Sådan administrerer du indstillingerne for fil- og mappedeling i din Dropbox

Opdateret Feb 27, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Når du deler en fil eller en mappe med en anden, kan du angive, hvilke tilladelser vedkommende skal have:

• Kan redigere: Alle de medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan tilføje, redigere, slette, dele eller downloade filer i mappen.
  • Kan se: De medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan se, downloade, dele og skrive kommentarer til filer i den delte mappe, men de kan ikke tilføje, redigere eller slette filer.
highlight icon

Bemærk! Teamadministratorer kan ændre standardindstillinger for linkdeling, men teammedlemmerne kan stadig vælge, hvem de vil dele linket med.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at administrere tilladelser til filer med Dropbox.

Hvad er ejer-, editor- og fremviserroller?

Medlemmer af en delt fil eller mappe kan have en af tre roller: ejer, editor eller fremviser.

Ejer

Kun ét medlem kan være ejer af en mappe. Den, der oprettede en delt mappe, er automatisk ejeren, medmindre ejerskabet overføres til en anden. Hvis du opretter en undermappe i en andens overordnede mappe, så bliver ejeren af den overordnede mappe også ejeren af undermappen.

Editor

Ethvert medlem, du giver tilladelse til at redigere , er editor. De kan tilføje, redigere, downloade, dele eller slette filer i den delte mappe.

Fremviser

Ethvert medlem, du giver tilladelsen Kan se til, har fremviseradgang. De kan se, downloade, dele og kommentere filer i den delte mappe, men ikke tilføje, redigere eller slette filer.

highlight icon

Bemærk!

Roller og tilladelser for medlemmer af en delt fil eller mappe

highlight icon

Bemærk! Tilladelserne i tabellen nedenfor kan være anderledes for kunder på en teamkonto, da administratorer kan administrere delingsindstillingerne for deres team.

Ejer

Editor

Fremviser

Fil- og mappehandlinger

Vis medlemmer af mappen og deres roller

Se mappens indhold

Redigere mappens indhold

Skriv kommentarer til filer i mappen

*

Afbryd deling af mappe

Medlemshandlinger

Invitere og fjerne medlemmer

*‡

Annullere invitationer og invitere medlemmer igen

*

Bestemme, hvem der kan inviteres til mappen

Angiv, hvem der kan administrere medlemskab
    af mappen

Gøre et andet medlem til ejer

Ændre andre medlemmers rolle

*

Sende e-mails til medlemmer

Flyt en delt mappe til en teammappe §

Forlade mappen

*Dette er standardindstillingen for delte mapper. Ejeren af den delte mappe kan ændre denne indstilling.
    †Ejere kan kun ophæve delingen af en mappe, hvis mappen ikke indeholder delte mapper, og hvis mappen ikke er i en anden delt mappe.
    ‡Hvis der oprettes en delt mappe på en teamkonto, er det kun medlemmerne af teamet, der kan invitere og fjerne medlemmer.
    §Dette gælder kun for teamkonti.

Sådan administrerer du standardindstillingerne for deling

Sådan administrerer du standardindstillingerne for deling:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) øverst til højre.
  3. Klik på Indstillinger
  4. Klik på fanen Deling.
  5. Vælg dine standardindstillinger.
    • Brug Hvem har adgang for at administrere, hvem der kan åbne dine delte links.
      • Alle med linket: Alle de links, du deler, er offentlige. Enhver kan åbne disse links.
      • Kun inviterede personer: Kun de personer, du inviterer, kan få adgang til dine filer og mapper. Hvis en person modtager linket, men vedkommende ikke er inviteret, kan personen ikke åbne linket.
      • Teammedlemmer: Kun andre medlemmer på din teamkonto kan få adgang til dine filer og mapper.
    • Brug Hvad folk kan gøre til at administrere, om andre kan redigere de filer og mapper, du deler.
      • Kan redigere: Alle, der kan åbne det delte link, kan redigere filen.
      • Kan se: Alle, der kan åbne det delte link, kan se og skrive kommentarer til filen, men ikke redigere den.
highlight icon

Bemærk! Disse indstillinger anvendes ikke, når du deler fra en mobilenhed, eller når du kopierer og indsætter et link fra adresselinjen.

De ændringer, du foretager i standarddelingsindstillingerne, anvendes ikke på eksisterende delte links. Det er kun nye links, der bruger denne indstilling.

Sådan ændrer du et medlems adgang til en delt mappe

Sådan ændrer du et medlems adgang til en delt mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den mappe, du vil ændre tilladelser for, og klik på deleikonet (rektangel med en pil op).
  3. Klik på Hvem har adgang.
  4. Klik på rullemenuen ud for et medlems navn for at administrere vedkommendes adgang.
  5. Vælg Kan redigere, Kan se eller Fjern.
    • Hvis du vælger Fjern, skal du vælge, om du vil efterlade medlemmet en kopi af den delte mappe. Tryk derefter på Fjern igen.
  1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den mappe, du vil administrere.
  3. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  4. Klik på Hvem har adgang.
  5. Klik på rullemenuen ud for et medlems navn for at administrere vedkommendes adgang.
  6. Vælg Kan redigere, Kan se, eller Fjern.
    • Hvis du vælger Fjern, skal du vælge, om du vil efterlade medlemmet en kopi af den delte mappe. Tryk derefter på Fjern igen.
  1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “” (lodrette prikker på Android) eller "" (tre prikker på iOS) ud for den mappe, du vil ændre.
  3. Tryk på Administrer adgang (Android) eller Mappeindstillinger (iOS).
  4. Tryk på området under [x] medlemmer.
  5. Tryk på et medlems navn for at administrere vedkommendes adgang
    • Tryk på Brugertilladelse (Android) eller tryk på Adgang (iOS) for at vælge Kan redigere eller Kan se.
    • For at fjerne medlemmer skal du trykke på Fjern medlem og derefter på Fjern medlem igen (Android), eller trykke på Fjern adgang og derefter på Fjern adgang igen (iOS).
highlight icon

Bemærk! Hvis der gives redigerings- eller visningsadgang til en overordnet mappe, vil det også give adgang til alle undermapper i den overordnede mappe.

Sådan forhindrer du medlemmer i at invitere andre personer til en delt mappe

Hvis du er ejer af en delt mappe, kan du forhindre medlemmer i at invitere andre personer til mappen.

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den mappe, du vil ændre tilladelser for, og klik på deleikonet (rektangel med en pil op).
  3. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  4. Klik på rullemenuen ud for Administrer adgang
  5. Vælg Teammedlemmer, der kan redigere eller Kun ejeren.
  6. Klik på Gem.
  1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den mappe, du vil administrere.
  3. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  4. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  5. Klik på rullemenuen ud for Administrer adgang.
  6. Vælg Teammedlemmer, der kan redigere eller Kun ejeren.
  7. Klik på Gem.

Android

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på " " (lodrette prikker) ud for den mappe, du vil administrere.
  3. Tryk på Administrer adgang.
  4. Tryk på Hvem kan administrere medlemskab af denne mappe.
  5. Vælg Alle med redigeringsadgang eller Kun ejeren.

iOS

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på "..." (tre prikker) ud for den mappe, du vil administrere.
  3. Tryk på Mappeindstillinger.
  4. Tryk på Hvem kan administrere medlemskabet af denne mappe
  5. Vælg Alle med redigeringsadgang eller Kun ejeren.