How to run an advanced reinstall

Innan du utför en avancerad ominstallation

• Spara och avsluta alla program med öppna filer i Dropbox-mappen.
  • Kom ihåg inställningarna om du använder selektiv synkning.
    • If you're on a headless version of Dropbox, access the list of selective sync folders by running "dropbox exclude list." Learn how.
  • Om Dropbox inte ligger på standardplatsen, anteckna var programmet finns.

Click the menu below, and select the operating system you use.

Beroende på operativsystemets distribution och vilket paket du använde under installationen kan det finnas Dropbox-filer på två olika platser. Anvisningarna i den här artikeln gäller båda fallen, vilket innebär att vissa av kommandona kan resultera i fel.

1. Öppna programmet Terminal.
  2. Kopiera och klistra in följande rader en åt gången i Terminal. Tryck på Retur efter varje rad.
    • Skriv inte kommandona för hand.
    • Du ombeds kanske att ange datorns lösenord (inte Dropbox-lösenordet) när du anger kommandona. Lösenordsfältet i Terminal förblir tomt när du skriver lösenordet. Tryck på Retur när du har skrivit det.
    • Du vet att anvisningarna slutförts normalt när den första textraden (kallad prompt) visas.
    • Viktigt: I kommandona nedan antar vi att Dropbox-mappen ligger på standardsökvägen. Placerade du Dropbox-mappen på en annan plats ska du ersätta alla förekomster av ~/Dropbox med den fullständiga sökvägen till Dropbox-mappen inom citattecken. Om Dropbox-mappen till exempel ligger på sökvägen /Volumes/AnnanPlats/Dropbox måste du byta ut ~/Dropbox på följande kommandorader mot /Volumes/AnnanPlats/Dropbox.
    • När Terminal-prompten visas på nytt efter ett kommando, slutfördes den begärda åtgärden och den är redo för nästa kommando. Om något av kommandona inte svarat efter en timme bör du testa att starta om datorn och upprepa dessa steg.
  3. dropbox stop
    dropbox status  # Should report "not running"
    rm -rf ~/.dropbox-dist
    rm -rf /var/lib/dropbox
    rm -rf ~/.dropbox*
    sudo apt-get remove nautilus-dropbox
    sudo apt-get remove dropbox
    rm /etc/apt/source.d/dropbox
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox

Filerna i din Dropbox-mapp tas inte bort när du raderar någon av dessa mappar.

4. Starta om datorn.

För installation på en Linux-distribution som stöds med grafiskt användargränssnitt:

1. Hämta rätt paket till ditt operativsystem och arkitektur. Ladda ner nu.
  2. Öppna mappen där du sparade installationsfilen och dubbelklicka på den.
  3. Tillämpa eventuella inställningar för selektiv synkning du hade före ominstallationen.
  4. Välj Dropbox-mappens plats om du inte använder standardplatsen.
    • Vktigt! Eftersom detta tar bort föregående inställningar och konfiguration måste du välja den nya synkningsplatsen manuellt om du vill undvika att ladda ner Dropbox-innehållet på nytt. Om du inte gör detta skapas en en ny Dropbox-mapp och innehållet laddas ner på nytt.
  5. Välj din vanliga Dropbox-mapp på hårddisken genom att klicka på Avancerade inställningar när du har valt vilka mappar som ska synkas.

För installation på en fjärradministrerad Linux-distribution som stöds:

1. Ange följande kommando i terminalen:
    • Om datorn är 32-bitars:
    • cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86" | tar xzf -

Rulla till höger för fler terminalkommandon
    • Om datorn är 64-bitars:
    • cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64" | tar xzf -

Rulla till höger för fler terminalkommandon
  2. Kör Dropbox-daemon från den nyskapade .dropbox-dist-mappen:
  3. ~/.dropbox-dist/dropboxd

4. När Dropbox slutfört installationen: logga in och tillämpa eventuella inställningar i listan över undantagna objekt innan du genomför ominstallationen.

Läs mer om installation och CLI-information.

1. Stäng Dropbox om det körs.
    1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
    2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Avsluta Dropbox.
  2. Avinstallera Dropbox.
    1. Öppna Finder och klicka på Program.
    2. Hitta Dropbox-appen och dra och släpp den i Papperskorgen. Eller högerklicka på Dropbox-appens ikon och välj Flytta till Papperskorgen.
  3. När avinstallationen är färdig ska du starta om datorn.
  4. Ta bort återstående Dropbox-systemmappar.
    1. Öppna Finder och klicka på Program.
    2. Öppna programmet Terminal.
    3. Kopiera och klistra in följande rader en åt gången i terminalen. Tryck på Retur efter varje rad.

• Skriv inte kommandona för hand.
      • Ange datorns administratörslösenord (inte Dropbox-lösenordet) och tryck på Retur.
      • Viktigt! Vi antar att Dropbox-mappen ligger på standardsökvägen. Om du har placerat Dropbox-mappen på en annan plats måste du ersätta alla ~/Dropbox med den fullständiga sökvägen till Dropbox-mappen inom citattecken. Om Dropbox-mappen till exempel ligger på sökvägen /Volumes/AnnanPlats/Dropbox måste du byta ut ~/Dropbox i följande anvisningar mot /Volumes/AnnanPlats/Dropbox.
    4. sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox
      sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox
      sudo mv ~/.dropbox ~/.Trash/dropbox.old
      sudo chmod -N ~
      sudo mv /Library/DropboxHelperTools ~/DropboxHelperTools.old

Rulla åt höger för fler kodavsnitt

5. Hämta den senaste versionen av Dropbox-klienten. Ladda ner nu.
  6. Öppna mappen där du sparade installationsfilen och dubbelklicka på den.
  7. Tillämpa eventuella inställningar för selektiv synkning du hade före ominstallationen.
  8. Välj Dropbox-mappens plats om du inte använder standardplatsen.
    • Vktigt! Eftersom detta tar bort föregående inställningar och konfiguration måste du välja den nya synkningsplatsen manuellt om du vill undvika att ladda ner Dropbox-innehållet på nytt. Om du inte gör detta skapas en en ny Dropbox-mapp och innehållet laddas ner på nytt.
    1. Välj din vanliga Dropbox-mapp på hårddisken genom att klicka på Avancerade inställningar när du har valt vilka mappar som ska synkas.
    2. Then choose the parent folder of your already established Dropbox folder. For example, if you have your Dropbox folder in the path /Volumes/DifferentPlace/Dropbox, select the folder /Volumes/DifferentPlace/Dropbox.
  1. Stäng Dropbox om det körs.
    1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
    2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Avsluta Dropbox.
  2. Avinstallera Dropbox.
    1. Klicka på Startpå datorn.
    2. If on Windows 7, select Control Panel. If on Windows 8 or 10, search and click Control Panel in the start menu.
    3. Click Uninstall a Program (7, 8, 10).
    4. Välj Dropbox i listan över program och klicka på Avinstallera.
  3. Starta om datorn när avinstallationen är klar.
  4. Ta bort Dropbox återstående systemmappar (det är bra om du inte hittar Dropbox-mappar på någon av följande platser).
    1. Öppna Utforskaren.
    2. Skriv %LOCALAPPDATA% i adressfältet och tryck på Retur.
    3. Ta bort mappen med namnet Dropboxi nästa fönster. Du måste kanske ange datorns administratörslösenord (inte Dropbox-lösenordet) i ett fönster.
    4. Upprepa stegen med följande mappar. Filerna i din Dropbox-mapp tas inte bort när du raderar någon av dessa mappar.
      • %APPDATA%
      • %PROGRAMFILES%
      • %PROGRAMFILES(x86)%
  5. Hämta den senaste versionen av Dropbox-klienten. Ladda ner nu.
  6. Öppna mappen där du sparade installationsfilen och dubbelklicka på den. Starta inte installationsprogrammet genom att högerklicka på filen och välja Kör som administratör.
  7. Tillämpa eventuella inställningar för selektiv synkning du hade före ominstallationen.
  8. Välj Dropbox-mappens plats om du inte använder standardplatsen.
    • Vktigt! Eftersom detta tar bort föregående inställningar och konfiguration måste du välja den nya synkningsplatsen manuellt om du vill undvika att ladda ner allt Dropbox-innehåll på nytt. Om du inte väljer en plats manuellt skapas en ny Dropbox-mapp och innehållet laddas ner på nytt.
    1. Välj din vanliga Dropbox-mapp på hårddisken genom att klicka på Avancerade inställningar när du har valt vilka mappar som ska synkas.
    2. Välj sedan den vanliga Dropbox-mappens överordnade mapp. Om Dropbox-mappen till exempel ligger på sökvägen D:\OtherDrive\Folder\Dropbox, välj mappen D:\OtherDrive\Folder.

När du har slutfört ominstallationen kan det ta tid att omindexera filerna och synka ändringarna.

Changes made to files in your Dropbox folder while it was offline—on dropbox.com or other connected devices—will result in conflicted copies. Learn more about conflicted copies.

Slutligen: den här processen fungerar endast om den kopplas till exakt samma konto som tidigare var kopplat till den här datorn. Om du vill kan du istället läsa om hur du slår samman konton.