Sådan administrerer du tilladelserne til en delt mappe

Hvis du deler en mappe med andre, kan du beslutte, hvilke tilladelser de har til din mappe. Medlemmerne af en delt mappe kan have en af disse roller: seer, redaktør eller ejer.

• Redaktør: Alle de medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan tilføje, redigere og slette filer i mappen.
  • Seer: Alle de medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan se og skrive kommentarer til filer i en delt mappe, men de kan ikke tilføje, redigere eller slette filer.
  • Ejer: Der kan kun være én ejer af en mappe. Den, der oprettede en delt mappe, er automatisk ejeren, medmindre ejerskabet overføres til en anden.

Læs mere om roller og tilladelser for medlemmer af en delt mappe.

Sådan ændrer du et medlems adgang til en delt mappe

Du ændrer et medlems adgangstilladelser ved at følge instruktionerne til din enhed nedenfor.

På dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer.
  3. Gå til den fil eller mappe, du vil redigere.
  4. Peg på filen eller mappen, og klik på Del.
  5. Klik på navnet på det medlem, du vil redigere.
  6. Klik på rullemenuen ud for navnet på medlemmet, og vælg Kan redigere eller Kan se.

Brug af Dropbox-computerappen

1. Højreklik på den delte mappe.
  2. Klik på Del.
  3. Klik på navnet på det medlem, du vil redigere.
  4. Klik på rullemenuen ud for navnet på medlemmet, og vælg Kan redigere eller Kan se.

På din telefon eller tablet:

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Find den mappe, du vil dele.
    • På Android: Tryk på pil ned.
    • I iOS: Tryk på ikonet (tre prikker), eller tryk på # medlemmer under navnet på den delte mappe.
  3. Tryk på Del.
  4. Klik på rullemenuen ud for navnet på et medlem, og vælg Kan redigere, Kan se eller Fjern.
  5. Hvis du ændrer tilladelserne for en delt fil, kan du kun vælge Fjern for et medlem.
  6. Tryk på Send.

I denne video kan du få mere at vide om deling af filer og mapper

Sådan forhindrer du medlemmer i at invitere andre personer til en delt mappe

Hvis du er ejer af en delt mappe, kan du forhindre medlemmer i at invitere andre personer til mappen. Det gør du ved at følge instruktionerne til din enhed nedenfor.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer.
  3. Gå til eller søg efter den delte mappe.
  4. Peg på mappen, og klik på Del.
  5. Klik på indstillingsikonet (tandhjulet).
  6. Vælg dine præferencer på rullemenuen ud for Administrer adgang.
  7. Klik på Gem.

Brug af Dropbox-computerappen

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik, eller hold Kommando nede, og klik på den delte mappe.
  3. Vælg Del.
  4. Klik på indstillingsikonet (tandhjulet).
  5. Vælg dine præferencer på rullemenuen ud for Administrer adgang.
  6. Klik på Gem.

På din telefon eller tablet:

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Tryk på "..." (de tre prikker) ud for den mappe, du vil dele.
  3. Tryk på Administrer adgang.
    • Android: Vælg din præference under Hvem kan administrere adgang til denne mappe?
    • iOS: Tryk på Administration, og vælg derefter din præference under Hvem kan administrere adgang?

Roller og tilladelser for medlemmer af en delt mappe

Medlemmerne af en delt mappe kan have tre forskellige roller: seer, redaktør eller ejer.

Ejer

Editor

Fremviser

Filhandlinger

Se mappens indhold

Se den delte mappes medlemmer og deres roller

Skrive kommentarer til filer i mappen

*

Redigere mappens indhold

Medlemshandlinger

Invitere og fjerne medlemmer

*

Ændre andre medlemmers rolle

*

Annullere invitationer og invitere medlemmer igen

*

Sende e-mails til medlemmer

Gøre et andet medlem til ejer

Forlade mappen

Bestemme, hvem der kan inviteres til mappen

Bestemme, hvem der kan administrere medlemskab af mappen

Flytte delte mapper til teammapper

Mappehandlinger

Afbryde deling af mappen

Bemærk! En * (stjerne) betyder, at dette er standardindstillingen for delte mapper. Ejeren af den delte mappe kan ændre denne indstilling.