Varför visas inte knappen Öppna i Dropbox?

Uppdaterat Dec 01, 2023

Om knappen Öppna inte visas när du tittar på filer på dropbox.com kan du prova med att felsöka följande problem.

Uppfyller datorn systemkraven?

För knappen Öppna krävs:

Körs Dropbox-klienten på datorn?

För knappen Öppna krävs att Dropbox-klienten körs på din dator.

Kontrollera om Dropbox-klienten körs på din dator

Du kan se om en app körs genom att titta på Dropbox-ikonen i datorns aktivitetsfält (Windows) eller menyrad (Mac). Om den inte körs kan du öppna den på samma sätt som alla andra appar på datorn – genom Windows startmeny eller macOS Launchpad.

Är portarna 17600 och 17603 tillgängliga?

För knappen Öppna krävs att Dropbox-klienten har åtkomst till portarna 17600 och 17603.

Om en brandvägg eller antivirusapp förhindrar Dropbox från att använda en eller båda av dessa portar kan du behöva konfigurera brandväggen eller antivirusappenför att ge Dropbox åtkomst till dessa portar.Stegen för att göra detta varierar beroende på operativsystem och programvara.

Kontrollera om du är inloggad på rätt konto

Logga först in på Dropbox.com och klicka på din avatar (foto eller initialer) uppe till höger. Du ser ditt namn och mejladress i menyn som visas.

Klicka sedan på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac) och klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.Kontrollera att namn och mejladress i menyn som visas stämmer överens med namn och mejladress på dropbox.com.

Pekar länken till en fil på ditt Dropbox-konto?

Knappen Öppna visas endast för filer som redan har synkats med din dators lokala Dropbox-mapp.

Kontrollera om länken pekar på en fil i ditt Dropbox-konto

Om du vill se om en fil finns i din lokala Dropbox-mapp letar du efter den i Utforskaren (Windows), Finder (Mac) eller Dropbox-klienten.

Visas din Öppna-knapp fortfarande inte?

Om knappen Öppna fortfarande inte visas när du visar fil på Dropbox.com, kontakta Dropbox support team.