Uitnodigingen voor je Dropbox-teamaccount beheren

Bijgewerkt Dec 20, 2023

Bepaalde typen beheerders kunnen uitnodigingen en instellingen voor lidmaatschap beheren vanuit de beheerconsole. Meer informatie over beheerdersmachtigingen.

Lees hoe je mensen in plaats daarvan uitnodigt voor je teamaccount.

Lidmaatschapinstellingen beheren

Je bepaalt als volgt wie uitnodigingen kan versturen en hoe mensen aan je team kunnen deelnemen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol omlaag en klik op Lidmaatschap.
  5. Schakel de instelling die je wilt wijzigen in of uit.
highlight icon

Opmerking: Er zijn verschillende instellingen beschikbaar voor verschillende soorten accounts.

• Leden mogen mensen uitnodigen voor het team: als deze instelling is ingeschakeld, kunnen teamleden mensen uitnodigen voor het team. Je kunt kiezen of iedereen of alleen goedgekeurde leden mensen mogen uitnodigen. Je kunt ook bepalen of deze leden iedereen mogen uitnodigen of alleen mensen met een e-mailadres van het domein van je organisatie. Wanneer een lid iemand uitnodigt, krijg je een melding via e-mail. Deze instelling is alleen van toepassing op leden, niet op andere beheerders.
  • Collega's kunnen vragen om lid te worden van uw team: Als deze instelling is ingeschakeld, kunnen gebruikers op het domein van uw organisatie en collega's buiten uw team uw team ontdekken en verzoeken om lid te worden. Ze kunnen dit vanaf meerdere plaatsen doen, waaronder dropbox.com/team. Sommige teams zien ook een selectievakje onder deze instelling. Als dit vakje is aangevinkt, kunnen gebruikers in het domein van jouw organisatie automatisch lid worden zonder jouw toestemming.
  • Teamleden kunnen voorstellen andere collega's uit te nodigen: deze instelling staat standaard aan. Je kunt een lijst met uitnodigingssuggesties bekijken op de pagina Leden in behandeling. Om naar deze pagina te gaan vanaf het Ledentabblad klik je op Beheren Volgende naar [x] lid zijn in behandeling. Suggesties van teamleden verschijnen onder Uitnodigingsaanvragen van huidige leden. Wanneer een beheerder een suggestie goedkeurt, wordt er een uitnodiging verzonden naar het e-mailadres van de voorgestelde persoon.
  • Laat het me weten als uitgenodigden lid worden van het team: als deze instelling is ingeschakeld, krijg je een e-mail wanneer iemand een uitnodiging accepteert om lid te worden van je team. Alle beheerders die gemachtigd zijn om mensen voor het team uit te nodigen, krijgen deze e-mailmelding ook. Als de instelling is uitgeschakeld, krijgt geen enkele beheerder een e-mail wanneer iemand een uitnodiging accepteert om lid te worden van zijn of haar team.
  • Herinneringen voor aanvragen om lid te worden van het team: als deze instelling is ingeschakeld, krijg je een herinnering via e-mail voor aanvragen om lid te worden van het team die langer dan twee dagen in behandeling zijn.

1. Klik op Opslaan.

Openstaande uitnodigingen beheren

Nog niet geaccepteerde uitnodigingen om lid te worden van je Dropbox-teamaccount worden 'openstaande uitnodigingen' genoemd. Je krijgt een e-mail wanneer een lid je uitnodiging accepteert. Je kunt leden die de uitnodiging nog niet hebben geaccepteerd al wel toevoegen aan gedeelde mappen en groepen.

Je kunt openstaande uitnodigingen opnieuw naar leden versturen om ze eraan te herinneren lid te worden van je team. Je kunt openstaande uitnodigingen ook annuleren.

Je verstuurt een openstaande uitnodiging als volgt opnieuw:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] deksel is in behandeling.
  5. Onder Uitgenodigd, nog niet toegevoegd klik je op Stuur herinnering naast de gebruiker naar wie je een herinnering wilt sturen.
highlight icon

Let op: Als er Ongeldig naast een gebruikersnaam staat, is zijn/haar e-mailadres mogelijk veranderd nadat je de uitnodiging hebt gestuurd. Stuur de uitnodiging in plaats daarvan naar zijn/haar nieuwe e-mailadres.

De uitnodiging wordt opnieuw naar het e-mailadres van de betreffende persoon gestuurd.

Je verstuurt alle openstaande uitnodigingen als volgt opnieuw:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Inzichten.
  4. Klik in het vak Gebruikte licenties op Uitnodigingen opnieuw verzenden onder het gedeelte Openstaande uitnodigingen.
  5. Typ een bericht in het pop-upvenster en klik op Uitnodigingen verzenden.

Er worden opnieuw uitnodigingen verstuurd naar de e-mailadressen van alle in behandeling zijnde leden.

Je annuleert een uitnodiging als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] deksel is in behandeling.
  5. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de uitnodiging die je wilt annuleren.
  6. Klik op Uitnodiging annuleren.
highlight icon

Opmerkingen

• Als je bestanden aan het account van een openstaand lid hebt toegevoegd, of het openstaande lid aan gedeelde mappen of groepen hebt toegevoegd, kun je zijn/haar account overdragen aan een ander teamlid voordat je zijn/haar uitnodiging annuleert.
  • Als de gebruiker al een Dropbox-account had, heeft het annuleren van zijn/haar uitnodiging geen invloed op dat account.
  • Je kunt het account van een openstaand lid niet stopzetten of extern verwijderen.

Je voegt als volgt beheerdersmachtigingen toe aan een uitnodiging:
  1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] leden zijn in behandeling.
  5. Klik op '' (drie puntjes) naast de uitnodiging waaraan je beheerdersmachtigingen wilt toevoegen.
  6. Klik op Beheerdersmachtigingen toevoegen.
  7. Klik nogmaals om te bevestigen.

Lidmaatschapaanvragen uitnodigen of sluiten

Om lidmaatschapaanvragen handmatig uit te nodigen of te sluiten doe je het volgende:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] leden zijn in behandeling.
  5. Klik onder Lidmaatschapsaanvragen op Uitnodiging verzenden of Sluiten naast de aanvraag die je wilt goedkeuren of weigeren.