Hantera inbjudningar för ditt Dropbox-teamkonto

Uppdaterat Dec 14, 2023

Vissa typer av administratörer kan hantera inbjudningar och medlemskapsinställningar från adminkonsolen. Läs mer om administratörsbehörigheter.

Läs om hur du bjuder in personer till ditt teamkonto istället.

Hantera medlemsinställningar

Så här hanterar du vem som kan skicka inbjudningar och hur personer kan gå med i ditt team:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Bläddra ner och klicka på Medlemskap.
  5. Växla inställningen du vill ändra till på eller av.
highlight icon

Obs! Olika typer av konton har olika inställningar tillgängliga.

• Medlemmar får bjuda in personer till teamet: Om den här inställningen är på kan teammedlemmar bjuda in personer till teamet.Du kan välja om alla medlemmar eller endast godkända medlemmar kan bjuda in personer.Du kan välja om dessa medlemmar kan bjuda in alla eller endast personer med mejladresser med organisationens domän.Om en medlem bjuder in någon får du ett e-postmeddelande.Den här inställningen påverkar endast medlemmar och påverkar inte andra administratörer.
  • Medarbetare kan be att gå med i teamet: Om den här inställningen är på kan användare i organisationens domän och andra användare utanför teamet upptäcka ditt team och begära att gå med. De kan göra detta får flera ställen, inklusive dropbox.com/team.Vissa team ser även en kryssruta under den här inställningen.Om rutan är markerad kan användare i organisationens domän automatiskt gå med utan ditt godkännande.
  • Teammedlemmar får föreslå att bjuda in andra medarbetare: Den här inställningen är på som standard.Du kan se en lista med inbjudningsförslag på sidan Väntande medlemmar.Gå till den här sidan från fliken Medlemmar genom att klicka på Hantera bredvid [x] medlemmar väntar.Teammedlemmarnas förslag visas under Inbjudningsförfrågningar från nuvarande medlemmar.När en administratör godkänner ett förslag skickas en inbjudan till den föreslagna personens mejl.
  • Låt mig veta när inbjudna personer går med i teamet: Om den här inställningen är aktiverad får du ett mejl när någon godkänner en inbjudan att gå med i teamet.Alla administratörer som har behörigheter att bjuda in personer till teamet får även det här mejlmeddelandet.Om inställningen är avstängd får ingen administratör ett mejl när någon godkänner en inbjudan att gå med i teamet.
  • Påminnelser om begäranden att gå med i teamet: Om den här inställningen är på får du ett påminnelsemejl för begäranden att gå med i teamet som har väntat i mer än två dagar.

1. Klicka på Spara.

Hantera väntande inbjudningar

Ej accepterade inbjudningar att gå med i ditt Dropbox-teamkonto kallas väntande inbjudningar. Du får ett e-postmeddelande när medlemmen accepterar din inbjudan, men du kan lägga till väntande medlemmar i delade mappar och grupper även om de inte har accepterat.

Du kan skicka om inbjudningar till väntande medlemmar för att påminna dem om att gå med i ditt team. Du kan också ta bort inbjudningar som inte har accepterats.

Skicka om en inbjudan till en väntande medlem:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Under Inbjuden, men har inte gått med klickar du på Skicka påminnelse vid användaren som du vill skicka inbjudan till.
highlight icon

Obs! Om det står Ogiltigt vid en användares namn betyder det att e-postadressen kan ha ändrats sedan du skickade inbjudan.Skicka inbjudan till den nya e-postadressen istället.

En ny inbjudan kommer att skickas till den personens mejladress igen.

Skicka om en inbjudan till alla väntande medlemmar:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Insikter.
  4. I rutan Använda licenser klickar du på Skicka inbjudningar igen under avsnittet med rubriken Väntande inbjudningar.
  5. Skriv ett meddelande i popup-fönstret och klicka på Skicka inbjudningar.

En ny inbjudan skickas till alla väntande medlemmars mejladresser igen.

Dra tillbaka en inbjudan:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter ”...” intill den inbjudna personen som du vill ta bort inbjudan för
  6. Klicka på Avbryt inbjudan.
highlight icon

Obs

• Om du har lagt till filer till en väntande medlems konto eller lagt till den väntande medlemmen i delade mappar eller grupper, kan du överföra kontot till en annan teammedlem innan du drar tillbaka inbjudan.
  • Om användaren redan har ett Dropbox-konto påverkas inte detta befintliga konto när du drar tillbaka inbjudan.
  • Du kan inte inaktivera eller använda fjärradering på en väntande medlems konto.

Lägg till administratörsbehörigheter till en inbjudan:
  1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Klicka på ”...” (ellips) intill inbjudan som du vill lägga till administratörsbehörigheter för.
  6. Klicka på Lägg till administratörsbehörigheter.
  7. Klicka igen för att bekräfta.

Bjuda in eller avfärda förfrågningar om att gå med

Så här bjuder du in manuellt eller avfärdar förfrågningar om att gå med i ditt team:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Under Begäran om medlemskap klickar du på Skicka inbjudan eller Neka intill de begäranden du vill godkänna eller neka.