Slik avbestiller du en gratis prøveperiode på en individuell Dropbox-konto

Oppdatert Oct 10, 2023

Hvis du har registrert deg for en gratis prøveperiode på et individuelt Dropbox-abonnement, som Dropbox Plus, Professional eller Essentials, kan du avbestille prøveperioden før den utløper og unngå å bli belastet.

Hvis du ikke avbryter den gratis prøveperioden før den er over, blir du belastet for abonnementet via faktureringsinformasjonen du eventuelt oppga da du registrerte deg.

highlight icon

Merk: En gratis prøveperiode er ikke det samme som en Dropbox Basic-konto, som også er gratis.

Slik avbryter du en Dropbox-prøveperiode

highlight icon

Merk: Hvis du registrerte deg for en gratis prøveperiode via en mobiltelefon, må du avbestille prøveperioden fra mobilappbutikken eller mobilinnstillingene.

Registrerte du deg for en gratis prøveperiode via en datamaskin, kan du avbryte prøveperioden på dropbox.com. Slik gjør du det:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen for Abonnement
  5. Klikk på Administrer abonnement.
  6. Klikk på Avbestill prøveperiode.
  7. Klikk på Jeg vil fortsatt nedgradere.
  8. Velg grunnen til at du vil avslutte abonnementet.
  9. Klikk på Jeg vil fortsatt nedgradere

Du vil få en bekreftelse på e-post om at den gratis prøveperioden din er avsluttet. Hvis du registrerte deg med et kredittkort, nedgraderes abonnementet ditt til Dropbox Basic ved prøveperiodens slutt. Hvis du registrerte deg hos PayPal, avsluttes prøveperioden, og abonnementet ditt endres til Dropbox Basic umiddelbart.

Vilkårene for den gratis prøveperioden

Da du registrerte deg for en gratis prøveperiode, fikk du en e-post fra no-reply@dropbox.com med informasjon om varigheten på og vilkårene for prøveperioden. Hvis den ikke ligger i innboksen, kan du sjekke i søppelpostmappen. Du finner også vilkårene for prøveperioden på faktureringssiden i kontoinnstillingene dine.

Avbryter du den gratis prøveperioden før den slutter, blir du ikke belastet for abonnementet. Dette skjer når du avbryter en gratis prøveperiode:

• Kontoen din endres til et gratis Dropbox Basic-abonnement. Hvis du registrerte deg med et kredittkort, endres kontoen din ved prøveperiodens slutt. Hvis du registrerte deg med PayPal, endres kontoen din umiddelbart.
  • Du beholder tilgang til alle filene og mappene dine, samt alt innhold som har blitt delt med deg.
  • Kontoen din vil være begrenset til Dropbox Basics lagringskvote på 2 GB. Hvis du overskrider denne lagringskvoten, avslutter kontoen synkroniseringen av filer til enhetene dine.
  • Du vil fortsatt kunne gjenopprette slettede filer og tidligere versjoner av filer i 30 dager.

Sjekke at avbestillingen er behandlet

Når du avbestiller den gratis Dropbox-prøveperioden din, vil du motta en bekreftelse på e-post fra no-reply@dropbox.com. Hvis den ikke ligger i innboksen, sjekk søppelpostmappen. Du kan også sjekke abonnementssiden i kontoinnstillingene dine for å bekrefte at abonnementet ditt har blitt endret til Basic.

Hva skjer dersom jeg har blitt belastet for et Dropbox-abonnement?

Hvis den gratis prøveperioden allerede er utløpt, og du har blitt belastet for et abonnement, kan du endre til en gratis Dropbox Basic-konto ved å avbestille nåværende abonnement. Kontoen din endres ved utgangen av faktureringsperioden.

Hvis du forsøkte å avbryte abonnementet før det utløp, men likevel ble belastet for et abonnement, kan du sjekke støttealternativene for å få mer hjelp.

Løse problemer med avbestilling av gratis prøveperiode

Hva du må vite først

• Å slette eller avinstallere Dropbox-appen fra telefonen eller datamaskinen din, vil ikke føre til at prøveperioden avsluttes eller at kontoen din slettes. Dette vil bare slette appen fra enheten din.
  • Å avbestille prøveperioden vil ikke slette Dropbox-appen fra telefonen din. I stedet blir kontoen din endret til et gratis Basic-abonnement.

Sjekk neste faktureringsdato
Du kan se tidligere og fremtidige faktureringsdatoer på faktureringssiden i kontoinnstillingene dinedropbox.com/account/billing.

Finn e-postadressen for Dropbox-kontoen din
Hvis du ser en belastning fra Dropbox på kontoutskriften din, men du ikke husker hvilken e-postadresse du har registrert deg med, kan du søke opp belastningen med dette transaksjons-ID-verktøyet.
Finn ut mer om hvordan du søker etter Dropbox-kredittkortbelastninger.

Finn ditt nåværende Dropbox-abonnement
Hvis du ikke er sikker på hvilken type konto du har akkurat nå, kan du logge på dropbox.com og gå til https://www.dropbox.com/account/abonnement.

Tilbakebetalinger

Dropbox vil i de fleste tilfeller ikke gi refusjon. For å unngå å bli belastet i fremtiden kan du avbestille det nåværende abonnementet ditt og endre til en gratis Basic-konto. Hvis du tror det har oppstått en faktureringsfeil, kan du sjekke alternativene for kundestøtte for å få mer hjelp.

highlight icon

Merk: Når du avbestiller et abonnement, trer avbestillingen i kraft ved utgangen av nåværende faktureringsperiode. Gå til faktureringssiden i kontoinnstillingene dine for å sjekke eller endre faktureringsperioden.

Hva om jeg ikke kan si opp abonnementet på nettet?

Hvis du ikke kan si opp på nettet, eller hvis du foretrekker å gjøre det på en annen måte, kan du si opp abonnementet ditt via fysisk post.

Slik sier du opp abonnementet ditt per post:

• Du kan bruke denne malen, fylle den ut og sende den til adressen nedenfor.
  • Hvis du ikke ønsker å bruke malen, kan du sende oss et brev for å be om oppsigelse. Oppgi følgende informasjon:
    • For- og etternavnet ditt
    • E-postadressen som er tilknyttet kontoen Hvis du ikke vet det, oppgir du en e-postadresse vi kan nå deg på
    • Betalingsmåten du bruker for Dropbox (kredittkort, PayPal, etc.)
    • For kreditt-/debetkort oppgir du en transaksjons-ID eller følgende informasjon:
      • Korttype (Visa, MasterCard, osv.)
      • Kortets første 6 siffer
      • Kortets 4 siste siffer
      • Navnet på kredittkortet
      • Datoen for siste belastning fra Dropbox
      • Belastet beløp
      • Faktureringspostnummer
    • For PayPal oppgir du PayPals transaksjons-ID
    • For iDeal- eller SEPA-betaling:
      • De fire siste sifrene i IBAN-nummeret ditt
      • Referansenummer for mandat
      • Belastningsdato
      • Belastet beløp
      • Faktureringsland

Hvor du skal sende e-post

Hvis du bor i USA, Canada eller Mexico, sender du brevet til

Dropbox, Inc.
P.O. Box 77767
San Francisco, CA 94107

Hvis du bor et annet sted, send oppsigelsesbrevet til:

Dropbox International Unlimited Company
PO Box 13480
Dublin 2
Irland

highlight icon

Obs! Det tar lengre tid for oss å motta og behandle brev som sendes med fysisk post, særlig hvis vi ikke får all informasjonen vi trenger. Hvis kontoen din belastes før vi behandler oppsigelsesbrevet ditt, refunderes ikke kostnadene. Hvis kontoen snart fornyes, oppfordrer vi deg til å si opp abonnementet på nettet for å sikre at kontoen sies opp før den fornyes.