Feilsøking av delte koblinger

Oppdatert Oct 10, 2023
person icon

Informasjonen i denne artikkelen retter seg til alle Dropbox-brukere, med mindre annet er oppgitt.

Hvis den delte koblingen ikke fungerer, eller hvis den viser en 404-feil, sjekker du følgende mulige årsaker:

Feilsøkingstrinn

Har du slettet filen eller mappen?

Den delte koblingen fungerer ikke hvis filen eller mappen har blitt slettet. Hvis du gjenoppretter den slettede filen eller mappen, vil den delte koblingen fungere igjen.

Slettet du koblingen?

Hvis du ikke ser koblingen på listen, kan det hende at du har slettet den. Du kan opprette en ny kobling til filen eller mappen du vil dele.

Har koblingen utløpt?

Hvis du er på Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus eller Enterprise og du angir en utløpsdato for den delte koblingen, kan den ha utløpt. I så fall må du opprette en ny kobling til filen eller mappen.

Befinner filen seg i en delt mappe?

Hvis du er på en Dropbox-teamkonto og filen du prøver å dele, er i en delt mappe, kan mappeeieren ha endret innstillingene slik at koblinger kun kan deles med andre teammedlemmer. Teamadministratoren kan også slå av muligheten til å dele koblinger med personer utenfor teamet.

Ble du fjernet eller slettet fra en Dropbox-teamkonto?

Når du blir fjernet eller slettet fra en Dropbox-teamkonto, mister du tilgangen til alle teamfiler og Paper-dokumenter. Delte koblinger du oppretter, kan også bli slettet, avhengig av innstillinger for tillatelser:

• Eventuelle delte koblinger du oppretter med skrivebeskyttet tilgang, slettes, med mindre de er nettbaserte filer, som Paper- eller Google-dokumenter.
  • Eventuelle delte koblinger du oppretter med redigeringstilgang, forblir aktive.

Har personen som opprettet koblingen, forlatt mappen?

Delte koblinger er knyttet til personen som opprinnelig opprettet koblingen. Dette gjelder for alle delte mapper, uavhengig av om de er i en teamkonto eller individuell Dropbox-konto. Hvis personen som opprettet koblingen, forlater den delte mappen, blir koblingen brutt. For at de delte koblingene skal fungere igjen, må personen som opprettet de delte koblingene, legges til i den delte mappen igjen.

Merk: Dropbox går over til en oppdatert arkitektur for delte koblinger der koblinger er basert på innhold i stedet for på brukere. Dette vil påvirke hvordan koblinger opprettes og deles. De nye koblingene kan identifiseres ved tilstedeværelsen av en «rlkey»-parameter i URL-adressen. For disse koblingene vil oppførselen ovenfor fungere annerledes:

• Koblinger brytes ikke når personen som opprettet koblinge, forlater en delt mappe.

Har koblingen blitt utestengt?

Dropbox utestenger delte koblinger når de er ansvarlige for uvanlig store mengder trafikk, eller når de bryter retningslinjene for akseptabel bruk (for eksempel ved å hoste spam eller skadelig programvare). Finn ut mer om utestengte koblinger.

Spolte du tilbake Dropbox-kontoen din?

Hvis du nylig har tilbakestilt Dropbox-kontoen, kan det hende den delte koblingen ikke fungerer som forventet.

Vi anbefaler deg:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Delt i venstre sidestolpe.
    • Klikk på Mer i venstre sidestolpe hvis du ikke ser Delt.
  3. Klikk på «» (ellipse) ved siden av mappen du har problemer med.
  4. Velg Del
  5. Klikk på enten Kobling for redigering eller Kobling for visning, avhengig av hvilken kobling du vil fjerne.
  6. Klikk på Slett kobling.
  7. Klikk på Slett igjen.
  8. Opprett en ny delt kobling til filen.

Får du ikke til å åpne den delte koblingen i nettleseren din?

Hvis du klikker på en delt kobling og den ikke åpnes, har du muligens støtt på et nettleserproblem. For å fikse dette må du logge av Dropbox og deretter klikke på den delte koblingen igjen.

Fungerer koblingen fortsatt ikke?

Hvis du fortsatt har et problem med en delt kobling, anbefaler vi at du kontakter personen som opprettet den delte koblingen, eller kontakter kundestøtte hvis det var du som opprettet koblingen.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør administrering av filtillatelser enkelt.