Een Dropbox-account verwijderen

Als je je Dropbox-account verwijdert, worden al je gegevens verwijderd van dropbox.com en word je op al je apparaten afgemeld bij Dropbox. Hieronder kun je zien wat er nog meer gebeurt als je je Dropbox-account verwijdert:

• De Dropbox-desktopapp en de mobiele Dropbox-apps op je apparaten stoppen met synchroniseren.
  • Je hebt geen toegang meer tot je account op dropbox.com.
  • Je kunt geen bestanden bewerken in gedeelde mappen.
  • Je bestanden blijven staan in je Dropbox-map op je computer.
  • Bestanden die je hebt gedeeld in gedeelde mappen, zijn nog steeds beschikbaar voor leden van die mappen.
  • Je bestanden worden verwijderd van Dropbox-servers.

Dropbox Basic-, Plus-, Family- en Professional-gebruikers

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Algemeen op Account verwijderen.

Als je je account verwijdert, worden de Dropbox-bestanden die zijn opgeslagen in je Dropbox na 30 dagen verwijderd. Als je bestanden in je account markeert voor definitieve verwijdering, worden ze doorgaans binnen 60 dagen definitief verwijderd. Soms kan dit een paar dagen langer duren, afhankelijk van het aantal bestanden dat is geselecteerd voor verwijdering.

Als je een Dropbox Plus- of Professional-abonnement of een Dropbox Family-abonnement opzegt, wordt je account eerst omgezet in een Dropbox Basic-account. Daarna kun je het account definitief verwijderen.

Belangrijke opmerking: het verwijderen van een Dropbox Basic-, Plus-, Family- of Professional-account kan niet ongedaan worden gemaakt.

Dropbox Business-beheerders

Alleen bepaalde typen beheerders kunnen een Dropbox Business-team definitief verwijderen. Volg de onderstaande stappen om een team samen met de account- en bestandsgegevens van alle leden definitief te verwijderen:

1. Verwijder alle leden uit je team.
    • Opmerking: teamleden met een wettelijke bewaarplicht kunnen niet volledig worden verwijderd totdat je de bewaarplicht vrijgeeft.
  2. Neem contact op met Dropbox Support om je team te downgraden naar een gratis team. Teamleden worden gedowngraded naar Dropbox Basic-accounts die zijn gekoppeld via een gratis team. Teamleden kunnen op elk gewenst moment het team verlaten.
  3. Verlaat het gratis team.
  4. Verwijder je eigen account.

Dropbox Business-teamleden

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, kun je geen accounts verwijderen en abonnementen opzeggen. Als je een teamlid bent en je account wilt verwijderen, neem je contact op met je teambeheerder.

Wat gebeurt er als mijn zakelijke account wordt verwijderd uit een Dropbox Business-team?