Hoe vind ik een ontvangstbewijs of factuur?

Bijgewerkt Nov 13, 2023
highlight icon

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Dropbox-gebruikers, tenzij anders aangegeven.

Dropbox verstrekt ontvangstbewijzen en facturen voor alle betalingen. Als je betaalt met je bankpas of creditcard, wordt de betaling op je bankafschrift vermeld als DROPBOX* (transactienummer).

Als je een jaarabonnement hebt, ontvang je na elke betaling een betalingsbewijs via e-mail. Je kunt ook de onderstaande stappen volgen om je ontvangstbewijs of factuur van Dropbox te openen op dropbox.com.

Facturering voor Dropbox Plus, Family, Professional en Essentials

Je hebt toegang tot je facturen en ontvangstbewijzen op dropbox.com. Dit gaat als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Facturering
    • Als je een factuur wilt bekijken, klik je op Factuur naast de gewenste transactie.
    • Als je een ontvangstbewijs wilt bekijken, klik je op Ontvangstbewijs naast de gewenste transactie.

Als een transactie ontbreekt in deze lijst, kun je een aankoop met een creditcard/bankpas opzoeken om je ontvangstbewijs te vinden.

highlight icon

Opmerking: Bij een Dropbox Family-abonnement heeft alleen de Family-beheerder toegang tot de factureringsgegevens.

Facturering voor Dropbox Standard, Business, Advanced en Business Plus

highlight icon

Opmerking: Dit geldt alleen voor teams die betalen met een creditcard, PayPal of automatische incasso. Als je via handmatige facturering betaalt, kun je de informatie op een Dropbox-factuur niet bewerken.

Bepaalde typen beheerders hebben toegang tot facturen en ontvangstbewijzen op dropbox.com. Toegang krijgen gaat als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Facturering.
  4. Klik op het tabblad Factureringsgegevens
    • Als je een factuur wilt bekijken, klik je op Factuur naast de gewenste transactie.
    • Als je een ontvangstbewijs wilt bekijken, klik je op Ontvangstbewijs naast de gewenste transactie.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je volgende factureringsdatum staat onder Volgende factuur aan de rechterkant van de pagina Facturering.
  • Klanten die per cheque of handmatige facturering betalen, hebben geen toegang tot facturen en ontvangstbewijzen op dropbox.com, maar kunnen een kopie van hun factuur aanvragen door een e-mail te sturen naar invoices@dropbox.com.

Veelgestelde vragen over ontvangstbewijzen en facturen

Wat als ik Dropbox in de Apple App Store heb gekocht?

Als je Dropbox hebt aangeschaft via de Apple App Store, kun je je aankoopgeschiedenis bekijken om een ontvangstbewijs te downloaden.

Wat als ik Dropbox op Google Play heb gekocht?

Als je Dropbox hebt aangeschaft via Google Play, kun je je bestelgeschiedenis bekijken om een ontvangstbewijs te downloaden.

Hoe druk ik een factuur of ontvangstbewijs af?

Je kunt een factuur of ontvangstbewijs van Dropbox afdrukken als je een beheerder met toegang tot facturering bent in het Dropbox-account van je team, de beheerder bent van een Dropbox Family-abonnement, of als je een Plus-, Professional- of Essentials-account hebt.

Opmerking:
Dit geldt alleen als je met een creditcard, PayPal of automatische incasso betaalt.

Je drukt een factuur of ontvangstbewijs als volgt af:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar Facturering.
    • Als je een teamaccount hebt, klik dan op Beheerconsole en vervolgens op Facturering.
    • Als je een Plus-, Professional-, Family- of Essentials-abonnement hebt, klik dan op Instellingen en vervolgens op Facturering.
  3. Klik onder Factureringsgeschiedenis op Factuur of Ontvangstbewijs naast het betreffende document.
  4. Klik op Factuur afdrukken of Ontvangstbewijs afdrukken.

Voor Dropbox-teamaccounts met handmatige facturering ontvangt de aangewezen contactpersoon voor facturering 24-48 uur na de verlengingsdatum rechtstreeks via e-mail een factuur.

Kun je je factuur nog steeds niet vinden, neem dan contact op met Dropbox-support.