personer du bjuder in att ladda upp filer får annars ett felmeddelande som säger att ditt Dropbox-konto inte har tillräckligt med lagringsutrymme.

Om du är administratör för Dropbox Business behöver du lära dig hur du hanterar filinlämningar för ditt Dropbox Business-team.