Hvorfor ble jeg tilsendt en filanmodning?

Oppdatert Jan 22, 2024

Hvis du har fått en filanmodning, betyr det at noen med en Dropbox-konto vil innhente filer fra deg.

Du trenger ikke ha en Dropbox-konto. Du trenger heller ikke være pålogget en for å svare på en filanmodning. Hvis du imidlertid har en Dropbox-konto, kan du logge på og laste opp filer rett fra kontoen.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox kan gjøre det lettere å dele filer og mapper med andre på en enkel måte.

Slik sender du filer via en filanmodning

Du kan få en filanmodning i en e-post eller som en kobling. Slik sender du filer til en Dropbox-bruker ved å bruke en filanmodning:

1. Åpne filanmodning-invitasjonen, eller klikk på koblingen du mottok.
  2. Klikk på Legg til filer, og velg Filer fra datamaskinen, Mapper fra datamaskinen eller Fra Dropbox.
  3. Hvis du har flere filer du skal laste opp, klikker du på + Legg til flere filer.
  4. Når du har alle filene du vil laste opp, kan det hende du blir bedt om å oppgi navn og e-postadresse, slik at personen som anmodet om filene vet hvem som lastet opp filene.
  5. Klikk på Last opp.

Et grønt hakemerke dukker opp for å vise at du har lastet opp filene.

Vanlige spørsmål om opplasting til en filanmodning

Har filanmodninger tidsfrist?

Hvis du har fått en invitasjon til en filanmodning i innboksen, vil e-posten inneholde detaljert informasjon om hvorvidt det er en tidsfrist for å laste opp filene. Dette bør du vite om tidsfrister:

• Tid og dato for tidsfristen er i tidssonen til personen som opprettet filanmodningen
  • Du vil få en påminnelse via e-post om å laste opp før tidsfristen
  • Hvis du videresender invitasjonen med filanmodningen til noen som ikke opprinnelig ble invitert av personen som opprettet filanmodningen, vil ikke vedkommende få en e-post med påminnelse
  • Du får ikke noen e-postoppdatering hvis personen som opprettet filanmodningen endrer tidsfristen
  • Hvis den som anmoder om filer tillater sen innsending, godtas alle filer som lastes opp etter fristen. De blir imidlertid merket som sene

Hvorfor mottok jeg ikke filanmodningen jeg forventet?

Hvis du forventer en invitasjon i forbindelse med en filanmodning, men ikke har mottatt den, kan du prøve følgende:

• Sjekk om invitasjonen har havnet i søppelpostmappen
  • Sjekk at den som anmodet om filene har den riktige e-postadressen din
  • Legg no-reply@dropbox.com til i e-postkontaktene dine, og be den som skal anmode om filene, om å sende invitasjonen på nytt
  • Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet, kan du i stedet kontakte e-postleverandøren din eller be den som anmodet om filene, kopiere koblingen til anmodningen og sende den til deg.

Hvorfor får jeg en feilmelding når jeg prøver å laste opp en fil?

Det er flere grunner til at du kan komme til å se en feilmelding når du prøver å laste opp filer til en filanmodning. Her er et par feilmeldinger som kan komme fram, og hvordan du fikser dem:

Feil: Last opp filer under 2 GB.

Hvis filanmodningen ble opprettet av en Dropbox Basic-, Plus- eller Family-bruker, kan du bare laste opp filer på opptil 2 GB. For filer som er større enn 2 GB bør du vurdere å bruke en delt kobling

Obs! Filanmodninger som opprettes av Dropbox Business-teammedlemmer eller Professional-brukere, kan ta imot filer med en størrelse på opptil 50 GB.

Feil: [Requester's name] har ikke nok Dropbox-plasser for disse filene.

Be den som anmoder om filene, sjekke hvor mye plass vedkommende har i Dropbox-kontoen sin.

Feil: Noe gikk galt. Prøv å sende filene på nytt.

Hvis den som anmoder om filene har nok plass i Dropbox-kontoen, og filen er på under 2 GB, kan du prøve å laste opp til filanmodningen i en annen nettleser (Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari) eller i et inkognito/privat nettleservindu. Du kan også tømme nettleserens hurtigbuffer og forsøke å laste opp filen på nytt.