Avbestille eller nedgradere et Dropbox-abonnement

Hvis du har betalt for et individuelt Dropbox-abonnement, kan du avbestille abonnementet når som helst. Når du avbestiller, nedgraderes abonnementet til et gratis Dropbox Basic-abonnement på slutten av den nåværende faktureringsperioden.

Obs! Nedgradering av Dropbox-abonnementet til Basic er ikke det samme som å slette Dropbox-kontoen.

Hvis du abonnerer på et Dropbox Family-abonnement, kan du finne ut hvordan du avbestiller et Family-abonnement.

Hvis du abonnerer på et Dropbox Business-abonnement, kan du finne ut hvordan du nedgraderer et Business-abonnement til et Basic-abonnement i stedet.

Hvis du for øyeblikket har en prøveperiode med Dropbox Plus eller Professional, kan du finne ut hvordan du avbestiller prøveperioden i stedet.

Avbestille et individuelt Dropbox-abonnement

Slik avbestiller du Dropbox-abonnementet:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Avbestill abonnement nederst på siden.
  6. Velg grunnen til at du avbestiller.
  7. Klikk på Fortsett å avbestille. Du mottar en e-postbekreftelse om at abonnementet ditt er avbestilt.

Sjekk at nedgraderingen har blitt behandlet

Hvis du nedgraderer på dropbox.com, mottar du en e-postbekreftelse med emnelinjen «Dropbox-abonnementet vil ikke fornyes» fra no-reply@dropbox.com.

Hvis du nedgraderer gjennom mobilappen, kan du motta en e-post fra den aktuelle leverandøren. Hvis du ikke får det, anbefaler vi at du kontakter kundestøtteteamet deres.

For å bekrefte nedgraderingen på dropbox.com går du til Fakturering-fanen i kontoinnstillingene og klikker på Endre ved siden av Faktureringsperiode. Du skal se et varsel med tittelen «Nedgradering av abonnement er planlagt».

Du må vite følgende om nedgradering

Når du avbestiller et betalt Dropbox-abonnement, er det ikke sikkert denne endringen gjenspeiles på Dropbox-kontoen med en gang. Du blir nedgradert til Basic på slutten av den nåværende faktureringsperioden (månedlig eller årlig), og du blir ikke belastet igjen.

Når du nedgraderer til en Basic-konto, mister du ikke tilgang til noen av filene og mappene dine som er lagret i Dropbox. Du blir imidlertid begrenset til 2 GB med lagringsplass. Hvis du overskrider lagringskvoten til Basic-kontoen, stanser Dropbox synkroniseringen av filer til enhetene dine.

Løse problemer forbundet med nedgradering

Hva du må vite først

• Selv om Dropbox-programmet slettes fra datamaskinen eller telefonen, avbestilles ikke Dropbox-abonnementet og Dropbox-kontoen slettes ikke.
  • Selv om kredittkortet du brukte til å betale for Dropbox utløper, avbestilles ikke Dropbox-abonnementet og hindrer ikke nødvendigvis at du bli belastet. Det kan hende banken din automatisk har overført betalingene dine til det nye kortet. Vi anbefaler at du kontakter banken din.

Sjekk faktureringsdatoene

Du kan se tidligere og fremtidige faktureringsdatoer på faktureringssiden for kontoinnstillingenedropbox.com/account/billing.

Finne e-posten for Dropbox-kontoen

Hvis du har en Dropbox-belastning på fakturautskriften, men du ikke husker hvilken e-postkonto du registrerte deg med, kan du finne belastningen med dette transaksjons-ID-verktøyet.

Finn ut mer om hvordan du søker etter Dropbox-kredittkortbelastninger.

Sjekk det nåværende Dropbox-abonnementet ditt

Hvis du ikke er sikker på hvilken type konto du har akkurat nå, kan du logge deg på Dropbox og gå til https://www.dropbox.com/account/plan.

Tilbakebetaling og kundestøtte

Hvis du har problemer med kontoen eller tror det har oppstått en faktureringsfeil, kan du sjekke støttealternativene for å få mer hjelp.

Finn ut mer om tilbakebetalinger eller hvordan du ber om tilbakebetaling fra iTunes.