Kan ik een restitutie krijgen voor mijn Dropbox-abonnement?

In de meeste gevallen kunnen abonnementen voor Dropbox Business, Plus, Professional en Enterprise niet worden gerestitueerd. Dit geldt ook voor teamlidlicenties.

Als je denkt dat er een fout is gemaakt in de facturering, kun je contact opnemen met ons supportteam zodat we samen aan een oplossing kunnen werken.

Meer informatie over het opzeggen van een Dropbox-abonnement

Een restitutie aanvragen bij de Apple App Store

Heb je je Dropbox-abonnement aangeschaft via de Apple App Store, dan moet je een restitutie aanvragen bij Apple.

Volg deze instructies van de pagina van Apple Support om een restitutie aan te vragen:

1. Meld je hier aan bij je App Store-account en meld een probleem met een aankoop.
  2. Klik op Een probleem melden naast de Dropbox-app.
  3. Kies een probleem, voer een beschrijving in en klik op Verzenden.
  4. Apple neemt contact met je op om je te laten weten wat er is besloten over je restitutieaanvraag.

Opmerking: Apple accepteert alleen restitutieaanvragen voor aankopen die in de afgelopen 90 dagen zijn gedaan.

Een restitutie aanvragen bij Google Play

Heb je je abonnement aangeschaft via Google Play, dan moet je een restitutie aanvragen bij Google.

Volg deze instructies van de pagina van Google Support om een restitutie aan te vragen:

1. Volg deze link om je Google Play-account weer te geven.
  2. Klik onder Bestelgeschiedenis op Meer rechts van Dropbox.
  3. Selecteer Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden.
  4. Kies een probleem, schrijf een beschrijving en klik op Verzenden.
  5. Je zou binnen twee werkdagen een e-mail moeten ontvangen met informatie over je terugbetaling.

Een restitutie aanvragen van een betaling uitgevoerd via automatische incasso

Als je je Dropbox-abonnement hebt betaald via een automatische incasso, neem je contact op met je bank voor een restitutie, omdat alleen je bank een terugvorderingsverzoek kan verwerken.

Wat gebeurt er als ik een verzoek tot terugvordering indien?

Elk terugvorderingsverzoek van je bank leidt tot een downgrade van je Dropbox-abonnement naar een Dropbox Basic-abonnement (gratis).

Als je een Dropbox Business-abonnement hebt, zorgt een terugvordering ervoor dat je team wordt vergrendeld. De teambeheerder moet kiezen of hij het team wil opzeggen of opnieuw een abonnement wil nemen.

Woon je in de EU of in Turkije?

Als je in de EU of Turkije woont, komt je in aanmerking voor een restitutie als je je Dropbox Plus- of Professional-abonnement annuleert binnen 14 dagen na aankoop.

Wil je een restitutie aanvragen, stuur ons dan een e-mail en vermeld het land waar je woont.