Nedgradere fra Dropbox Plus og Professional til Basic

Hvis du for tiden abonnerer på et Dropbox Plus- eller Dropbox Professional-abonnement, forklarer denne artikkelen hvordan du nedgraderer kontoen til et gratis Dropbox Basic-abonnement.

Obs! Nedgradering av Dropbox-abonnementet til Basic er ikke det samme som å slette Dropbox-kontoen.

Hvis du for øyeblikket har en prøveperiode med Dropbox Plus eller Professional, kan du finne ut hvordan du avbestiller prøveperioden i stedet.

Nedgradere et Plus- eller Professional-abonnement

Hvis du abonnerer på et Dropbox Business-abonnement, kan du finne ut hvordan du nedgraderer et Business-abonnement til et Basic-abonnement i stedet.

Hvis du opprinnelig abonnerte via iTunes eller Google Play (med en telefon eller et nettbrett)

Finn ut hvordan du nedgraderer til et Basic-abonnement hvis du registrerte deg med en telefon eller et nettbrett gjennom iTunes (Apple) eller Google Play (Android).

Hvis du abonnerte med en stasjonær eller bærbar datamaskin (gjennom dropbox.com)

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på profilbildet ditt eller den grå sirkelen øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement-fanen.
  5. Klikk på Avbestill abonnement nederst på siden.
  6. Bla ned og klikk på Jeg vil fremdeles nedgradere.
  7. Velg grunnen til at du vil avbestille.
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Bla ned og klikk på Jeg vil fremdeles nedgradere.

Sjekk at nedgraderingen er behandlet

Hvis du nedgraderer gjennom Dropbox, får du en e-postbekreftelse. Senderen er no-reply@dropbox.com og emnelinjen til e-posten er Dropbox-abonnementet vil ikke fornyes

Hvis du nedgraderer gjennom iTunes eller Google Play, kan det hende du får en e-post fra disse selskapene. Hvis du ikke får det, anbefaler vi at du kontakter kundestøtteteamet deres.

For å bekrefte nedgraderingen på dropbox.com går du til Fakturering-fanen i kontoinnstillingene og klikker på Endre ved siden av Faktureringsperiode. Du skal se et varsel med tittelen Nedgradering av abonnement er planlagt.

Du må vite følgende om nedgradering

Når du avbestiller et Dropbox Plus- eller Business-abonnement, gjenspeiles ikke denne endringen for abonnementet ditt på Dropbox-kontoen med det samme. Du vil kunne bruke opp all den tiden med Dropbox Plus eller Professional som du allerede har betalt for. På slutten av faktureringsperioden blir du nedgradert til Basic, og du blir ikke belastet igjen.

Når du nedgraderer til en Basic-konto, mister du ikke tilgang til noen av filene og mappene dine som er lagret i Dropbox. Med Basic kan du imidlertid kun legge til opptil 2 GB med filer på kontoen din. Du vil også kun være i stand til å synkronisere opptil 2 GB med filer til datamaskinen din. Avhengig av hvor mye Dropbox-lagringsplass du brukte tidligere, kan det hende synkroniseringen av noen filer stanser, og det kan hende at du ikke vil være i stand til å legge til flere filer på Dropbox-kontoen din.

Løse problemer forbundet med nedgradering

Hva du må vite først

• Selv om Dropbox-programmet slettes fra datamaskinen eller telefonen, avbestilles ikke Dropbox-abonnementet og Dropbox-kontoen slettes ikke.
  • Selv om kredittkortet du brukte til å betale for Dropbox utløper, avbestilles ikke Dropbox-abonnementet og hindrer ikke nødvendigvis at du bli belastet. Det kan hende banken din automatisk har overført betalingene dine til det nye kortet. Vi anbefaler at du kontakter banken din.

Sjekk faktureringsdatoene

Du kan se tidligere og fremtidige faktureringsdatoer på faktureringssiden for kontoinnstillingenedropbox.com/account/billing.

Finne e-posten for Dropbox-kontoen

Hvis du har en Dropbox-belastning på fakturautskriften, men du ikke husker hvilken e-postkonto du registrerte deg med, kan du finne belastningen med dette transaksjons-ID-verktøyet.

Finn ut mer om hvordan du søker etter Dropbox-kredittkortbelastninger.

Sjekk det nåværende Dropbox-abonnementet ditt

Hvis du ikke er sikker på hvilken type konto du har akkurat nå, kan du logge deg på Dropbox og gå til https://www.dropbox.com/account/plan.

Tilbakebetalinger

I de fleste tilfeller blir ikke Dropbox-abonnementer refundert. Hvis du mener det har skjedd en feil i faktureringen, kan du kontakte kundestøtteteamet vårt, så skal vi finne en løsning.

Finn ut mer om tilbakebetalinger eller be om en tilbakebetaling fra iTunes eller Google Play.

Kontakt kundestøtte

Logg på dropbox.com og gå til dropbox.com/support for å se kundestøttealternativene som er tilgjengelige for abonnementet ditt. Telefonstøtte er kun tilgjengelig for Dropbox Business-brukere.