Sådan deler du filer og mapper med Dropbox Family

Opdateret Jan 31, 2024
Dropbox Family er en fantastisk og enkel måde at organisere hele din familie på. Hvis du har problemer med at dele filer i Dropbox Family, forklarer denne artikel, hvordan du bruger Dropbox Family til lagring samt til deling af filer og mapper.

Hvordan fungerer delt lagerplads på Dropbox Family?

På Dropbox Family-planen tæller hver fil og mappe på et Family-medlems konto kun med én gang i den samlede lagerkvote.

Hvis filer og mapper deles med andre medlemmer af den samme Family-plan, tæller de ikke med i lagerkvoten igen.

Hvis du deler med nogen uden for Family-planen, eller hvis nogen uden for planen deler med dig, tæller disse filer både med i din kontos kvote og den anden persons kvote.

Alle medlemmer af en Family-plan kan se, hvor meget lagerplads der er brugt, og hvordan brugen er fordelt mellem medlemmerne.

Sådan tjekker du lagerpladsen

1. Log  dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer).
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Plan. Den ledige plads og den brugte plads vises.
    • Du kan se hvert familiemedlems brug ved at klikke på pilen ud for Alle andres filer.
magic wand icon

Tip: Maksimer lagerpladsen ved at dele med familiemedlemmer i stedet for at gemme kopier af den samme fil. Hvis medlemmer af planen har en kopi af en fil i hver deres konto, tæller hver fil med i den brugte lagerplads, mens en fil, der deles mellem medlemmer, kun tæller med én gang.

Hvordan fungerer delte filer og mapper med Dropbox Family

Når du deler en fil, har Family-medlemmer adgang til filen på deres egen Dropbox-konto. Dokumenter, billeder og andre filer, der er gemt i Dropbox, opdateres automatisk, så alle med adgang til en fil ser den samme version.

Du kan dele mapper på samme måde som filer. Alle dem, du deler mappen med, har adgang til filerne i mappen.

Hvad er mappen Familiemappe?

Alle medlemmer af din Family-plan har adgang til den fælles “Familiemappe”, som hverken kan slettes, flyttes eller omdøbes. Hvert medlem har familiemappen i sin egen Dropbox-konto – mappen kan kendes på, at den har et ikon med to eller tre personer. Familiemappen er et sted, hvor din familie kan organisere og få adgang til alle typer filer, f.eks. kvitteringer, skattepapirer, billeder og lektier.

Hvordan fungerer familiemappen?

Når du uploader eller opretter filer og mapper i Familiemappe, har alle medlemmerne af din Family-plan automatisk redigeringsadgang til disse filer og mapper. Alle medlemmer af Family-planen kan fjerne filer fra Familiemappe. Når indhold fjernes, kan de andre medlemmer ikke længere se indholdet fra deres Dropbox-konto.

Sådan opretter du en familiemappe

Familiemappen genereres automatisk, og du kan ikke oprette flere familiemapper.

Hvem administrerer familiemappen?

Administratoren af Family-planen er ejer af familiemappen. Hvis administratoren af Family-planen opsiger eller ændrer planen, vil hvert medlem beholde en kopi af mappen på sin egen konto.

Hvem har adgang til familiemappen?

Når administratoren inviterer nye medlemmer til planen, får de nye medlemmer automatisk adgang til familiemappen, når de accepterer invitationen.

Hvis administratoren af Family-planen fjerner et medlem fra planen, kan administratoren vælge, om vedkommende bevarer en kopi af Familiemappe. Hvis et medlem forlader planen, har vedkommende ikke længere adgang til Familiemappe, og vedkommende har ikke længere en kopi af mappen på sin egen konto.

highlight icon

Bemærk! Hvis du vil sende specifikke filer og mapper fra familiemappen til personer uden for din Family-plan, kan du bruge Dropbox Transfer til at levere en kopi, de kan downloade eller gemme på deres egen Dropbox-konto. Du kan hverken overføre eller dele hele familiemappen med personer uden for planen.

Hvilke delingstilladelser er der på en Dropbox Family-plan?

Family-medlemmer kan vælge at dele filer og mapper med redigeringsadgang eller skrivebeskyttet adgang. Medlemmerne kan dele med et enkelt familiemedlem eller med alle medlemmerne i planen.

Hvad kan Family-medlemmer gøre med filer, som de har redigeringsadgang til?

Med redigeringsadgang kan familiemedlemmer foretage ændringer i filer og mapper, der er delt med dem. Ændringerne gemmes i den delte version, så alle, der har adgang til den, ser ændringerne.

Hvad kan Family-medlemmer gøre med filer, som de har skrivebeskyttet adgang til?

Med skrivebeskyttet adgang kan familiemedlemmer se og skrive kommentarer til delte filer og mapper, men de kan ikke foretage nogen ændringer.

highlight icon

Bemærk! Alle medlemmer af din Family-plan har automatisk redigeringsadgang til filer og mapper i Familiemappe.

Sådan deler du filer med Dropbox Family

Med en Dropbox Family-plan kan du dele filer med andre Family-medlemmer, på samme måde som du deler andre filer i Dropbox, f.eks. deling via e-mail eller deling via et link.

Har du problemer med din Dropbox Family-konto?

Hvis du har problemer med din Dropbox Family-konto, kan du læse mere her: Problemer med tilmelding i Family-plan. Alternativt kan du kontakte Dropbox-support.