Uitnodigingen voor je Dropbox Business team beheren

Dropbox Business beheerders kunnen uitnodigingen en lidmaatschapinstellingen vanuit de beheerconsole beheren.

Lidmaatschapinstellingen beheren

Om te bepalen wie mensen kan uitnodigen en hoe mensen aan je team kunnen deelnemen doe je het volgende:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Lidmaatschap.
  5. Schakel de instelling die je wilt wijzigen in of uit.
    • Leden kunnen mensen uitnodigen voor het team - Als deze instelling is ingeschakeld, kunnen teamleden mensen uitnodigen voor het team. Je kunt zelf bepalen of iedereen of alleen erkende leden mensen kunnen uitnodigen. Je kunt ook bepalen of deze leden iedereen kunnen uitnodigen of alleen mensen met een e-mailadres van je bedrijfsdomein. Zodra een lid iemand uitnodigt, ontvang je een melding via e-mail.
    • Collega's kunnen het team vinden - Als deze instelling ingeschakeld is, kunnen gebruikers in je bedrijfsdomein (en, als je team gevestigd is in de VS, ook medewerkers buiten je team) je team vinden en een lidmaatschapverzoek sturen via dropbox.com/team. Als je het vakje onder deze instelling aanvinkt, kunnen gebruikers in het domein van je bedrijf automatisch lid worden zonder je goedkeuring.

Openstaande uitnodigingen beheren

'Openstaande uitnodigingen' zijn nog niet geaccepteerde uitnodigingen om lid te worden van je Dropbox Business team. Wanneer een teamlid een openstaande uitnodiging heeft of 'openstaat', kun je hem/haar toevoegen aan gedeelde mappen en groepen.

Je kunt uitnodigingen opnieuw naar openstaande leden sturen om ze eraan te herinneren om zich bij je team te voegen. Je kunt een uitnodiging ook altijd annuleren zolang de persoon de uitnodiging niet geaccepteerd heeft.

Opnieuw een uitnodiging naar een openstaand lid sturen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] leden zijn in behandeling.
  5. Onder Uitgenodigd, nog niet toegevoegd klik je op Stuur herinnering naast de gebruiker naar wie je een herinnering wilt sturen.
    • Let op: Als er Ongeldig naast een gebruikersnaam staat, is zijn/haar e-mailadres mogelijk veranderd nadat je de uitnodiging hebt gestuurd. Stuur de uitnodiging in plaats daarvan naar zijn/haar nieuwe e-mailadres.

De uitnodiging wordt opnieuw naar het e-mailadres van de betreffende persoon gestuurd.

Opnieuw een uitnodiging naar alle openstaande leden sturen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Inzichten.
  4. Klik in de Licentiebox op Uitnodigingen opnieuw sturen onder de paragraaf Openstaande uitnodigingen.
  5. Typ een bericht in het pop-upvenster en klik op Bericht verzenden.

Uitnodigingen worden opnieuw naar de e-mailadressen van alle openstaande leden gestuurd.

Een uitnodiging annuleren

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] leden zijn in behandeling.
  5. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de uitnodiging die je wilt annuleren.
  6. Klik op Uitnodiging intrekken.
Als je de licentie voor dat lid niet meer nodig hebt, kun je deze verwijderen.

Opmerkingen

• Als je bestanden aan het account van een openstaand lid hebt toegevoegd, of het openstaande lid aan gedeelde mappen of groepen hebt toegevoegd, kun je zijn/haar account overdragen aan een ander teamlid voordat je zijn/haar uitnodiging annuleert.
  • Als de gebruiker al een Dropbox-account had, heeft het annuleren van zijn/haar uitnodiging geen invloed op dat account.
  • Je kunt het account van een openstaand lid niet stopzetten of extern verwijderen.

Lidmaatschapaanvragen uitnodigen of sluiten

Om lidmaatschapaanvragen handmatig uit te nodigen of te sluiten doe je het volgende:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] leden zijn in behandeling.
  5. Klik onder Lidmaatschapsaanvragen op Uitnodiging verzenden of Sluiten naast de aanvraag die je wilt goedkeuren of weigeren.