Problemen met gedeelde links oplossen

Als een gedeelde link niet werkt of er een 404-fout wordt weergegeven, raden we je aan het volgende te controleren:

Heb je het bestand of de map verwijderd?

Een gedeelde link werkt niet meer als het bestand of de map is verwijderd. Maar als je het verwijderde item terugzet, werkt de gedeelde link ook weer.

Heb je de link uitgeschakeld?

Je kunt als volgt controleren of de link is uitgeschakeld:

1. Ga naar de pagina met gedeelde links.
  2. Klik op (drie puntjes) op de link die problemen oplevert.
  3. Klik op Linkinstellingen en vervolgens nog een keer op Linkinstellingen.
  4. Kijk of Downloads uitschakelen is geactiveerd.

Als de link niet in de lijst staat, heb je deze mogelijk verwijderd. Je kunt altijd een nieuwe link maken voor bestanden of mappen die je wilt delen.

Is de link vervallen?

Als je een Dropbox Professional- of Dropbox Business-account hebt en een vervaldatum hebt ingesteld voor de gedeelde link, is de link mogelijk vervallen. In dat geval moet je een nieuwe link maken voor het bestand of de map.

Staat het bestand in een gedeelde map?

Als je lid bent van een Dropbox Business-team en het bestand dat je wilt delen in een gedeelde map staat, heeft de eigenaar van de map de instellingen mogelijk gewijzigd, zodat links alleen kunnen worden gedeeld met andere teamleden. Het kan ook zijn dat de teambeheerder de mogelijkheid om links met mensen buiten het team te delen heeft uitgeschakeld.

Is de link geblokkeerd?

Dropbox blokkeert gedeelde links die ongewoon veel verkeer genereren of die in strijd zijn met ons Beleid voor acceptabel gebruik (bijvoorbeeld als er spam of malware is geplaatst). Meer informatie over geblokkeerde links

Heb je je Dropbox-account teruggedraaid?

Als je onlangs je Dropbox-account hebt teruggedraaid, werkt de gedeelde link mogelijk niet zoals je had verwacht. We raden je aan de volgende stappen uit te voeren:

1. Ga naar de pagina met gedeelde links.
  2. Klik op (drie puntjes) naast de link die problemen oplevert.
  3. Klik op Link verwijderen.
  4. Maak een nieuwe gedeelde link voor het bestand.

Wordt de gedeelde link geopend in je browser?

Als je op een gedeelde link klikt en deze niet wordt geopend, kan het zijn dat er een probleem met de browser is. Je kunt dit oplossen door je af te melden bij Dropbox en vervolgens opnieuw op de gedeelde link te klikken.

Werkt de link nog steeds niet?

Als het nog steeds niet lukt met de gedeelde link, kun je het beste contact opnemen met de persoon die de gedeelde link heeft gemaakt. Heb je de link zelf gemaakt, neem dan contact op met Support