Samarbeta med Microsoft Office-redigering i Dropbox

Uppdaterat Apr 24, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för kunder med Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus och Enterprise.

Du kan samarbeta i Microsoft Office-filer på datorn, webben och mobila enheter. Dokument sparas automatiskt till Dropbox för att förhindra avbrott i ditt arbetsflöde och för att förhindra konfliktkopior. Du kommer också att se vilka andra som tittar på filen samt liveändringar från de andra användarna. Sedan sparas alla ändringar automatiskt till ditt Dropbox-konto.

Läs mer om samarbete i Microsoft-dokument och samtidig redigering.

Kom igång med Microsoft Office

För att använda samtidig redigering måste du lägga till Dropbox som en molnlagringsplats i Microsoft Office. Du behöver göra detta för varje enhet du vill aktivera samtidigt redigering på.

warning icon

Viktiga noteringar:

• Microsoft for Desktop är för närvarande en betaupplevelse och lyder under ytterligare villkor. Du kan registrera dig för tidig åtkomst.
  • Du behöver ett Microsoft-konto och en Microsoft Office 365-företagslicens för att redigera samtidigt i en fil.

För att lägga till Dropbox som plats (Windows) eller lagringsutrymmeskonto (Mac):

1. Öppna Microsoft Word, PowerPoint eller Excel på skrivbordet.
  2. Klicka på Fil
  3. Klicka på Öppna
  4. Klicka på Lägg till en plats (Windows) eller Hantera lagringsutrymme (Mac).
  5. Klicka på Dropbox (Beta).
  6. Logga in med dina Dropbox-uppgifter.
  7. Klicka på Logga in

Detta lägger till Dropbox som en plats för att öppna och spara filer.

När Dropbox har lagts till som en plats kan du öppna valfria Dropbox-filer som du har åtkomst till på två sätt:

• Direkt från Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac). Dubbelklicka på filen för att starta en session för samtidig redigering.
  • Öppna filer från Office-programmet för att påbörja en session för samtidig redigering. Så här gör du:
    1. Öppna Microsoft Word, PowerPoint eller Excel på skrivbordet.
    2. Klicka på Fil.
    3. Klicka på Dropbox
    4. Klicka på Öppna.

För att öppna filer lokalt utan att starta en session för samtidig redigering kan du antingen:

• Låsa filen innan du öppnar den.
  • Stänga av Spara automatiskt längst upp till vänster i Word, Excel eller PowerPoint efter att du har öppnat filen.
  • Stänga av samtidig redigering på Microsoft 365-klienten för din enhet i Dropbox-klientens inställningar.

Så här redigerar och redigerar samtidigt filer:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på namnet på en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil som har sparats i en delad mapp.
  3. Klicka på ”” (ellips) bredvid filnamnet.
  4. Håll muspekaren över Öppna och välj Word för webben från menyn som visas.
  5. Be personen du vill samarbeta med att följa samma steg.
  6. Filen öppnas i webbläsaren i Office Online. Nu kan du redigera den.
  7. Klicka på Spara och återgå till Dropbox när du är klar med redigeringen.

Så här skapar du nya Office-filer från Dropbox:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Håll muspekaren över Dokument, Presentation eller Kalkylblad beroende på vilken typ av fil du vill skapa.
  4. Klicka på Word-dokument, PowerPoint-presentation eller Excel-arbetsbok.
  5. Logga in på Office Online och skapa en ny fil.
warning icon

Viktigt:

• När du klickar på Skapa och väljer en filtyp omdirigeras du till Office Online.
  • När du skapar en ny fil i Office Online så sparas en länk till filen automatiskt till Dropbox för enkel åtkomst.
  • Du måste ha en Office Online-prenumeration för att skapa Office Online-filer från Dropbox.

highlighter icon

Obs! Samtidig redigering stöds ännu inte på Android-enheter. Du kan dock fortfarande redigera filer.

Du kan använda vilken mobilenhet eller surfplatta som helst som har Dropbox- och Microsoft Office 365-apparna installerade.

Läs mer om hur du installerar Dropbox-appen på mobila enheter.

Läs mer om hur du installerar Microsoft Office 365 på mobila enheter.

När du har installerat Dropbox- och Microsoft Office 365-apparna lägger du till Dropbox som ett lagringsutrymmeskonto. Gör så här:

1. Öppna Microsoft Word, PowerPoint eller Excel på din mobilenhet.
  2. Klicka på mappikonen längst ner till höger på skärmen för att öppna en fil.
  3. Klicka på Lägg till lagringsutrymmeskonto.
  4. Klicka på Dropbox (Beta).
  5. Logga in med dina Dropbox-uppgifter eller välj ett Dropbox-konto att koppla.
  6. Klicka på Logga in

Detta lägger till Dropbox som en plats för att öppna och spara filer.

När Dropbox har lagts till som plats kan du öppna valfri Microsoft-filtyp som har delats med dig för att redigera den samtidigt på dina mobila enheter.

Ändra standardplatsen för öppna

Standardplatsen för öppna är automatiskt inställt som Visa på dropbox.com. Så här ändrar du denna standard:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Appar
  5. Bläddra till Standardredigeringsappar
  6. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid filtypen och välj inställningarna.
    • Obs! Den här standarden är ursprungligen inställd på Visa på dropbox.com.

Systemkrav

Om din fil har något av följande tillägg så är samtidig redigering tillgängligt på dropbox.com eller i klienten.

.docx

.pptx

.xlsx

highlighter icon

Obs: Ditt Microsoft Office måste vara av version 2308 eller senare för att vara kompatibel med samtidig redigering i Microsoft för Dropbox Beta. Läs om hur du installerar Office-uppdateringar.

Du kan öppna filer upp till 250 MB i Office-klienten. Men om du öppnar en fil som är större än 250 MB från Utforskaren (Windows) eller Finder (macOS) öppnas den i offlineläge. Prestanda för stora filer beror nätverket och datorns bandbredd.

Windows

Du måste ha Windows 11 eller senare för att använda Microsoft samtidig redigering på Windows.

Mac OS

Att öppna fil direkt från Finder för att starta en samtidig redigeringssession kräver att användare uppdaterar sin Dropbox-klient till File Provider, vilket är den senaste och djupast integrerade upplevelsen för macOS. På grund av detta kräver den macOS-versionen 12.5 eller senare.

Mac-användare som inte har File Provider kommer fortfarande att kunna öppna filer för redigering från Word, Excel och Powerpoint.

Du kan använda vilken webbläsare som helst på din Windows- eller macOS-dator.

Alla iOS-mobilenheter som har stöd för Dropbox-appen och Office 365-appen.

Samtidig redigering med Microsoft är inte tillgängligt på Android.

Dela din feedback

Vi tar glatt emot feedback, frågor och förslag på hur vi kan förbättra upplevelsen. Gå med i eller skapa en diskussion om samtidig redigering i Microsoft för Dropbox Beta på vår communitysida.