Sådan ændrer du tilladelserne for et delt link

Hvis du deler et link til en fil eller mappe med nogen, kan du bestemme, hvem der kan se indholdet af linket, og hvad de kan gøre med linket.

Bemærk! Alle Dropbox-brugere kan slette et link til en fil, de selv ejer.

Hvis du har føjet medlemmer til en fil eller mappe i stedet for at dele et link, kan du se, hvordan du ændrer deres tilladelser.

Afsnit i artiklen:

Denne artikel beskriver en funktion, der kan benyttes af Dropbox Professional- og  Dropbox Business-kunder.

Tilføj adgangskoder til delte links

Dropbox Professional- og Business-brugere kan tilføje en adgangskode til et delt link på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen. Når nogen åbner linket, skal de angive adgangskoden for at kunne se indholdet.

Sådan tilføjer du en adgangskode til et delt link på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com
  2. Klik på knappen Del ud for filnavnet.
  3. Klik på Indstillinger for link.
  4. Vælg  Kun personer med adgangskoden i rullemenuen ud for Linkadgang.
  5. Angiv en adgangskode.
  6. Klik på Gem.

Sådan tilføjer du en adgangskode til et delt link i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på en fil for at åbne dens forhåndsvisningsside.
  3. Tryk på ikonet med de tre prikker () i øverste højre hjørne.
  4. Tryk på Administrer adgang.
  5. Tryk på Indstillinger til visning af link.
  6. Tryk på Linkadgang.
  7. Vælg Personer med adgangskode i menuen.
  8. Angiv en adgangskode.
  9. Tryk på Udført.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox.

Hvis nogen prøver at se et delt link med en adgangskode, får de vist denne side:

Delt link beskyttet med adgangskode

Når de indtaster adgangskoden, vil de se den normale side for det delte link.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer min adgangskode til linket eller vil ændre den?

Du kan nulstille adgangskoden til alle de links, som du har delt, på samme måde som du indstillede adgangskoden. Hvis du har glemt adgangskoden, kan du oprette en ny adgangskode. Du kan også når som helst deaktivere linket. Af sikkerhedsmæssige grunde viser vi aldrig dine eksisterende adgangskoder.

Se, hvordan du deaktiverer et link.

Jeg er medlem af et Dropbox Business-team. Har min administrator kontrol over de adgangskoder, jeg indstiller?

Administratorer kan ikke håndhæve adgangskodepolitikker for de links, som teammedlemmer har delt. Admininistratorer kan i stedet indstille, at kun teamet har adgang til delte links.

Admininistrator: Se, hvordan du indstiller, at kun teamet har adgang til links.

Sæt udløbsdatoer på delte links

Dropbox Professional- og Business-brugere kan oprette, ændre og fjerne en udløbsdato til et delt link på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen. Andre kan kun få adgang til det delte link indtil udløbsdatoen. Efter udløbsdatoen vil linket være deaktiveret.

Sådan indstiller du en udløbsdato for et delt link på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over navnet på filen eller mappen, og klik på knappen Del, der vises.
  3. Klik på Indstillinger for link i pop op-vinduet.
  4. Klik ud for Udløb for at slå muligheden til.
  5. Vælg, hvornår linket skal udløbe. Det delte link udløber kl. 23:59 den dag, du vælger, baseret på din tidszone.
  6. Klik på Gem for at knytte udløbsdatoen til linket.

Sådan indstiller du en udløbsdato for et delt link i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på en fil for at åbne dens forhåndsvisningsside.
  3. Tryk på ikonet med de tre prikker () i øverste højre hjørne.
  4. Tryk på Administrer adgang.
  5. Tryk på Indstillinger til visning af link.
  6. Tryk ud for Udløb for at slå muligheden til.
  7. Vælg, hvornår linket skal udløbe. Det delte link udløber kl. 23:59 den dag, du vælger, baseret på din tidszone.
  8. Tryk på Udført.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox. Når linket udløber, skal du oprette et nyt link, hvis du vil dele filen eller mappen igen.

Modtagere ser siden for det delte link på helt normal vis. De kan ikke se udløbsdatoen.

Hvis du vil ændre udløbsdatoen, kan du følge de samme trin.

Hvad sker der, hvis nogen, jeg har delt linket med, åbner det efter udløbsdatoen?

Hvis andre besøger et link, efter det er udløbet, ser de fejlmeddelelsen "Det link, som du prøver at få adgang til, er udløbet".

Jeg er medlem af et Dropbox Business-team. Har min administrator kontrol over de udløbsdatoer, jeg indstiller?

Administratorer kan ikke håndhæve udløbspolitikker for de links, der er delt med teammedlemmer. Admininistratorer kan i stedet indstille, at kun teamet har adgang til alle delte links.

Dropbox Business-admininistrator: Se, hvordan du indstiller, at kun teamet har adgang til links.

Deaktiver downloads for et delt link

Dropbox Professional- og Business-brugere kan deaktivere downloads for et delt link på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen.

Vigtig note! Hvis du deaktiverer download for et delt link, kan andre ikke downloade indholdet af et link via Dropbox. Det forhindrer dog ikke, at de gemmer indholdet ved hjælp af andre metoder.

Sådan deaktiverer du downloads for et delt link på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på filen eller mappen, og klik på Del.
  3. Klik på Indstillinger for link.
  4. Klik ud for Deaktiver downloads for at slå muligheden til.
  5. Klik på Gem.

Sådan deaktiverer du downloads for et delt link i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på en fil for at åbne dens forhåndsvisningsside.
  3. Tryk på ikonet med de tre prikker () i øverste højre hjørne.
  4. Tryk på Administrer adgang.
  5. Tryk på Indstillinger til visning af link.
  6. Klik ud for Deaktiver downloads for at slå muligheden til.
  7. Tryk på Udført.

Du kan dele linket via Dropbox, eller du kan indsætte linket i en e-mail eller en chat.

Modtagerne kan få se filen på forhånd på dropbox.com, men knappen Download vil være nedtonet og deaktiveret. Hvis en modtager peger på knappen Download, får de vist meddelelsen "Download er deaktiveret."

Hvis forhåndsvisning ikke understøttes for den filtype, du deler, vises fejlen "[filtype]-filer kan ikke forhåndsvises. Downloads skal være aktiveret for at dele." Downloads må ikke være deaktiveret for filen.

Dropbox Business-brugere: Begræns adgangen til delte links til medlemmer af dit team

Sådan begrænser du adgangen til delte links til medlemmer af dit team på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over navnet på filen eller mappen, og klik på knappen Del, der vises.
  3. Klik på Indstillinger for link i pop op-vinduet.
  4. Vælg Teammedlemmer i rullemenuen ud for Linkadgang.
  5. Klik på Gem.

Sådan begrænser du adgangen til delte links til medlemmer af dit team i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på en fil for at åbne dens forhåndsvisningsside.
  3. Tryk på ikonet med de tre prikker () i øverste højre hjørne.
  4. Tryk på Administrer adgang.
  5. Tryk på Indstillinger til visning af link.
  6. Tryk på Linkadgang.
  7. Vælg Teammedlemmer i menuen.
  8. Tryk på Udført.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox.