Får alla i teamet åtkomst till mina filer?

Avsnitt i den här artiklen:

Kan mina filer visas av teammedlemmar eller administratörer om jag går med i ett Dropbox Business-team?

När du går med i ett Dropbox Business-team betyder det inte att någon av dina filer eller mappar blir tillgängliga för andra teammedlemmar. Standardinställningen är att allt i ditt företagskonto är privat. Andra teammedlemmar kan inte få åtkomst till dina filer såvida du inte bestämmer dig för att dela dem med användning av delade mappar eller skrivskyddade länkar.

Teamadministratörer kan dock logga in på ditt konto genom att använda Logga in som användare. Om du inte är administratörsmedlem i ett Dropbox Business-team kan din administratör logga in på ditt konto för att göra något av följande:

• Visa teammedlemmens mappstruktur
  • Dela filer och mappar med andra
  • Visa, öppna och ladda ner filer
  • Radera filer eller återställa borttagna filer

Administratören kan också ta bort åtkomst till ditt företagskonto eller överföra dess innehåll till en annan medlem.

Om du är teammedlem och har kopplat dina personliga och jobbrelaterade Dropbox-konton får inte teamadministratörer någon som helst åtkomst till ditt personliga konto med Logga in som användare. Administratörer kan bara komma åt ditt Business-konto.

Mer information finns i våra villkor för Dropbox Business och i vår sekretesspolicy. Du kan även kontakta din administratör för att få mer information om ditt teams specifika riktlinjer och rutiner.

Hur samarbetar jag med teammedlemmar i Dropbox Business?

När du ska dela information med en grupp av personer rekommenderar vi att du använder delade mappar. Delade mappar är perfekta för grupper med flera personer som behöver samarbeta på en uppsättning filer eller mappar. Ägaren av en delad mapp kan hantera medlemskap för mappen genom att styra vem som kan bjuda in nya medlemmar till mappen. Ägaren kan även ta bort medlemmar ur mappen efter behov eller ta bort delning för en mapp helt och hållet.

Kan jag dela skrivskyddade kopior av mina filer med teammedlemmar?

Delade länkar ger dig möjlighet att skicka skrivskyddade länkar till hela mappar, undermappar eller filer. Mottagare av länken kan ladda ner filen eller mappen till en dator eller till sitt Dropbox-konto. Om användaren väljer att ladda ner filen eller mappen till ett Dropbox-konto kommer eventuella redigeringar som görs inte att påverka den ursprungliga filen – åtkomsten är skrivskyddad.

Kommer min teamadministratör att ha åtkomst till filer i min personliga Dropbox?

Dropbox Business-administratörer har ingen kontroll över eller åtkomst till din personliga Dropbox. Men tänk på att om du har kopplat din personliga Dropbox till en företagsägd dator eller enhet omfattas det kontot av ditt företags riktlinjer.

Kan jag dela mappar och länkar med personer utanför mitt Dropbox Business-team?

Administratörer för ditt Dropbox Business-konto kan ställa in teamets globala behörigheter för att avgöra huruvida medlemmar kan dela länkar och/eller mappar utanför Dropbox Business-kontot. För att göra det kan de logga in på Adminkonsolen och klicka på Delning.

Vem kan komma åt mina filer om jag är med i ett kostnadsfritt team?

Den här artikeln handlar om sekretess och filåtkomst för användare med Dropbox Business-konton. Om du använder Dropbox Basic, Plus eller Professional och är medlem i ett team är allt i ditt konto privat som standard. Andra teammedlemmar kan komma åt dina filer endast om du bestämmer dig för att dela dem via delade mappar, teammappen eller skrivskyddade länkar.

Om du går med i ett kostnadsfritt team behåller du fullständig kontroll över ditt konto. Om någon medlem i ditt team uppgraderar till Dropbox Business, får de emellertid åtkomst till – samt kontroll över – alla andra teammedlemmars konton.

Dropbox Business

Denna artikel hänvisar till en funktion som bara finns i Dropbox Business. Dropbox Business är avsedd för projekt, grupper och andra organisationer som vill dela Dropbox lagringsutrymme med alla sina medlemmar. Om du vill veta mer eller registrera dig, besök Dropbox Businesss webbsida.