Administrer indstillingerne for deling i Dropbox

Hvis du deler en mappe med andre, kan du beslutte, hvilke tilladelser de skal have til din mappe. Medlemmerne af en delt mappe kan have en af disse roller: redaktør, seer eller ejer.

• Redaktør: Alle de medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan tilføje, redigere og slette filer i mappen.
  • Seer: Alle de medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan se og skrive kommentarer til filer i en delt mappe, men de kan ikke tilføje, redigere eller slette filer.
  • Ejer: Der kan kun være én ejer af en mappe. Den, der oprettede en delt mappe, er automatisk ejeren, medmindre ejerskabet overføres til en anden.

Læs mere om roller og tilladelser for medlemmer af en delt mappe.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at administrere tilladelser til filer med Dropbox.

Sådan ændrer du et medlems adgang til en delt mappe

Du ændrer et medlems adgangstilladelser ved at følge instruktionerne til din enhed nedenfor.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på navnet på filen eller mappen, og klik på delingsikonet (person).
  4. Klik på [x] personer har adgang.
  5. Klik på navnet på det medlem, du vil redigere.
  6. Klik på rullemenuen ud for navnet på medlemmet, og vælg Kan redigere eller Kan se.

I Dropbox-computerappen

1. Højreklik på den delte mappe.
  2. Klik på Del.
  3. Klik på navnet på det medlem, du vil redigere.
  4. Klik på rullemenuen ud for navnet på medlemmet, og vælg Kan redigere eller Kan se.

I Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “⁝” (lodrette prikker på Android) “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den fil eller mappe, du vil administrere.
  3. Tryk på Mappeindstillinger.
  4. Tryk på området under [x] medlemmer.
  5. Tryk på navnet på det medlem, du vil ændre adgangen for.
  6. Tryk på Adgang.
  7. Tryk på Kan redigere eller Kan se.

Sådan forhindrer du medlemmer i at invitere andre personer til en delt mappe

Hvis du er ejer af en delt mappe, kan du forhindre medlemmer i at invitere andre personer til mappen. Det gør du ved at følge instruktionerne til din enhed nedenfor.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på navnet på mappen, og klik på delingsikonet (person).
  4. Klik på indstillingsikonet (tandhjulet).
  5. Vælg dine præferencer på rullemenuen ud for Administrer adgang.
  6. Klik på Gem.

I Dropbox-computerappen

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik, eller hold Kommando nede, og klik på den delte mappe.
  3. Vælg Del.
  4. Klik på indstillingsikonet (tandhjulet).
  5. Vælg dine præferencer på rullemenuen ud for Administrer adgang.
  6. Klik på Gem.

I Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “⁝” (lodrette prikker på Android) “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den fil eller mappe, du vil administrere.
  3. Tryk på Mappeindstillinger.
  4. Tryk på Administration.
  5. Tryk på Kun ejeren.

Roller og tilladelser for medlemmer af en delt mappe

Medlemmerne af en delt mappe kan have tre forskellige roller: seer, redaktør eller ejer.

Bemærk! Tilladelserne i tabellen nedenfor kan være anderledes for brugere på et Dropbox Business-team, da administratorer kan administrere delingsindstillingerne for deres team.

Ejer

Editor

Fremviser

Filhandlinger

Se mappens indhold

Se den delte mappes medlemmer og deres roller

Skrive kommentarer til filer i mappen

*

Redigere mappens indhold

Medlemshandlinger

Invitere og fjerne medlemmer

*†

Ændre andre medlemmers rolle

*

Annullere invitationer og invitere medlemmer igen

*

Sende e-mails til medlemmer

Gøre et andet medlem til ejer

Forlade mappen

Bestemme, hvem der kan inviteres til mappen

Bestemme, hvem der kan administrere medlemskab af mappen

Flytte delte mapper til teammapper

Mappehandlinger

Afbryde deling af mappen

*Dette er standardindstillingen for delte mapper. Ejeren af den delte mappe kan ændre denne indstilling.

†Hvis der oprettes en delt mappe i et Dropbox Business-team, er det kun medlemmerne af teamet, der kan invitere og fjerne medlemmer.