Beheerdersrechten wijzigen voor je Dropbox Business-team

Een Dropbox Business-team heeft beheerders en teamleden. Beheerders kunnen het lidmaatschap van het team beheren, instellingen wijzigen en de facturering beheren. Dropbox raadt aan ten minste twee beheerders in te stellen voor alle Dropbox Business-accounts.

Beheerders van een Dropbox Business-team met een Advanced- of Enterprise-abonnement kunnen algemene machtigingen hebben (als teambeheerder) of een meer beperkte set machtigingen (als beheerder van gebruikersbeheer en supportbeheerder). Beheerders van een Standard-team hebben allemaal algemene machtigingen als teambeheerder.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

Een beheerder toevoegen of wijzigen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast het lid dat je beheerder wilt maken.
  5. Selecteer Beheerdersmachtigingen toevoegen in het menu.
  6. Controleer of je het juiste niveau van beheerdersmachtigingen hebt geselecteerd in het pop-upvenster.

Een beheerder verwijderen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden en zoek het lid van wie je het account wilt verwijderen.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van het lid en selecteer Beheerdersmachtigingen verwijderen of Gebruiker verwijderen.
  5. Geef bij het verwijderen van een gebruiker aan of je Extern verwijderen wilt gebruiken om bestanden te verwijderen van de gekoppelde apparaten van die gebruiker wanneer deze de volgende keer online zijn. Klik vervolgens op Verwijderen.

Beheerdersmachtigingen wijzigen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden
    1. Je ziet de huidige rol (lid, supportbeheerder, beheerder van gebruikersbeheer of teambeheerder) in de kolom Type gebruiker.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van het lid.
  5. Klik op Beheerdersmachtigingen toevoegen of Beheerdersmachtigingen wijzigen.

Beheerdersniveaus

Niet elke beheerder heeft dezelfde machtigingen. Als je de beheerder bent van een Dropbox Business-team met een Advanced- of Enterprise-abonnement, kun je andere beheerders aanwijzen als teambeheerder, beheerder van gebruikersbeheer of supportbeheerder. In een Standard-team hebben alle beheerders de machtigingen van een teambeheerder.

Wat zijn de verschillen tussen de drie beheerdersrollen?

Teambeheerder

Beheerder van gebruikersbeheer

Supportbeheerder

Instellingen voor hele organisatie
Inschrijven voor programma's voor vroege toegang Ja Nee Nee
Algemene authenticatie-instellingen Ja Nee Nee
Koppeling met apps van derden Ja Nee Nee
Algemene functies voor delen wijzigen Ja Nee Nee
Teammappen maken/verwijderen Ja Alleen Enterprise-abonnementen Alleen Enterprise-abonnementen
Dropbox Paper-instellingen beheren Ja Nee Nee
Apparaatgoedkeuringen beheren Ja Nee Nee
Netwerkbeheerinstellingen beheren Ja Nee Nee
Door het bedrijf beheerde groepen maken Ja Ja Ja
Groepsleden aanpassen Ja Ja Ja
Het delen beheren van links die eigendom zijn van teamleden Ja Ja Ja

Teambeheerder

Beheerder van gebruikersbeheer

Supportbeheerder

Ledenbeheer
Aanmelden als gebruiker Ja Nee Nee
Domeinuitnodigingen verzenden Ja Ja Nee
Teamleden uitnodigen/verwijderen Ja Ja Nee
E-mailadressen van teamleden wijzigen Ja Ja Ja
Herinneringen verzenden voor uitnodigingen Ja Ja Ja
Accounts overdragen Ja Ja Nee
Niet-beheerders verwijderen Ja Ja Nee
Wachtwoorden van niet-beheerders opnieuw instellen Ja Ja Ja
Websessies van niet-beheerders sluiten Ja Ja Ja
Websessies van beheerders sluiten Ja Nee Nee
Beheerdersrollen maken/toewijzen Ja Nee Nee
Beheerdersrollen schorsen/verwijderen Ja Nee Nee
Wachtwoorden van beheerders opnieuw instellen Ja Nee Nee
Teammappen maken, beheren of archiveren via teammapbeheer Ja Alleen Enterprise-abonnementen Alleen Enterprise-abonnementen

Teambeheerder

Beheerder van gebruikersbeheer

Supportbeheerder

Weergavemachtigingen
Activiteitenrapporten van niet-beheerders Ja Ja Nee
Tabblad Leden weergeven Ja Ja Ja
Tabblad Accounts weergeven Ja Nee Nee
Activiteitenfeed voor bedrijf weergeven Ja Nee Nee
Dashboard weergeven Ja Ja Ja
Profielen van teamleden weergeven Ja Ja Ja
Activiteitenlogboeken per gebruiker genereren. Ja Ja Nee

Teambeheerder

Beheerder van gebruikersbeheer

Supportbeheerder

Accountinstellingen
Licenties toevoegen Ja Nee Nee
Toegang tot tabblad Facturering Ja Nee Nee
Tabblad Accounts wijzigen Ja Nee Nee
Toegang tot Help en contact met Support Ja Ja Ja