Je Dropbox-teamabonnement opzeggen

Bijgewerkt Oct 10, 2023

Als je een beheerder bent en momenteel geabonneerd bent op Dropbox Standard, Dropbox Business, Dropbox Advanced, of Dropbox Business Plus, vind je in dit artikel meer informatie over opzeggen van je abonnement en overstappen op een Dropbox Basic-account. Als je lid bent van een Standard- of Advanced-team, neem dan contact op met de beheerder van je team om je abonnement op te zeggen.

Als je per handmatige factuur betaalt en je je abonnement op Dropbox Standard, Dropbox Business, Dropbox Advanced, of Dropbox Business Plus wilt opzeggen, kun je contact opnemen met Dropbox-support of met je accountmanager.

highlight icon

Opmerking: Alleen bepaalde typen beheerders kunnen een abonnement op Dropbox Standard, Dropbox Business, Dropbox Advanced, of Dropbox Business Plus opzeggen. Als je momenteel nog gebruikmaakt van een proefperiode, vind je hier meer informatie over het opzeggen van een proefperiode.

Als je je Dropbox-account niet volledig wilt opzeggen, kun je ook overstappen naar een ander teamabonnement.

Belangrijke punten over opzeggen

Als je je abonnement opzegt, wordt de opzegging van kracht aan het einde van je huidige factureringsperiode. Tot die datum kunt je je account nog gewoon blijven gebruiken. Aan het einde van je factureringsperiode wordt je account omgezet naar gratis Dropbox Basic-account en worden er geen kosten meer in rekening gebracht.

Als je account wordt gewijzigd in Basic, wordt je team vergrendeld. Hierdoor heeft het team nog wel toegang tot de teambestanden, maar zijn de meeste functies voor het synchroniseren en delen van teams niet meer beschikbaar. Wil je alle toegang van het team intrekken, dan moet je het team opzeggen.

Je teamabonnement opzeggen

Je zegt als volgt je abonnement op Dropbox Standard, Dropbox Business, Dropbox Advanced of Dropbox Business Plus op:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Facturering in de linkerzijbalk.
  4. Scrol omlaag en klik op Abonnement opzeggen.
  5. Selecteer de reden van de opzegging.
  6. Klik op Doorgaan met opzeggen.
  7. Schakel alle selectievakjes in onder Ga akkoord met het volgende.
  8. Klik op Opzegging voltooien.

Je wordt nu naar een webpagina geleid met het bericht: 'Je hebt je Dropbox Business-account opgezegd.'

Controleren of de opzegging is verwerkt

Volg deze stappen om je opzegging te bevestigen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Facturering in de linkerzijbalk.

Je ziet nu bovenaan een meldingsvenster waarin staat dat je abonnement aan het einde van je huidige factureringsperiode wordt opgezegd.

Problemen met annuleren oplossen

Goed om te weten:

• Als je de Dropbox-app van je computer of telefoon verwijdert, wordt het Dropbox-abonnement niet opgezegd en wordt je Dropbox-account niet verwijderd.
  • Als de creditcard verloopt waarmee je voor Dropbox hebt betaald, wordt je Dropbox-abonnement niet geannuleerd en kunnen er nog steeds kosten in rekening worden gebracht. Je bank kan betalingen bijvoorbeeld automatisch hebben overgezet naar je nieuwe creditcard. Neem in dat geval contact op met je bank.

Het e‑mailadres van je account vinden

Als er een afschrijving van Dropbox op je rekeningafschrift staat en je niet meer weet met welk e-mailaccount je geregistreerd bent, kun je dit opzoeken met deze tool voor transactienummers.

Meer informatie over het opzoeken van creditcardafschrijvingen van Dropbox

Je huidige Dropbox-abonnement vinden

Als je niet zeker weet welk type account je nu hebt, meld je dan aan bij dropbox.com en ga naar dropbox.com/account/plan.

Contact opnemen met Support

Meld je aan bij je beheerdersaccount en ga naar dropbox.com/support om te zien hoe je contact kunt opnemen met de telefonische support. Telefonische support is alleen beschikbaar tijdens lokale kantooruren voor gebruikers met een Dropbox-teamaccount.