Dropbox-dataklassificering

Denne funktion er kun tilgængelig for Dropbox Business-teams på en Enterprise-plan.
Med funktionen til dataklassificering kan teamadministratorer på Dropbox Business-teams finde og beskytte personlige oplysninger, der er gemt i teammapper, f.eks. kreditkortoplysninger, pasnumre, bankkontonumre og CPR-numre.

Afsnit i artiklen:

Aktivér automatisk dataklassificering

Teamadministratorer kan aktivere automatisk scanning efter personlige oplysninger.

Bemærk! Funktionen til dataklassificering kopierer ikke indhold fra de identificerede filer, og de gemmes ikke på en anden placering. Filerne bliver blot markeret som indeholdende personlige oplysninger.

Sådan aktiverer du automatisk scanning:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Klassificering i venstre sidepanel.
  4. Angiv Scan og mærk filer i baggrunden til Til.
  5. Klik på Gem.

Typen af oplysninger, der kan søges efter

Automatisk dataklassificering understøttes aktuelt i Australien, Canada, Frankrig, Japan, Storbritannien, Tyskland og USA.

Sådan ser du en liste over de typer af personlige oplysninger, Dropbox kan søge efter:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Klassificering i venstre sidepanel.
  4. Søg efter placering under Oplysningstyper.

Filtyper, der kan scannes

Hvis filer skal kunne scannes for personlige oplysninger, skal de være gemt i teammapper, og de må ikke være større end 100 MB. Følgende filtyper kan scannes:

.doc
.docx
.docm
.ppt
.pptx
.pptm
.csv
.xls
.xlsx
.xlsm
.pdf
.rtf
.txt
.vtt
.gdoc
.gsheet
.gslides
.paper
.papert

Noter

• Dropbox kan aktuelt ikke scanne efter personlige oplysninger i følgende typer filer:
    • Filer, der er beskyttet med adgangskoder
    • Filer i teammedlemmers mapper, som er private (ikke er delt), eller som er delt direkte (ikke i en teammappe)
    • Filer, som er større end 100 MB
  • Enhver klassificering af personlige oplysninger føjes til teamaktivitetsloggen.

Modtag og se advarsler om ekstern deling

Administratorer modtager advarsler om forebyggelse af datatab (DLP) via e-mail, når filer eller mapper, der indeholder følsomme oplysninger, deles uden for teamet.

E-mailadvarslen indeholder følgende oplysninger:

• Filnavn og -placering
  • Typen og alvorsgraden af advarslen
  • Dato og klokkeslæt for deling af indholdet
  • Hvilke typer af oplysninger, der er fundet i det delte indhold
  • Hvem, der delte indholdet
  • Hvem, der modtog indholdet

Læs mere om, hvordan du kan slå sikkerhedsadvarsler til og fra.

Administratorer kan overvåge advarsler i deres administratorpanel, og de kan blokere adgangen til det berørte indhold, hvis det er nødvendigt.

Sådan får du adgang til DLP-advarsler:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Sikkerhed i venstre sidepanel.
  4. Klik på Advarsler i venstre sidepanel.

Sådan fjerner du adgang til indhold, der er delt eksternt:

1. Åbn DLP-advarslen i din e-mail eller i administratorpanelet.
  2. Klik på Administrer adgang øverst til højre.
  3. Klik på pil ned ud for modtagerens navn, og vælg Fjern.

Opret en klassificeringsrapport

Administratorer kan oprette en klassificeringsrapport for at se en liste over de filer, der indeholder personlige oplysninger. Rapporten indeholder:

• Filnavn og -type
  • Fil-id
  • Filplacering
  • Typen af oplysninger, der blev fundet
  • Status for ekstern deling
  • Delingsmetode
  • Hvem, der har delt indholdet
  • Delingsmodtagere
  • Datoer for deling

Sådan opretter du en klassificeringsrapport:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Klassificering i venstre sidepanel.
  4. Klik på Opret rapport under Personlige oplysninger

Der genereres en CSV-fil. Du modtager en e-mail, når rapporten er klar til at blive åbnet eller downloadet fra mappen “Dropbox Business-rapporter” på din administratorkonto.

Bemærk! Rapporten kan ikke oprettes, før scanningen er fuldført.

Giv feedback om kvaliteten af det fundne

Administratorer kan give feedback om dataklassificeringen for at hjælpe med at forbedre scanningsresultaterne.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Sikkerhed i venstre sidepanel.
  4. Klik på Advarsler i venstre sidepanel.
  5. Find det element, du vil give feedback til.
  6. Klik på Send feedback i højre sidepanel.
  7. Besvar spørgsmålene om de fundne oplysninger.
    • Bemærk! Angiv ikke følsomme eller personlige oplysninger i dine kommentarer.
  8. Skriv eventuelle ekstra oplysninger.
  9. Du kan give Dropbox tilladelse til at kontakte dig ved at markere afkrydsningsfeltet Dropbox må gerne kontakte mig om min feedback.

Fra en klassifikationsrapport

1. Åbn en klassifikationsrapport i mappen “Dropbox Business-rapporter” på din administratorkonto.
  2. Find det element, du vil give feedback til.
  3. Klik på linket i kolonnen Send feedback om PII.
  4. Besvar spørgsmålene om de fundne oplysninger.
  5. Skriv eventuelle ekstra oplysninger.
    • Bemærk! Angiv ikke følsomme eller personlige oplysninger i dine kommentarer.
  6. Du kan give Dropbox tilladelse til at kontakte dig ved at markere afkrydsningsfeltet Dropbox må gerne kontakte mig om min feedback.
  7. Klik på Send.

Bemærk!

• Hvis du giver Dropbox tilladelse til at kontakte dig vedrørende din feedback, kontakter vi dig via e-mail, hvis vi har brug for yderligere detaljer og oplysninger.
  • Dropbox gennemser ikke indholdet af de berørte filer uden din udtrykkelige tilladelse.

Nøjagtigheden af scanningen

Funktionen til dataklassificering foretager forudsigelser af personlige oplysninger baseret på sandsynligheder. Disse forudsigelser kan være subjektive og er ikke nødvendigvis 100 % nøjagtige.

Teammedlemsfiler

Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, hvor dataklassificering er aktiveret af en administrator, scanner Dropbox dit teams filer for personlige oplysninger. Denne proces omfatter at tildele visse attributter til filer for at hjælpe din administrator med bedre at administrere følsomme data på dit teams konto. Hvis dit team opløses, og du fortsætter med at bruge Dropbox, kan de filer, der tidligere var en del af teamets konto, fortsat have de attributter, som blev tildelt under dataklassificeringen.