Sådan administrerer du indstillingerne for deling i Dropbox

Hvis du deler en mappe med andre, kan du beslutte, hvilke tilladelser de skal have til din mappe. Medlemmerne af en delt mappe kan have en af tre roller: ejer, redaktør eller seer.

• Ejer: Der kan kun være én ejer af en mappe. Den, der oprettede en delt mappe, er automatisk ejeren, medmindre ejerskabet overføres til en anden.
  • Redaktør: De medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan tilføje, redigere og slette filer i den delte mappe.
  • Seer: De medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan se og skrive kommentarer til filer i en delt mappe, men de kan ikke tilføje, redigere eller slette filer.

Læs mere om roller og tilladelser for medlemmer af en delt mappe.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at administrere tilladelser til filer med Dropbox.

Ret et medlems adgang til en delt mappe

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på den mappe, du vil ændre, og klik på deleikonet (rektangel med pil opad).
  4. Klik på [x] personer har adgang.
  5. Klik på rullelisten ud for det medlem, du vil ændre.
  6. Vælg Kan redigere eller Kan se.

I Dropbox-computerappen

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den mappe, du vil ændre.
  3. Klik på Del.
  4. Klik på rullelisten ud for det medlem, du vil ændre.
  5. Vælg Kan redigere eller Kan se.

I Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “” (lodrette prikker på Android) eller “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den mappe, du vil ændre.
  3. Tryk på Mappeindstillinger.
  4. Tryk på området under [x] medlemmer.
  5. Tryk på navnet på det medlem, du vil ændre.
  6. Tryk på Adgang.
  7. Tryk på Kan redigere eller Kan se.

Undgå, at medlemmer inviterer andre til en delt mappe

Hvis du er ejer af en delt mappe, kan du forhindre medlemmer i at invitere andre personer til mappen.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på den mappe, du vil administrere, og klik på deleikonet (rektangel med pil opad).
  4. Klik på indstillingsikonet (tandhjulet).
  5. Vælg dine præferencer på rullemenuen ud for Administrer adgang.
  6. Klik på Gem.

I Dropbox-computerappen

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den mappe, du vil administrere.
  3. Klik på Del.
  4. Klik på indstillingsikonet (tandhjulet).
  5. Vælg dine præferencer på rullemenuen ud for Administrer adgang.
  6. Klik på Gem.

I Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “ (lodrette prikker på Android) eller “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den mappe, du vil administrere.
  3. Tryk på Mappeindstillinger.
  4. Tryk på Administration.
  5. Tryk på Kun ejeren.

Roller og tilladelser for medlemmer af en delt mappe

Medlemmerne af en delt mappe kan have en af tre roller: ejer, redaktør eller seer.

Bemærk! Tilladelserne i tabellen nedenfor kan være anderledes for brugere på et Dropbox Business-team, da administratorer kan administrere delingsindstillingerne for deres team.

Ejer

Editor

Fremviser

Fil- og mappehandlinger

Vis medlemmer af mappen og deres roller

Se mappens indhold

Redigere mappens indhold

Skriv kommentarer til filer i mappen

*

Afbryd deling af mappe

Medlemshandlinger

Invitere og fjerne medlemmer

*†

Annullere invitationer og invitere medlemmer igen

*

Bestemme, hvem der kan inviteres til mappen

Angiv, hvem der kan administrere medlemskab
af mappen

Gøre et andet medlem til ejer

Ændre andre medlemmers rolle

*

Sende e-mails til medlemmer

Flyt en delt mappe til en teammappe

Forlade mappen

*Dette er standardindstillingen for delte mapper. Ejeren af den delte mappe kan ændre denne indstilling.

†Hvis der oprettes en delt mappe i et Dropbox Business-team, er det kun medlemmerne af teamet, der kan invitere og fjerne medlemmer.