Hoe vind ik een ontvangstbewijs of factuur?

Dropbox verstrekt ontvangstbewijzen en facturen voor alle betalingen. Als je betaalt met je bankpas of creditcard, wordt de betaling op je bankafschrift vermeld als DROPBOX* (transactienummer).

Als je een jaarabonnement hebt, ontvang je na elke betaling een ontvangstbewijs per e-mail.

Dropbox Plus, Family of Professional

Je hebt toegang tot je facturen en ontvangstbewijzen op dropbox.com. Dit gaat als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer naast Abonnement de tab Facturering.
  5. Als je een factuur wilt bekijken, klik je op Factuur naast de gewenste transactie.
  6. Als je een ontvangstbewijs wilt bekijken, klik je op Ontvangstbewijs naast de gewenste transactie.

Als een transactie ontbreekt in deze lijst, kun je een aankoop met een creditcard/bankpas opzoeken om je ontvangstbewijs te vinden.

Opmerking: alleen de Family-beheerder van een Dropbox Family-abonnement heeft toegang tot factureringsgegevens .

Dropbox Business

Als je een teambeheerder of contactpersoon voor facturering bent van een Dropbox Business-account, heb je op dropbox.com toegang tot facturen en ontvangstbewijzen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerconsole aan de linkerkant.
  3. Klik op Facturering aan de linkerkant.
  4. Selecteer de tab Factureringsgegevens.
  5. Als je een factuur wilt bekijken, klik je op Factuur naast de gewenste transactie.
  6. Als je een ontvangstbewijs wilt bekijken, klik je op Ontvangstbewijs naast de gewenste transactie.

Dropbox gekocht in de Apple App Store?

Als je Dropbox hebt gekocht via de Apple App Store, kun je je aankoopgeschiedenis bekijken om een ontvangstbewijs te downloaden.

Dropbox gekocht op Google Play?

Als je Dropbox hebt gekocht via Google Play, kun je je bestelgeschiedenis bekijken om een ontvangstbewijs te downloaden.

Waarom kan ik geen ontvangstbewijs of factuur vinden?

Sommige Dropbox-klanten hebben geen toegang tot hun facturen op dropbox.com:

• Als je Dropbox Business-account wordt betaald via bankoverschrijving, ACH of cheque, ontvangt de teambeheerder rechtstreeks een factuur via e‑mail
  • Als je in een Enterprise- of Education-team zit of in een team dat Dropbox betaalt via een reseller

Kun je je factuur nog steeds niet vinden en ben je een van deze twee typen gebruikers, stuur dan een e‑mail naar dit e-mailadres

Als je niet een van deze typen gebruikers bent, neem je contact op met Dropbox Support.