Het account van een Dropbox-teamlid omzetten in een individueel account

Bijgewerkt Jan 12, 2024
Bepaalde typen beheerders kunnen het account van een teamlid omzetten in een individueel account. Het account van het teamlid wordt dan een Dropbox Basic-account, dat niet is gekoppeld aan je teamaccount. Het teamlid behoudt alle gedeelde bestanden en mappen die het al had voordat die persoon lid werd van het team, net als alle eventuele persoonlijke bestanden in het account. Je kunt de bestanden van het teamlid niet meer beheren na omzetting van het account.
highlight icon

Opmerking: als iemand is uitgenodigd om lid te worden van het team maar nooit is geaccepteerd, heb je alleen de mogelijkheid om diens lopende uitnodiging te annuleren.

Wat er wordt overgedragen naar een Basic account

• Alle persoonlijke (niet-gedeelde) bestanden en mappen
  • Gedeelde mappen waarvan het lid eigenaar is
  • Gedeelde mappen en bestanden die eigendom zijn van mensen niet in het team
  • Gedeelde mappen en bestanden die eigendom waren van het lid voordat hij of zij lid werd van het team
  • Gedeelde links die zijn ingesteld op Alleen team worden uitgeschakeld zodra het account van het teamlid is omgezet.
  • Bestanden en mappen die rechtstreeks worden gedeeld met het lid
  • Persoonlijke, niet-gedeelde Paper-documenten
  • Paper-documenten gedeeld door externe gebruikers (die geen lid zijn van het team)
  • Materiaal van Handtekeningen, Verzenden en volgen, Replay en Capture dat eigendom is van het teamlid

Wat er niet wordt overgedragen naar een Basic account

• Teammappen
  • Gedeelde mappen die eigendom zijn van andere teamleden, waarvoor je bent uitgenodigd nadat je lid werd van het team of die machtigingen hebben die alleen zijn bedoeld voor het team
  • Gedeelde mappen, bestanden en links die machtigingen hebben die alleen zijn bedoeld voor het team
  • Teambestanden rechtstreeks gedeeld met het lid en niet via gedeelde links
  • Paper-documenten die zijn gedeeld tussen het lid en het team
  • Lidmaatschap van groepen en mappen gedeeld met het lid via groepen
  • Door het lid gemaakte gedeelde links voor teambestanden en -mappen werken niet meer
  • Niet-geaccepteerde uitnodigingen voor gedeelde mappen met teammateriaal werken niet meer
  • Het lid kan geen eenmalige aanmelding (SSO) meer gebruiken en moet in plaats daarvan een wachtwoord gebruiken
  • Materiaal van Replay en Capture dat in de teamruimte staat

Voorkomen dat teamleden met een omgezette account toegang houden tot gedeeld materiaal

Als een teamlid wordt omgezet naar een individuele account behouden de overgebleven teamleden hun toegang tot mappen die door teamleden zijn gemaakt. Dit geldt ook voor mappen die rechtstreeks zijn gedeeld met dat vertrekkende teamlid. Als resterende teamleden later worden omgezet of uit het team worden verwijderd, blijven ze toegang houden tot die gedeelde mappen vanuit hun individuele accounts.

Als je wilt voorkomen dat leden van wie de accounts zijn omgezet toegang houden tot gedeeld materiaal, moet je ervoor zorgen dat de oorspronkelijke materiaaleigenaars het eigendom van hun mappen overdragen aan een ander teamlid en wel vóórdat hun accounts worden omgezet naar individuele accounts.

Het account van een teamlid omzetten in een individueel account

highlight icon

Opmerkingen:

• Het omzetten van het account van een teamlid is definitief. Je kunt het account hierna niet meer terugzetten of wijzigen.
  • In bepaalde gevallen kunnen teamleden met een omgezette account toegang houden tot materiaal dat door een eerder teamlid met hen was gedeeld. Zie hierboven hoe je kunt voorkomen dat teamleden met een omgezet account toegang houden tot eerder gedeeld materiaal.
  • Na omzetting van het account van een teamlid kun je de licentie ervan opnieuw gebruiken en iemand anders uitnodigen voor het team.
  • Teamleden met een omgezette account worden weergegeven als Ontkoppeld op de pagina Leden van de Beheerconsole.

Volg deze stappen om het account van een teamlid om te zetten in een individueel account:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de persoon die je wilt verwijderen.
  5. Selecteer Lid verwijderen.
  6. Klik op Omzetten naar individuele Dropbox Basic-account.
  7. Klik op Account omzetten.

Het account van het teamlid wordt omgezet naar een Dropbox Basic-account. Als het teamlid wil upgraden, kan dat via de pagina  Upgraden.

Bekijk deze video om te zien hoe de accounttoegang van een teamlid verwijderd kan worden zonder daarbij hun gegevens te verwijderen.