Lägg till en vattenstämpel till din Dropbox Replay-fil

Uppdaterat Dec 15, 2023
person icon

Vattenstämpling är en betald funktion som ingår i tillägget Dropbox Replay.

Du kan söka efter en standardvattenstämpel eller anpassad vattenstämpel till din Dropbox Replay-fil. Vattenstämpling hjälper dig att skydda ditt material, låsa åtkomst och spåra ditt vattenstämplade material när du delar för granskning.

En generisk vattenstämplingslänk kan skickas till dina grupper eller team, eller så kan du lägga till mejladress och skicka en ny länk för varje mejladress. Du kan ställa in inställningar för vattenstämplingslänken för varje enskild länk och anpassa text, position, tema, opacitet och storlek. Om din Replay-fil har en generisk vattenstämpel står det Vattenstämpel i det övre högra hörnet av miniatyrbilden.

Replay-filer med anpassade vattenstämplar har samma inställningsalternativ som en generisk vattenstämpel, men inkluderar även e-postspårning och registrerar IP-adress, datum och tid då din tittare öppnade ditt material. Replay-filens miniatyrbild kommer att visa en låsikon och det står Vattenstämpel i det övre högra hörnet.

Lägg till en vattenstämpel till din Replay-fil

Så här lägger du till en vattenstämpel:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Replay i menyn som visas.
    • Obs! Dropbox Replay öppnas i en ny flik.
  4. Öppna Replay-filen som du vill lägga till en vattenstämpel till.
  5. Klicka på Dela uppe till höger.
  6. Välj Visa och kommentera eller Endast visa i rullgardinsmenyn, beroende på vilka behörigheter du vill ge.
  7. Ange namn eller mejladress för personen du ska dela med.
    • Obs! Mottagarna behöver inte ha ett Dropbox-konto för att visa eller kommentera din Replay-fil.
  8. Klicka på fliken Vattenstämpel.
  9. Om du inte har skapat en vattenstämpel ännu, klicka på + Ny länk.
  10. Under fliken Anpassa kan du justera följande inställningar:
    • Visa text: Välj bland dessa alternativ för att inkludera dem i vattenstämpeln:
      • Mottagarens e-postadress
      • Mottagarens IP-adress
      • Visningsdatum: Registrerar datum då tittaren öppnade materialet
      • Visningstid: Registrerar tid då tittaren öppnade materialet
    • Anpassad text
    • Position:
      • Vänster
      • Centrerad
      • Höger
    • Tema
    • Opacitet
    • Storlek
  11. Klicka på fliken Inställningar och kryssa i rutorna för att aktivera dessa inställningar:
    • Tillåt nerladdningar
    • Kräv lösenord: Ange ett lösenord som ska gälla för alla vattenstämplingslänkar till Replay-filen.
    • Tilldela förfallodatum: Ange datum och tid.
    • Aktivera länkåtkomst
    • Kräv Dropbox-inloggning
  12. Klicka på Spara.
  13. Klicka på Kopiera länk. Länken kopieras till urklipp.Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där andra kan komma åt den.