Redigera delade Microsoft Office-dokument i Dropbox

Uppdaterat Feb 01, 2024

Nu kan du och andra personer redigera Office Online-dokument samtidigt.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på namnet på en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil som har sparats i en delad mapp.
  3. Klicka på de tre punkterna (…) intill filnamnet.
  4. Håll muspekaren över Öppna och välj Word för webben från menyn som visas.
  5. Be personen du vill samarbeta med att följa samma steg.
  6. Filen öppnas i webbläsaren i Office Online. Nu kan du redigera den.
  7. När du är klar med redigeringen klickar du på Spara och gå tillbaka till Dropbox.
highlighter icon

Anmärkningar:

• Längst upp på sidan ser du ditt namn och namnet på övriga personer som har samma fil öppen.
  • De ändringar du gör sparas automatiskt i Dropbox.
  • Funktionen samtidig redigering fungerar endast om personen du vill samarbeta med är medlem i den delade mapp där Office-dokumentet lagras.

Vanliga frågor om redigering av delade Microsoft Office-dokument i Dropbox

Fungerar samtidig redigering av dokument på datorn eller mobilen?

Nej, samtidig redigering fungerar inte för Office-dokument på datorn eller på Office Mobile. För samtidig redigering av en Office Online-fil måste två saker stämma:

• Office-filen måste ha hämtats från dropbox.com.
  • Filen måste vara sparad i en delad mapp

Dessutom måste alla andra komma åt Office-filen från dropbox.comockså. Samtidig redigering fungerar inte om en användare hämtar på dropbox.com och någon annan hämtar via datorn eller mobilen.

Personer som hämtar Office-filen från en delad mapp måste gå till dropbox.comoch följa stegen som angavs tidigare i den här artikeln.

Vem kan använda funktionen samtidig redigering?

• Dropbox Basic, Plus, Family och Professional: Du måste ha ett Microsoft-konto för samtidig redigering av filerna online, men behöver inte någon Office 365-licens.
  • Dropbox-team: Du behöver ett Microsoft-konto för företag och en licens som tillåter redigering i Office Online.

För vilka filtyper fungerar samtidig redigering?

• .xlsx
  • .docx
  • .pptx

Hur skapar jag nya Office Online-filer från Dropbox?

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Håll muspekaren över DokumentPresentation eller Kalkylblad beroende på vilken typ av fil du vill skapa.
  4. Klicka på Word-dokumentPowerPoint-presentation eller Excel-arbetsbok.
  5. Logga in på Office Online och skapa en ny fil.

Viktiga anmärkningar om hur du skapar Office Online-filer från Dropbox:

• När du klickar på Skapa och väljer en filtyp omdirigeras du till Office Online.
  • När du skapar en ny fil i Office Online så sparas en länk till filen automatiskt till Dropbox för enkel åtkomst.
  • Du måste ha en Office Online-prenumeration för att kunna använda den här funktionen.