Så här skapar du taggar för Dropbox-filer

Om du är med i ett Dropbox Business-team kan du lägga till taggar till filer för att organisera och snabbt hitta allt i ditt och ditt teams Dropbox-konto. Alla som kan se eller redigera en fil kan se filens taggar. Bara de som har redigeringsåtkomst kan lägga till eller ta bort taggar. Taggar är endast tillgängliga på dropbox.com.

Lägga till en tagg

För att lägga till en tagg till en fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på kryssrutan till vänster om filen som du vill tagga.
  3. Du kommer att se # Lägg till en tagg i panelen till höger.
  4. Skriv in din tagg och tryck på Enter (Windows) eller Retur (Mac).

Anmärkningar:

• Taggarna måste vara kortare än 32 tecken och får bara innehålla bokstäver, siffror och understreck.
  • Upp till 10 taggar kan läggas till i en enda fil.
  • Du kan ange en tagg i sökfältet längst upp på skärmen eller klicka på taggen i panelen till höger för att se alla filer som är kopplade till den taggen.

Ta bort en tagg

För att ta bort en tagg från en fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på kryssrutan till vänster om filen som du vill ta bort en tagg från.
    • Taggar för den filen kommer att visas under förhandsvisningarna av filer i den högra sidomenyn.
  3. Klicka påX till höger om taggen som du vill ta bort.