En oversikt over Dropbox Backup-abonnementet

Dropbox Backup-abonnementet er foreløpig kun tilgjengelig for et begrenset publikum.

Dropbox Backup-abonnementet er et betalt abonnement som gir deg all plassen du trenger for å sikkerhetskopiere en datamaskin til nettskyen automatisk.

Med Dropbox Backup lagres også filversjonshistorikken i 30 dager, og du får tilgang til Dropbox Rewind samt alle funksjonene i Dropbox Basic-abonnementet.

Sikkerhetskopier datamaskinen din

Har du et Dropbox Backup-abonnement, kan du bruke sikkerhetskopiering av datamaskin til automatisk å synkronisere visse hovedmapper på datamaskinen, og det er ingen filstørrelsesbegrensninger.

Mappene du kan sikkerhetskopiere, er «Skrivebord», «Dokumenter» og «Nedlastinger». Du vil fremdeles ha tilgang til mappene du sikkerhetskopierer, fra samme sted på datamaskinen din og der du ellers bruker Dropbox, for eksempel dropbox.com, Dropbox-appen og Dropbox-skrivebordsappen på andre datamaskiner. Hvis du endrer filene i sikkerhetskopien, gjenspeiles disse endringene på datamaskinen din og alle andre enheter du er logget på.

Finn ut mer om sikkerhetskopiering av datamaskinen.

Angre endringer med Dropbox Rewind

Med et Dropbox Backup-abonnement kan du gjenopprette filendringer eller -slettinger som er gjort de siste 30 dagene. Du kan også bruke Dropbox Rewind til å angre et stort antall endringer eller tilbakestille hele sikkerhetskopien til en tidligere tilstand (innenfor de 30 siste dagene). Når du bruker Rewind eller gjenoppretter filer, synkroniseres filene og mappene automatisk på datamaskinen de ble sikkerhetskopiert fra.

Finn ut mer om Dropbox Rewind.

Administrer faktureringen for Backup-abonnementet

På faktureringssiden i kontoinnstillingene kan du endre betalingsmåten din ved å legge til et annet kredittkort eller en PayPal-konto, og du kan se fakturaer og kvitteringer i faktureringshistorikken.

Slik administrerer du fakturering og betaling:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Fakturering.

Si opp et Dropbox Backup-abonnement

Du kan si opp Backup-abonnementet når som helst. Oppsigelsen trer i kraft ved slutten av den inneværende faktureringsperioden.

Når abonnementet avsluttes:

• Kontoen har blitt nedgradert til et gratis Dropbox Basic-abonnement.
  • Du beholder tilgang til alle filene og mappene dine, samt alt innhold som har blitt delt med deg.
  • Du vil fortsatt være i stand til å gjenopprette slettede filer og gjenopprette tidligere versjoner av filer i 30 dager.
  • Du mister tilgangen til Dropbox Rewind-funksjonen.
  • Du mister også tilgangen til e-poststøtte.
  • Kontoen og sikkerhetskopien din begrenses da av lagringsplassen i det nye abonnementet ditt, og synkroniseringen stopper hvis denne grensen overskrides.

Slik sier du opp et Dropbox Backup-abonnement:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Avbestill abonnement nederst på siden.
  6. Velg grunnen til at du avbestiller.
  7. Klikk på Fortsett å avbestille. Du mottar en e-postbekreftelse om at abonnementet ditt er avbestilt.

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen på sikkerhetskopiering til nettskyen og nettskylagring?
Ved sikkerhetskopiering til nettskyen tas det sikre, oppdaterte kopier av filene på datamaskinen. Disse har du tilgang til uansett hvor du bruker Dropbox. De sikkerhetskopierte filene er de samme som på datamaskinen, så hvis du sletter en fil fra en sikkerhetskopiert mappe på datamaskinen, slettes filen også fra sikkerhetskopien i skyen. Du får ikke mer plass på datamaskinen eller ekstra lagringsplass ved å sikkerhetskopiere filer til nettskyen. Med Dropbox Backup-abonnementet kan du sikkerhetskopiere mapper på én Mac eller PC i nettskyen.

Med nettskylagring får du ekstra plass som du kan bruke til å lagre filer og mapper på nettet i nettskyen. Med nettskylagring har du tilgang til filene dine uansett hvor du bruker Dropbox, og du kan organisere innholdet ditt, synkronisere det på alle enhetene du er logget på, og samarbeide med andre. Du kan bruke nettskylagring for å få mer plass på datamaskinen og andre enheter ved å gjøre innholdet kun tilgjengelig på nettet. Med abonnementer som Dropbox Plus, Family, Professional og Business får du nettskylagring for personlig eller profesjonell bruk.

Hva er forskjellen på Basic-abonnementet og Dropbox Backup-abonnementet?
Dropbox Basic er et gratis abonnement du kan bruke for å sikkerhetskopiere datamaskinen, men det har en lagringsplass på kun 2 GB.

Dropbox Backup er et betalt abonnement som har de samme funksjonene som Basic, men du får all plassen du trenger til å sikkerhetskopiere en hel datamaskin, samt tilgang til e-poststøtte og Dropbox Rewind.

Kan jeg legge til Backup for en eksisterende konto?
Dropbox Backup er et betalt abonnement som foreløpig kun er tilgjengelig for utvalgte Dropbox-brukere. Funksjonen for sikkerhetskopiering av datamaskinen er tilgjengelig i andre abonnementer, men sikkerhetskopistørrelsen begrenses av lagringsplassen i kontoen.

Bruker sikkerhetskopien lagringsplassen i Dropbox-kontoen min?
Med et Dropbox Backup-abonnement bruker ikke sikkerhetskopien noe av plassen (2 GB) i kontoen din. For andre abonnementer, som Dropbox Basic eller Plus, begrenses størrelsen på sikkerhetskopien av lagringsplassen i abonnementet.

Hva blir sikkerhetskopiert?
Funksjonen sikkerhetskopierer automatisk alle filene i mappene du velger under konfigureringen, for eksempel «Skrivebord», «Dokumenter» og «Nedlastinger». Du kan se en liste over alle filene som er sikkerhetskopiert i Dropbox-kontoen din, i en mappe som heter «Min Mac [navnet på enheten din]» eller «Min PC [navnet på enheten din]».

Hva blir ikke sikkerhetskopiert?
Filer fra sekundære stasjoner sikkerhetskopieres ikke. Dropbox-skrivebordsappen må være installert på den samme stasjon som mappene du vil sikkerhetskopiere (vanligvis stasjonen der operativsystemet er installert).

Du kan også velge å utelate visse filer og mapper fra sikkerhetskopien ved å høyreklikke på dem i Dropbox-mappen i Filutforsker eller Finder og velge Ikke synkroniser til dropbox.com.

Dropbox Backup-abonnementet skal brukes til å opprette en sikkerhestskopi i nettskyen av filene dine og utvider ikke den lokale lagringsplassen. Funksjoner som er knyttet til nettskylagring, for eksempel selektiv synkronisering, er ikke tilgjengelige for sikkerhetskopiering til skyen. Det kan også være flere begrensinger knyttet til funksjonen for sikkerhetskopiering.

Kan jeg deaktivere sikkerhetskopieringen av datamaskinen?
Ja. Du kan slå funksjonen for sikkerhetskopiering av og på og velge hvilke filer som skal sikkerhetskopieres, i innstillingene i Dropbox-skrivebordsappen. Å slå av sikkerhetskopieringen er ikke det samme som å si opp abonnementet.

Fjernes filer fra datamaskinen når de sikkerhetskopieres?
Nei. Ved sikkerhetskopiering lagres det en kopi av filene dine i Dropbox-kontoen, men de slettes ikke fra datamaskinen. Hvis du sletter filer på datamaskinen, slettes de også i Dropbox-kontoen din – og omvendt.

Du kan gjenopprette slettede filer og mapper fra sikkerhetskopien i opptil 30 dager. Når du gjenoppretter filer og mapper på dropbox.com, gjenopprettes de på datamaskinen også.

Obs! Hvis du vil utelate bestemte filer fra sikkerhetskopien i stedet for å slette dem fra kopien og datamaskinen, kan du høyreklikke på filnavnet i Dropbox-mappen i Filutforsker eller Finder og klikke på Ikke synkroniser til dropbox.com.

Hva skjer med sikkerhetskopien hvis jeg endrer eller sier opp abonnementet?
Hvis du endrer eller sier opp abonnementet ditt, bevares sikkerhetskopien, men størrelsen avhenger av lagringsplassen i det nye abonnementet. Hvis du overskrider lagringsplassen, stopper den automatiske sikkerhetskopieringen.

Har Backup-abonnementet begrensninger for filstørrelser?
Nei. Med Dropbox Backup-abonnementet kan du sikkerhetskopiere filer av alle størrelser.

Hva hvis jeg har lagret sikkerhetskopier av flere datamaskiner i kontoen min?
Dropbox Backup-abonnementet tilbyr ubegrenset sikkerhetskopiering for én datamaskin. Hvis du har flere sikkerhetskopier i et annet Dropbox-abonnement, blir du bedt om å velge én av dem for Dropbox Backup. De andre sikkerhetskopieringene vil da stoppe og blir underlagt lagringsplassen i kontoen din.

Hvordan får jeg hjelp fra Dropbox?
Kunder som har Dropbox Backup-abonnementet, kan få hjelp fra Dropbox-hjelpesenteret, -nettsamfunnet og via e-post.
Finn ut mer om hvordan du kontakter kundestøtte.