Een Dropbox-account verwijderen

Als je je Dropbox-account verwijdert, worden al je gegevens verwijderd van dropbox.com en word je op al je apparaten afgemeld bij Dropbox. Hieronder kun je zien wat er nog meer gebeurt als je je Dropbox-account verwijdert:

• De Dropbox-desktopapp en de mobiele Dropbox-apps op je apparaten stoppen met synchroniseren.
  • Je hebt geen toegang meer tot je account op dropbox.com.
  • Je kunt geen bestanden bewerken in gedeelde mappen.
  • Je bestanden blijven staan in je Dropbox-map op je computer.
  • Bestanden die je hebt gedeeld in gedeelde mappen, zijn nog steeds beschikbaar voor leden van die mappen.
  • Je bestanden worden verwijderd van Dropbox-servers.

Dropbox Basic-, Plus-, Family- en Professional-klanten

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Algemeen op Account verwijderen.

Als je je account verwijdert, worden de Dropbox-bestanden die zijn opgeslagen in je Dropbox na 30 dagen verwijderd. Als je bestanden in je account markeert voor definitieve verwijdering, worden ze doorgaans binnen 60 dagen definitief verwijderd. Soms kan dit een paar dagen langer duren, afhankelijk van het aantal bestanden dat is geselecteerd voor verwijdering.

Als je een Dropbox Plus- of Professional-abonnement of een Dropbox Family-abonnement opzegt, wordt je account eerst omgezet in een Dropbox Basic-account. Daarna kun je het account definitief verwijderen.

Opmerking: Als je een Dropbox Basic-, Plus-, Family- of Professional-account verwijdert, kun je dit niet ongedaan maken.

Beheerders van zakelijke teams

Alleen bepaalde typen beheerders kunnen een zakelijk Dropbox-team definitief verwijderen. Volg de onderstaande stappen om een team samen met de account- en bestandsgegevens van alle leden definitief te verwijderen:

1. Verwijder alle leden uit je team.
    • Opmerking: teamleden met een wettelijke bewaarplicht kunnen niet volledig worden verwijderd totdat je de bewaarplicht vrijgeeft.
  2. Neem contact op met Dropbox Support om je team te downgraden naar vergrendelde status
  3. Ontbind je team.
  4. Verwijder je eigen account.

Leden van zakelijke teams

Als je je account wilt verwijderen, neem je contact op met een beheerder die leden van je team kan verwijderen.