Hvordan dele en Dropbox-fil eller -mappe

Denne artikkelen forklarer hvordan du deler filer og mapper med Dropbox. Når du deler en fil eller mappe med noen, får mottakeren en e-post med en kobling til filen eller mappen.

Obs! Mottakere må ha en Dropbox-konto og logge seg på denne kontoen for å vise eller redigere filen eller mappen som ble delt med dem. Hvis du vil gi skrivebeskyttet tilgang til noen som ikke har Dropbox-konto, eller ikke vil logge på for å se den, kan du i stedet dele med en kobling

Du kan bestemme om andre kan redigere, kommentere eller bare vise filene og mappene dine når du deler dem, og etter at du har delt dem. Redigeringer eller kommentarer for en fil eller mappe oppdateres i sanntid for alle som de har blitt delt med.

Obs! Brukere med individuelle Dropbox-kontoer må eksplisitt legge til mapper som du deler med dem, på Dropbox-kontoen sin. Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, blir personlige mapper som du deler med andre teammedlemmer automatisk lagt til på Dropbox-kontoen deres.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper.

Andre nyttige artikler:

Dele en fil eller mappe på dropbox.com

Slik deler du en fil eller mappe via Dropbox-nettstedet:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Hold musepekeren over navnet til filen eller mappen, og klikk på Del
  4. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  5. Klikk på Del. Vedkommende vil få en e-post med en kobling til filen eller mappen.

Dele en fil eller en mappe via Dropbox-mobilappen

Slik deler du en fil eller mappe i Dropbox-mobilappen:

1. Trykk på Filer nederst på skjermen.
  2. Trykk på «» (ellipse) under filen eller mappen du vil dele (iPhone eller iPad) eller ved siden av filen eller mappen du vil dele (Android).
  3. Trykk på Del.
  4. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  5. Trykk på Del. Vedkommende vil få en e-post med en kobling til filen eller mappen.

Dele en fil eller mappe med Dropbox-mappen på datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen på datamaskinen din
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil dele.
  3. Klikk på Del
  4. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  5. Klikk på Del. Vedkommende vil få en e-post med en kobling til filen eller mappen.

Dele en fil eller mappe med Dropbox i systemfeltet/menylinjen

1. Åpne Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen.
  3. Finn filen eller mappen du vil dele, og hold musepekeren over navnet.
  4. Klikk på «» (ellipse) ved siden av filen eller mappen.
  5. Klikk på Del …
  6. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  7. Klikk på Del. Vedkommende vil få en e-post med en kobling til filen eller mappen.

Del en fil eller mappe fra Dropbox-skrivebordsappen

Se hvordan du deler en fil eller mappe fra skrivebordsappen i denne trinnvise videoen.