Dropbox-dataklassificering

person icon

Dataklassificering er tilgængelig for teams på Dropbox Standard, som har købt sikkerhedstilføjelsen, og for teams på Dropbox Advanced eller Enterprise. Denne funktion er dog ikke tilgængelig for visse hold med et ekstremt stort antal filer. Hvis du ser en meddelelse om, at dataklassificering ikke er tilgængelig for dit team, skal du kontakte support.

Dataklassificering hjælper teams med at overholde virksomhedens og myndighedernes regler ved at give administratorer mulighed for at spore og rapportere om personlige oplysninger i teammapper, teammedlemsmapper og delte mapper. Dette inkluderer kreditkort, pas, bankkonto og CPR-numre.

Aktivér automatisk dataklassificering

Administratorer kan aktivere automatisk scanning efter personlige oplysninger.

highlight icon

Bemærk! Funktionen til dataklassificering kopierer ikke indhold fra de identificerede filer, og de gemmes ikke på en anden placering. Filerne bliver blot markeret som indeholdende personlige oplysninger.

Sådan aktiverer du automatisk scanning:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Klassificering i venstre sidepanel.
  4. Klik på rullemenuen Mere i venstre sidepanel.
  5. Klik på rullelisten ud for Mærkning af personlige oplysninger, og vælg Scan kun teamindhold eller Medlems- og teamindhold.
  6. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for de oplysningstyper, der ikke er relevante.
  7. Klik på Gem.

Typen af oplysninger, der kan registreres

Automatisk dataklassificering understøttes aktuelt i Australien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Japan, Norge, Storbritannien, Sverige, Tyskland og USA

Sådan ser du en liste over de typer af personlige oplysninger, Dropbox kan søge efter:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Klassificering i venstre sidepanel.
  4. Søg efter placering under Oplysningstyper.

Filtyper, der kan scannes

Følgende filtyper kan scannes:

.doc

.pdf

.docx

.rtf

.docm

.txt

.ppt

.vtt

.pptx

.gdoc

.pptm

.gsheet

.csv

.gslides

.xls

.paper

.xlsx

.papert

.xlsm

highlight icon

Bemærk!
  • Dropbox kan aktuelt ikke scanne filer, der er beskyttet med adgangskode, eller som er større end 100 MB.
  • Enhver klassificering af personlige oplysninger føjes til teamaktivitetsloggen.

Få mere at vide om at overvåge og administrere teamaktiviteter i administratorpanelet.

Modtag og se advarsler om ekstern deling

Administratorer modtager advarsler om forebyggelse af datatab (DLP) via e-mail, når filer eller mapper, der indeholder følsomme oplysninger, deles uden for teamet.

highlight icon

Bemærk: Eksterne delingsalarmer udløses kun for filer og mapper inde i teammapperne, ikke i teammedlemmernes mapper eller i delte mapper.

E-mailadvarslen indeholder følgende oplysninger:

• Filnavn og -placering
  • Typen og alvorsgraden af advarslen
  • Dato og klokkeslæt for deling af indholdet
  • Hvilke typer af oplysninger, der er fundet i det delte indhold
  • Hvem, der delte indholdet
  • Hvem, der modtog indholdet

Læs mere om, hvordan du kan slå sikkerhedsadvarsler til og fra.

Administratorer kan tjekke advarsler i deres administratorpanel, og de kan blokere adgangen til det berørte indhold, hvis det er nødvendigt.

Sådan får du adgang til DLP-advarsler:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Sikkerhed.
  4. Klik på Sikkerhedsadvarsler.

Sådan fjerner du adgangen til indhold, der er delt eksternt:

1. Åbn DLP-advarslen i din e-mail eller i administratorpanelet.
  2. Klik på Administrer adgang øverst til højre.
  3. Klik på pil ned ud for modtagerens navn, og vælg Fjern.

Opret en klassificeringsrapport

Administratorer kan oprette en klassificeringsrapport for at se en liste over de filer, der indeholder personlige oplysninger. Rapporten indeholder:

• Filnavn og -type
  • Fil-id
  • Filplacering
  • Typen af oplysninger, der blev fundet
  • Status for ekstern deling
  • Delingsmetode
  • Hvem, der har delt indholdet
  • Delingsmodtagere
  • Datoer for deling

Sådan opretter du en klassificeringsrapport:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Klassificering i venstre sidepanel.
  4. Klik på rullelisten Mere i venstre sidepanel.
  5. Klik på Opret rapport ud for Opret en rapport med mærkede filer.

Der genereres en CSV-fil. Du modtager en e-mail, når rapporten er klar til at blive åbnet eller downloadet fra mappen Dropbox Business-rapporter på din administratorkonto.

highlight icon

Bemærk: Rapporten kan ikke oprettes, før den indledende scanningsproces er fuldført.

Giv feedback om kvaliteten af det fundne

Administratorer kan give feedback om dataklassificeringen for at hjælpe med at forbedre scanningsresultaterne.

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Sikkerhed.
  4. Klik på fanen Sikkerhedsadvarsler.
  5. Find det element, du vil give feedback til.
  6. Klik på den advarsel, du gerne vil sende feedback for.
  7. Klik på Gør denne advarsel bedre
  8. Besvar spørgsmålene om de fundne oplysninger.
    • Bemærk! Angiv ikke følsomme eller personlige oplysninger i dine kommentarer.
  9. Skriv eventuelle ekstra oplysninger.
  10. Du kan give Dropbox tilladelse til at kontakte dig ved at markere afkrydsningsfeltet Dropbox må gerne kontakte mig om min feedback.
  1. Åbn en klassificeringsrapport i mappen Dropbox Business-rapporter på din administratorkonto.
  2. Find det element, du vil give feedback til.
  3. Klik på linket i kolonnen Send feedback om PII eller personlige oplysninger.
  4. Besvar spørgsmålene om de fundne oplysninger.
  5. Skriv eventuelle ekstra oplysninger.
    • Bemærk! Angiv ikke følsomme eller personlige oplysninger i dine kommentarer.
  6. Du kan give Dropbox tilladelse til at kontakte dig ved at markere afkrydsningsfeltet Dropbox må gerne kontakte mig om min feedback.
  7. Klik på Send.
highlight icon

Bemærk!

• Hvis du giver Dropbox tilladelse til at kontakte dig vedrørende din feedback, kontakter vi dig via e-mail, hvis vi har brug for yderligere detaljer og oplysninger.
  • Dropbox gennemser ikke indholdet i de berørte filer uden din udtrykkelige tilladelse.

Nøjagtigheden af scanningen

Funktionen til dataklassificering foretager forudsigelser af personlige oplysninger baseret på sandsynligheder. Disse forudsigelser kan være subjektive og er ikke nødvendigvis 100 % nøjagtige.

Teammedlemsfiler

Hvis du er medlem af et Dropbox-team, hvor dataklassificering er aktiveret af en administrator, scanner Dropbox teamets filer for personlige oplysninger. Denne proces omfatter at tildele visse attributter til filer for at hjælpe administratoren med bedre at administrere følsomme data på teamets konto. Hvis teamet opløses, og du fortsætter med at bruge Dropbox, kan de filer, der engang var en del af teamets konto, bevare de attributter, der er tildelt under dataklassificeringsprocessen.