Hvordan dele en Dropbox-fil eller -mappe

Når du deler en fil eller mappe ved hjelp av Dropbox, får mottakeren en e-post med en kobling til filen eller mappen. Mottakeren må ha en Dropbox-konto og være logget på denne kontoen for å vise eller redigere filen eller mappen. Hvis mottakeren ikke har en Dropbox-konto eller ikke vil logge på for å vise filen eller mappen, kan du dele den med en skrivebeskyttet kobling i stedet.

Når du deler filene og mappene dine, og etter at du har delt dem, kan du bestemme om andre skal kunne redigere eller bare vise dem. Redigeringer og kommentarer som legges inn i en delt fil eller mappe, blir oppdatert i sanntid for alle den er delt med.

Merknader:

• Hvis du er Dropbox Business-bruker og deler en mappe med de andre teammedlemmene, blir mappen automatisk lagt til i Dropbox-kontoene deres.
  • Hvis du deler en mappe med én enkelt Dropbox-bruker, må brukeren legge til mappen manuelt i Dropbox-kontoen sin.

Andre nyttige artikler:

Dele en Dropbox-file eller -mappe

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på delingsikonet (rektangel med oppoverpil).
  4. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med, og klikk for å velge vedkommende i resultatene.
    • Obs! Du kan legge til så mange personer du vil.
  5. Velg Kan redigere eller Kan vise.
  6. Legg til en merknad hvis du vil, og merk av i avmerkingsboksen hvis du vil publisere denne merknaden som en kommentar.
  7. Klikk på Del fil eller Del mappe.

Personen eller gruppen mottar en e-post med en kobling til filen eller mappen.

I Dropbox-skrivebordsprogrammet:

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på eller trykk på epletasten og klikk på den filen eller mappen du vil dele.
  3. Klikk på Del …
  4. Skriv e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med, og klikk for å velge vedkommende i resultatene.
    • Obs! Du kan legge til så mange personer du vil.
  5. Velg Kan redigere eller Kan vise.
  6. Legg til en melding, hvis du vil.
  7. Klikk på Del.

Personen eller gruppen mottar en e-post med en kobling til filen eller mappen.

I Dropbox-mobilappen:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (vertikale prikker) på Android eller «» (horisontale prikker) på iPhone/iPad ved siden av den filen eller mappen du vil dele.
  3. Trykk på Del.
  4. Trykk på Inviter til fil.
  5. Trykk under Send til og skriv inn e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil dele med.
  6. Trykk for å velge vedkommende fra resultatene.
    • Obs! Du kan legge til så mange personer du vil.
  7. Trykk for å velge Kan redigere (vise, kommentere og redigere), Kan vise (vise og kommentere, men ikke redigere) eller Skrivebeskyttet (skrivebeskyttet – vedkommende kan ikke vise kommentarer).
  8. Trykk på Melding (valgfritt) for å legge til en melding, hvis du vil.
  9. Trykk på Del.