En oversikt over Dropbox Backup-abonnementet

Oppdatert Dec 01, 2023
person icon

Dropbox Backup-abonnementet er foreløpig kun tilgjengelig for et begrenset publikum.

Dropbox Backup er et betalt abonnement som gir deg all plassen du trenger for å sikkerhetskopiere én datamaskin og én ekstern harddisk til Dropbox Backup. Informasjon om hvilke typer enheter som dekkes av Dropbox Backup-abonnementet ditt, finnes nedenfor.

Dropbox Backup har de samme funksjonene som Dropbox Basic pluss ekstra lagringsplass, tilgang til Dropbox Rewind og ingen grense for hvor mange enheter du kan logge på.

Dropbox Backup-funksjoner

Sikkerhetskopiér datamaskinen din og ekstern harddisk

Når du sikkerhetskopierer datamaskinen eller den eksterne harddisken til Dropbox Backup, oppretter du automatisk en sikkerhetskopi av mapper på datamaskinen eller den eksterne harddisken i Dropbox-kontoen din. Etter den første sikkerhetskopieringen oppdateres også eventuelle endringer du gjør med disse mappene eller innholdet i dem på datamaskinen eller den eksterne harddisken, automatisk i Dropbox Backup.

Du kan få tilgang til mappene som er sikkerhetskopiert, under «Mac», «PC» eller «[Navn på ekstern harddisk]» fra dropbox.com/backup/all.

highlight icon

Merk: Hvis du er på en Dropbox-teamkonto, ligger Mac- eller PC-mappen i teammedlemsmappen.

Finn ut mer om sikkerhetskopiering av datamaskiner eller eksterne harddisker.

Angre endringer med Dropbox Rewind

Med et Dropbox Backup-abonnement kan du gjenopprette filendringer eller -slettinger som er gjort de 30 siste dagene. Du kan også bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind til å angre et stort antall endringer eller tilbakestille hele sikkerhetskopien til en tidligere tilstand (innenfor de 30 siste dagene). Når du bruker Rewind eller gjenoppretter filer, oppdateres filene og mappene automatisk på datamaskinen eller harddisken de ble sikkerhetskopiert fra.

Finn ut mer om Dropbox Rewind.

Oppdater faktureringsinformasjonen

På faktureringssiden i kontoinnstillingene kan du endre betalingsmåten din ved å legge til et annet kredittkort eller en PayPal-konto, og du kan se fakturaer og kvitteringer i faktureringshistorikken.

Slik administrerer du fakturering og betaling:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Fakturering.

Si opp Dropbox Backup-abonnementet

Du kan si opp Backup-abonnementet når som helst. Oppsigelsen trer i kraft ved slutten av den inneværende faktureringsperioden.

Når abonnementet avsluttes:

• Kontoen har blitt nedgradert til et gratis Dropbox Basic-abonnement.
  • Du beholder tilgang til alle filene og mappene dine, samt alt innhold som har blitt delt med deg.
  • Du vil fortsatt kunne gjenopprette slettede filer og tilbakestille til tidligere versjoner av filer i 30 dager.
  • Du mister tilgangen til Dropbox Rewind-funksjonen.
  • Du mister også tilgangen til e-poststøtte.
  • Kontoen og sikkerhetskopier av datamaskinen og den eksterne harddisken din begrenses da av lagringsplassen i det nye abonnementet ditt, og oppdateringen stopper hvis denne grensen overskrides.

Slik sier du opp Dropbox Backup-abonnementet ditt:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Avbestill abonnement nederst på siden.
  6. Velg grunnen til at du avbestiller.
  7. Klikk på Fortsett å avbestille. Du mottar en e-postbekreftelse om at abonnementet ditt er avbestilt.

Vanlige spørsmål om Dropbox Backup-abonnementet

Hva er forskjellen mellom Basic-abonnementet og Dropbox Backup-abonnementet?

Dropbox Basic er et gratis abonnement som inkluderer Dropbox Backup, som lar deg ta sikkerhetskopi av datamaskinen og eksterne harddisker, men begrenser størrelsen på sikkerhetskopiene til den 2 GB lagringskvoten for abonnementet.

Dropbox Backup er et betalt abonnement som har de samme funksjonene som i gratis Basic-abonnementet, men du får all plassen du trenger til å sikkerhetskopiere én datamaskin og én ekstern harddisk, samt tilgang til e-postkundestøtte og tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind.

Kan jeg legge til Dropbox Backup til en eksisterende konto?

Dropbox Backup er et betalt abonnement som foreløpig kun er tilgjengelig for bestemte Dropbox-brukere. Dropbox Backup er tilgjengelig i andre abonnementer, men sikkerhetskopistørrelsen begrenses av kontoens lagringsplass.

Opptar sikkerhetskopien lagringsplass i Dropbox-kontoen min?

Med Dropbox Backup-abonnementet får du så mye plass som du trenger til å sikkerhetskopiere én datamaskin og én ekstern harddisk. Har du et annet abonnement, som Dropbox Basic eller Plus, begrenses størrelsen på sikkerhetskopiene av lagringsplassen i abonnementet.

Dropbox Backup-abonnementet kan friste med så mye plass som du trenger for sikkerhetskopiering av én datamaskin og én ekstern harddisk. Hensikten er ikke å utvide den lokale lagringsplassen din. Det kan også være flere begrensinger knyttet til funksjonen for sikkerhetskopiering.

Kan jeg sikkerhetskopiere flere partisjoner på datamaskinen eller en ekstern harddisk?

Du kan sikkerhetskopiere én datamaskin og én ekstern harddisk med Dropbox Backup-abonnementet. Dropbox registrerer imidlertid hver partisjon på en datamaskin eller ekstern harddisk som en individuell stasjon. Hvis du har flere partisjoner på datamaskinen eller en ekstern harddisk, kan du bare velge én partisjon fra hver enhet for å sikkerhetskopiere så mye plass du trenger.

Sikkerhetskopiering av flere partisjoner dekkes ikke av Dropbox Backup-abonnementet ditt, og vil i stedet lage separate sikkerhetskopier som regnes som en del av kontoens totale lagringskvote.

Kan jeg deaktivere sikkerhetskopieringen av datamaskinen eller den eksterne harddisken uten å si opp abonnementet mitt?

Ja. Du kan deaktivere sikkerhetskopieringen av datamaskinen eller eksterne harddisker, eller spesifisere hvilke mapper som skal sikkerhetskopieres, i Dropbox Backup. Å deaktivere sikkerhetskopieringen av datamaskinen eller en ekstern harddisk er ikke det samme som å si opp abonnementet.

Hva skjer med sikkerhetskopien hvis jeg endrer eller sier opp abonnementet?

Hvis du endrer eller sier opp abonnementet ditt, bevares sikkerhetskopien, men størrelsen avhenger av lagringsplassen i abonnementet ditt. Hvis du overskrider lagringsplassen, stopper den automatiske sikkerhetskopieringen.

Er det en filstørrelsesbegrensning på lage sikkerhetskopi-abonnementet?

Ja. Maksimal filstørrelse du kan sikkerhetskopiere er 2 TB.

Hva hvis jeg allerede har flere sikkerhetskopier i kontoen min?

Med Dropbox Backup-abonnementet får du så mye plass som du trenger til å sikkerhetskopiere én datamaskin og én ekstern harddisk. Hvis du har flere sikkerhetskopier i et annet Dropbox-abonnement, blir du bedt om å velge én av dem for Dropbox Backup. De andre sikkerhetskopiene oppdateres da ikke lenger og begrenses av lagringsplassen i kontoen din.

Hva betyr «så mye plass som du trenger» for Dropbox Backup?

Dropbox Backup-abonnementet ble utviklet for å gi deg så mye plass som du trenger for sikkerhetskopiering av én datamaskin og én ekstern harddisk. Vi ønsker imidlertid å sikre at dette ikke blir utnyttet med spesialbygde stasjoner eller andre mekanismer som er ment å sikkerhetskopiere mer enn én enkelt datamaskin og én enkelt ekstern harddisk. Det betyr at vi støtter de største* harddiskene som tilbys av listen over produsenter nedenfor.**

*Såvidt vi vet, er 100 TB den største per 3. januar 2023. Hvis du mener at dette er feil, kan du gi oss beskjed.

**Produsentene på listen nedenfor har datamaskiner og eksterne harddisker som er kompatible med Dropbox Backup-abonnementet ditt. Hvis du ikke ser produsenten din på listen, kan du gi oss beskjed.

Viktige merknader:

• Hvis du registrerte deg for Dropbox Backup-abonnementet før 3. januar 2023, har du fortsatt ubegrenset lagringsplass for én datamaskin og én ekstern harddisk.
  • Virtuelle maskiner kvalifiserer ikke som datamaskiner eller eksterne harddisker og kan ikke sikkerhetskopieres som en del av Dropbox Backup-abonnementet.
  • Lagringsplassen harddisken bruker, må ikke overskride kapasiteten til harddisken slik den vises i operativsystemet.
  • Den eksterne harddisken du velger, kan ikke bestå av en kombinasjon av flere mindre harddisker (som en RAID- eller NAS-stasjon) og må være av en kompatibel type. Dette er noen kompatible typer:
  • Windows
    • exFAT
    • FAT32
    • NTFS
  • Mac
    • APFS
    • APFS (Case-sensitive))
    • exFAT
    • HFS+
    • HFS Plus
    • Mac OS Extended
    • Mac OS Extended (Journaled)
    • Mac OS Extended (Case-sensitive)
    • Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled)
    • MS-DOS (FAT32)
    • MS-DOS (FAT)

Her er noen av de vanligvis mest kompatible produsentene av datamaskiner og eksterne harddisker:

• Acer
  • ADATA
  • Crucial
  • HGST
  • iStorage
  • LaCie
  • Nimbus
  • Samsung
  • SanDisk
  • Seagate
  • Synology
  • Toshiba
  • Western Digital

Hvordan kan jeg få kundestøtte fra Dropbox?

Kunder med Dropbox Backup-abonnementet kan få hjelp fra Dropbox hjelpesenterfellesskapet og på e-post.

Finn ut mer om hvordan du kontakter kundestøtte.