Alternativene for deling av filer på Dropbox ser annerledes ut – har noe endret seg?

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre hvordan deling fungerer på Dropbox. Hvis du ser en Del-knapp ved siden av filene dine på dropbox.com, har du tilgang til den nye måten å dele på. Du vil også se denne nye måten å dele på i Dropbox-appen på mobile enheter og noen versjoner av Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Når du klikker på Del-knappen, kan du invitere de du har lyst til å samarbeide med, og velge hvilke tillatelser du vil gi dem. Det er bare personer du uttrykkelig deler med, som kan få tilgang til disse filene.

Obs! For å ta imot en invitasjon til å samarbeide om delte filer må mottakerne ha Dropbox-kontoer som er forbundet med e-postadressen du har oppgitt for dem. Mottakere som ikke har Dropbox, kan opprette en konto. Mottakere som har en Dropbox-konto forbundet med en annen e-postadresse, kan be om tilgang fra den andre e-postadressen.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør administrering av filtillatelser enkelt.

Inviter noen til samarbeid på dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musen over filen eller mappen du vil dele, på listen over filene.
  3. Klikk på Del-knappen som kommer fram.
  4. I vinduet som dukker opp, skriver du inn e-postadressene eller navnene på de du ønsker å samarbeide med.
  5. Hvis du deler en mappe med noen, kan du bestemme om vedkommende kan redigere eller kan se. Hvis du deler én enkelt fil, går du til trinn seks.
    • kan redigere betyr at vedkommende kan endre, slette eller legge mappen i sin egen Dropbox.
    • kan se betyr at vedkommende bare kan se, kommentere og laste ned mappen. De kan ikke redigere mappen.
  6. Hvis du deler én enkelt fil, er det eneste alternativet Kan se: De du deler med kan bare se, kommentere og laste ned filen. De kan ikke redigere filen.

Kan jeg fortsatt dele en kobling til filer som alle kan få tilgang til?

Du kan fortsatt dele filer eller mapper ved hjelp av en Dropbox-kobling som alle kan klikke på. De som klikker på koblingen, trenger ikke å ha en Dropbox-konto for å se filene.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musen over filen eller mappen du vil dele, på listen over filene.
  3. Klikk på Del-knappen som kommer fram.
  4. I vinduet som dukker opp, klikker du på Opprett en kobling.
  5. Når koblingen er laget, klikker du Kopier kobling. Nettadressen til koblingen vises og utheves.
  6. Kopier og lim inn koblingen i en e-post, melding eller der du vil andre skal få tilgang til den.
  7. Klikk Skjul kobling for å få opp Koblingsinnstillingene. Du kan angi tillatelser eller utløpsdato for koblingen, eller slette koblingen helt.

Hvordan administrerer jeg de delte mappene mine?

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Deling.
  3. Klikk på knappen ... ved siden av en delt mappe for å:
    • endre innstillingene for den delte mappen (kun hvis du eier den delte mappen)
    • fjerne din egen tilgang, med muligheten til å legge mappen til kontoen din igjen
    • fjerne tilgangen permanent

Inviter noen til samarbeid i skrivebordsprogrammet eller mobilappen

1. Gå til filen eller mappen du vil dele.
  2. Trykk nedoverpilen for å se en rekke handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Skriv navnene eller e-postadressen til dem du ønsker å samarbeide med.
  5. Hvis du deler en mappe, kan du bestemme om de inviterte personene kan redigere eller kan se. Hvis du deler én enkelt fil, går du til trinn seks.
    • kan redigere betyr at vedkommende kan endre, slette eller legge mappen i sin egen Dropbox.
    • kan se betyr at vedkommende bare kan se, kommentere og laste ned mappen. De kan ikke redigere mappen.
  6. Skriv inn en valgfri beskjed og klikk Inviter.

Kan jeg fortsatt dele en kobling til filer som alle kan få tilgang til?

Du kan fortsatt dele filer ved hjelp av en Dropbox-kobling som alle kan klikke på. De som klikker på koblingen, trenger ikke å ha en Dropbox-konto for å se filene.

1. Gå til filene du vil dele ved hjelp av en kobling.
  2. Trykk nedoverpilen for å se en rekke handlinger.
  3. Trykk på Del.
  4. Klikk Hent en kobling.
  5. I delingsmenyen som dukker opp, klikker du Kopier kobling.
  6. Lim inn koblingen i en e-post, melding eller der du vil andre skal få tilgang til den.
  1. Finn mappen du vil dele.
  2. Trykk på (ellipseikonet).
  3. Trykk på Del.
  4. Skriv navnene eller e-postadressen til dem du ønsker å samarbeide med.
  5. Bestem om de inviterte personene kan redigere eller kan se.
    • kan redigere betyr at vedkommende kan endre, slette eller legge mappen i sin egen Dropbox.
    • kan se betyr at vedkommende bare kan se, kommentere og laste ned mappen. De kan ikke redigere mappen.
  6. Skriv inn en valgfri beskjed og klikk Inviter.

Kan jeg fortsatt dele en kobling til mapper som alle kan få tilgang til?

Du kan fortsatt dele mapper ved hjelp av en Dropbox-kobling som alle kan klikke på. De som klikker på koblingen, trenger ikke å ha en Dropbox-konto for å se filene.

1. Gå til mappen du vil dele ved hjelp av en kobling.
  2. Trykk på (ellipseikonet).
  3. Trykk på Del.
  4. Under Hvem har tilgang klikker du Hent en kobling.
  5. I delingsmenyen som dukker opp, klikker du Kopier kobling.
  6. Lim inn koblingen i en e-post, melding eller der du vil andre skal få tilgang til den.
Denne nye måten å dele filer på er ikke tilgjengelig på Mac-maskiner i øyeblikket.
  1. I Dropbox-mappen på datamaskinen din høyreklikker du på filen eller mappen du ønsker å dele.
  2. Velg Del …
  3. I dialogboksen skriver du navnene eller e-postadressen til dem du ønsker å samarbeide med.
  4. Hvis du deler en mappe med noen, kan du bestemme om vedkommende kan redigere eller kan se. Hvis du deler én enkelt fil, hopper du ned til trinn fem.
    • kan redigere betyr at vedkommende kan endre, slette eller legge mappen i sin egen Dropbox.
    • kan se betyr at vedkommende bare kan se, kommentere og laste ned mappen. De kan ikke redigere mappen.
  5. Skriv inn en valgfri beskjed og klikk Inviter.

Kan jeg fortsatt dele en kobling til filer som alle kan få tilgang til?

Du kan fortsatt dele filer eller mapper ved hjelp av en Dropbox-kobling som alle kan klikke på. De som klikker på koblingen, trenger ikke å ha en Dropbox-konto for å se filene.

1. I Dropbox-mappen på datamaskinen din høyreklikker du på filen eller mappen du ønsker å dele.
  2. Velg Kopier Dropbox-kobling.
  3. En kobling til filen eller mappen vil bli kopiert til utklippstavlen. Kopier og lim inn koblingen i en e-post, melding eller der du vil andre skal få tilgang til den.

Eller:

1. I Dropbox-mappen på datamaskinen din høyreklikker du på filen eller mappen du ønsker å dele.
  2. Velg Del …
  3. Klikk på Opprett kobling.
  4. Klikk på Kopier kobling.