Een Dropbox Business-abonnement opzeggen

In dit artikel bespreken we een functie die beschikbaar is voor alle gebruikers van Dropbox PlusDropbox Professional en Dropbox Business.

Als je je Dropbox-abonnement wilt downgraden of opzeggen, volg je de instructies die horen bij het type abonnement dat je hebt. Klik hier om je huidige abonnement te zien

Heb je een Dropbox-abonnement aangeschaft via je telefoon? Kijk hier om te zien hoe je een abonnement kunt opzeggen dat is aangeschaft via je telefoon of tablet.

Meer informatie over het downgraden van je Dropbox Business-account

Dropbox Plus- of Professional-accounts

Je kunt je abonnement opzeggen door je eerst aan te melden bij je Dropbox-account en vervolgens te klikken op Je Plus- of Professional-abonnement opzeggen. Je wordt rechtstreeks naar de annuleringspagina gebracht.

Je kunt je abonnement ook opzeggen door deze stappen uit te voeren:

1. Meld je aan op dropbox.com met het account dat je wilt opzeggen.
  2. Klik op je profielfoto of de grijze cirkel rechtsboven.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Abonnement
  5. Klik onderaan op Abonnement annuleren.
  6. Scrol omlaag en klik op Ik wil nog steeds downgraden.
  7. Selecteer de reden waarom je het plan wilt annuleren.
  8. Scrol omlaag en klik op Ik wil nog steeds downgraden. Je krijgt via e‑mail een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.
  9. Je account wordt aan het einde van je factureringscyclus gedowngraded naar Dropbox Basic.

Dropbox Business-accounts

Je moet de teambeheerder van het account zijn om het Dropbox-abonnement te kunnen opzeggen. Controleren wie je teambeheerder is

Je kunt het abonnement opzeggen door je eerst aan te melden met je beheerdersaccount en vervolgens te klikken op Je Business-abonnement opzeggen. Je wordt rechtstreeks naar de opzeggingspagina gebracht.

Je kunt je abonnement ook opzeggen door deze stappen uit te voeren:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerconsole in de lijst aan de linkerkant.
  3. Klik op Facturering in de lijst aan de linkerkant.
  4. Scrol omlaag en klik op Abonnement annuleren.
  5. Selecteer de reden waarom je opzegt en klik op Doorgaan met annulering.
  6. Schakel alle vakjes in om te bevestigen dat je weet wat de gevolgen van de annulering zijn.
  7. Scrol omlaag en klik op Annulering voltooien

Je team wordt aan het einde van de factureringscyclus omgezet in een gratis team.

Heb je problemen met het opzeggen van je Business-account, neem dan contact op met Dropbox Support.

Wat gebeurt er als ik mijn Dropbox-abonnement opzeg?

Dropbox Plus- of Professional-accounts

• Je account wordt aan het einde van je factureringscyclus gedowngraded naar Dropbox Basic (gratis).
  • Je houdt toegang tot al je bestanden en mappen.
  • Verwijderde versies van je bestanden worden 30 dagen bewaard, voor het geval je ze nog wilt terugzetten.
  • De synchronisatie van je bestanden wordt stopgezet als je over de gedowngrade (lagere) opslaglimiet heen bent.

Dropbox Business-accounts

• Je team wordt gedowngraded naar een gratis team, waardoor alle accounts van dat team worden omgezet in Dropbox Basic-accounts (gratis).​​
  • De teamleden houden de beschikking over alle individuele bestanden in hun Dropbox Basic-account.
  • Verwijderde versies van je bestanden worden nog 30 dagen bewaard, voor het geval je ze nog wilt terugzetten.
  • De synchronisatie van je bestanden wordt stopgezet als je over de gedowngrade (lagere) opslaglimiet heen bent.

Hoe weet ik of de annulering is gelukt?

Ga naar je pagina met abonnementen. Als het goed is, zie je hier een bericht met de tekst 'Je Dropbox [accounttype] wordt op [laatste dag van je factureringscyclus] gedowngraded naar Dropbox Basic.'

Nog steeds problemen? Neem contact op met Dropbox Support.

Waarom kan ik mijn account niet opzeggen?

Als een van de volgende scenario's van toepassing is op jou, wordt de optie om je Dropbox-abonnement te annuleren mogelijk niet weergegeven:

Je hebt Dropbox gekocht via de App Store of Google Play.

Je Dropbox-abonnement opzeggen via de Apple App Store of Google Play.

Je bent aangemeld bij een gratis Dropbox Basic-account of je hebt geen toegang tot het account waarvoor kosten in rekening worden gebracht.

Gebruik onze tool voor het opzoeken van creditcardafschrijvingen om het juiste account te vinden. Meld je vervolgens aan met dat e‑mailadres en volg de bovenstaande stappen om je abonnement op te zeggen.

Je bent niet de teambeheerder van het Dropbox Business-account.

Als je niet de teambeheerder van het Dropbox Business-account bent, kun je het abonnement niet opzeggen. Controleren wie je teambeheerder is