Hur du annullerar en Dropbox-prenumeration eller provperiod som köptes på en mobil enhet

Om du använde din telefon eller surfplatta till att köpa Dropbox eller starta en kostnadsfri provperiod måste du annullera din prenumeration genom iTunes eller Google Play beroende på vilken enhet du har.

Läs hur du säger upp en Dropbox-prenumeration som du köpt på datorn.

Hur du säger upp en Dropbox-prenumeration eller provperiod på en iPhone eller iPad.

Om du köpte Dropbox från din iPhone, iPad eller annan OS-enhet kan du säga upp Dropbox-prenumerationen eller den kostnadsfria provperioden genom att följa dessa steg:

1. På din iPhone eller iPad trycker du på Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på iTunes och App Store.
  4. Tryck på ditt Apple-ID längst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID.
  5. Tryck på Prenumerationer (ungefär halvvägs ner på skärmen).
  6. Tryck på Dropbox.
  7. Klicka på Avbryt prenumeration eller Avbryt provperiod.
  8. Tryck på Bekräfta.
  9. Kontot nergraderas till Dropbox Basic (kostnadsfritt) i slutet av faktureringscykeln.

Läs mer om hur du säger upp din prenumeration på Apples hjälpcenter.

Hur du säger upp en Dropbox-prenumeration eller provperiod på Android.

Om du köpte Dropbox från en Android-enhet kan du säga upp Dropbox-prenumerationen eller den kostnadsfria provperioden genom att följa dessa steg:

1. Öppna Google Play Store på Android-telefonen eller surfplattan.
  2. Klicka på de tre horisontella raderna (Meny) längst upp till vänster.
  3. Kontrollera att du är inloggad på det Google-konto du använde för att köpa prenumerationen.
  4. Tryck på Prenumerationer.
  5. Tryck på Dropbox.
  6. Tryck på Avbryt prenumeration.
  7. Välj en orsak till varför du säger upp och klicka på Fortsätt.
  8. Klicka på Avbryt prenumeration eller Avbryt provperiod.
  9. Du får ett mejl till ditt Google-konto för att bekräfta uppsägningen och kontot nergraderas till Dropbox Basic (kostnadsfritt) i slutet av faktureringscykeln.

Läs mer om hur du säger upp prenumerationer i Googles hjälpcenter.

Vad händer om jag säger upp min Dropbox-prenumeration eller provperiod?

Om du säger upp din Dropbox-prenumeration eller din provperiod går ut, nergraderas du till ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto i slutet av faktureringscykeln eller provperioden. Dessutom:

• Du har fortfarande åtkomst till alla dina filer och mappar
  • Dropbox sparar raderade versioner av dina filer i 30 dagar, i fall du ångrar dig
  • Om du överskrider det nergraderade lagringsutrymmet slutar Dropbox att synka dina filer